A Demokratikus Koalíció (DK) szégyenletesnek tartja a nemzeti italboltok létrehozásának tervét, annak megvalósulása esetén a párt szerint ugyanis csak a fideszes kevesek és a szeszcsempész, alvilági szereplők árulhatnának alkoholt.

Varju László, a DK alelnöke vasárnap a témában tartott sajtótájékoztatója után az MTI-nek azt mondta: a Fidesz nem elégszik meg a trafikokkal és az "elprivatizált" földekkel, az alkoholkereskedelmet is birtokolni akarja. A Fidesz elárulja a magyar vállalkozókat, amikor egyre több dolog árusításának a jogát a fideszes vállalkozóknak adja – tette hozzá.

Arra, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön tagadta, hogy a kormány nemzeti italboltok létrehozását tervezi, Varju László úgy reagált: egy szavát sem hiszik el a kormánynak, amely azt is mondta, hogy megvédi a magánnyugdíjakat és mégis elköltötte az azokban felhalmozott pénzt. A DK szerint a nemzeti italboltok rendszerét is be fogják vezetni – felelte.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Az a nagy büdös helyzet, hogy nem csak a DK szerint.
Várható volt! Vagyis, inkább úgy mondanám, tudva lévő volt!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zöldszem
Az a nagy büdös helyzet, hogy nem csak a DK szerint.
Várható volt! Vagyis, inkább úgy mondanám, tudva lévő volt!
szaboria1
50000 embernek kötnének útilaput a talpuk alá 10 millás végkielégítéssel már nyithatnak nemzetközi italboltot is. Mert Lézerke szerint vállalkozniuk kellene a megszűnt intézmények dolgozóinak.
Rockxy
Már volt egy lehetőség, amikor megmutathatta volna az ország, mennyire tud összefogni.
De a trafikokba mindenki úgy jár mint azelőtt. Pedig füst nélkül lehetséges élni.

Ha beindul a nemzeti italbiznisz, mindenki az öklét rázza majd, ahelyett, hogy lemondana a piáról. Legalább arra a kis időre, amíg tönkre mennek a nemzetkocsmák.

Néhány kapcsolódó szempont:
mikro-evangelium.hu/a-trafikmutyi-jelenseg/
Yoda69
Nana hogy lesznek. Kell az ujabb mutyi.
Csizmás Kond
mutyi vagy nem mutyi szerintem így az italkereskedést is meg lehetne regulázni.
Vizual
Nem csodálkoznék rajta. Ahol a miniszterelnök egy demizsonnal pózol és első dolga volt jó szokás szerint a pálinkafőzést felszabaditani a jövedéki adó alól, ott már ezen sem csodálkozunk. Majd jön a füstölt sonka mert azzal is pozolt, mint "nemzeti sódar joga". Ennyi telik tőle.
papa.49
Tagadják veszettül, tehát bevezetik!!!
Fradigege
Amit megszellőztetnek, azt bevezetik. Csak 100 ezres nagyság rendű megmozdulás után hátrálnak meg.
Yoda69
@Csizmás Kond: Hat ha a megregulazas altt a fekete kereskedelem felfuttatasat erted akkor igazad van.
Maskulonben nagy baromsag amit irtal.
Szókrakész
Az hogyan menne?
A sört is, bort is csak ott vehetném?
És ha egy nehéz, melóval, nektek adópénzt termelve töltött nap után este megkívánok egy hideg sört, akkor még a benzinkúton se?
Kocsmák roló le?
Éttermek csak ételt?
Vagy?

B@sszátok meg.
Már az ókorban voltak italmérő helyek.
Már akkoriban kenyérrel, borral kínálták a vándort.
Mi lesz még?
Mert a kontrollált, monopól helyzetbe hozott nemzethy boltban történő élelmiszerárusításra tett kísérletetek megbukott. Lásd abc, bac, vagy cba(olyan mindegy) sorsa.

FIDESZ!
Erre csak EGY szóval tudok reagálni.

ELMENTEK A JÓ ÉDES ... MUTTITOKBA:
Toby
Hej, lesznek nemzethy piáldák, aztán lesz nemzethy detox, hivatalos nevén Pálffy István Kijózanító, Merevtelenítő, Üvegkemény-mentesítő Rókázási Rehab. Intézet.
Aztán később lehet a trafikokban is vedelni, egyik sarokban a pénzárgép, a másikban kalocsai mintás hányásnyomok.
De szép is lesz és főleg nemzethy !
eugen4402
A következő lépés pedig a sztrádák mellett álldogáló örömlányok Nemzethy-vé avatása lesz. Pénznek nincs szaga, mindegy honnan származik, csak a Fidesz pénztárába lehessen megszámolni...!
simmering73
Nem az a kérdés, hogy lesz e, hanem az, hogy mikor.
papa.49
@Szókrakész: Biztos ismered a mondást ,,cipőt a cipőboltból,, no ezek a majmok emlékeznek erre, és be is vezetik...
eszegfu
@Rockxy: 13:55 Elolvastam a "Néhány kapcsolódó szempontot" is... Abban egyetértek a cikkel, hogy ne másoktól várjunk megoldást az életünkre, hanem magunk tegyünk meg mindent... számomra ez a fő mondanivalója. Viszont a "részletekkel" nem mindig tudok azonosulni -- márpedig a "kutya a részletekben van elásva"! Pl. legyek a lehetőséghez képest "önellátó", vagy m.helyet követelek a kormánytól és ezzel "rabszolgaságot követelek magamnak"... Ez azért nem ilyen egyszerüen fekete-fehér!
Mondjuk kertes házam van, termelek mindenféle zöldséget, gyümölcsöt, sőt nevelek háziállatokat is a husa miatt. De mondjuk nem tudok annyi gabonát termelni, malmot épiteni, sőt kemencét sem, hogy a mindennapi kenyerem is meglegyen, vagy éppen nincs sóbányám, vagy lepárlóm sem a só előállitásához... akkor ezek megvételéhez pénz kell, amit csak munkával tudok megszerezni. Akkor "rabszolgává" teszem magam, hogy legyen pénzem, akkor viszont a nap többi szabad órája nem elég az "önellátásomhoz" szükséges táplálék, vagy eszközök előállitásához. És akkor csak 2 tényezőt emeltem ki. Én ezt gondolom, bár előfordulthat, hogy a linkben szereplő módon is lehet élni... számomra megvalósithatatlannak látszik.
Rockxy
@eszegfu: Igazad van.
Nem egy pillanat alatt kell elszakadni, hanem fokozatosan kell leválni a rendszerről.
A folyamat tarthat generációkon keresztül is.
Csak kezdjük már el, végre! :)
Minél többen.
Csizmás Kond
@Yoda69: A megregulázás alatt épp azokat értem akiknek folyton a csaláson jár az eszük...pl téged...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.