A Századvég legújabb, pártok támogatottságát vizsgáló kutatása szerint januárban tovább erősödött a Fidesz-KDNP, a Jobbik támogatottsága csökkent, a baloldalra pedig még mindig a belső szavazói mozgások jellemzőek.

A Századvég Alapítvány legfrissebb pártpreferencia-felméréséről készült összefoglalóban, amelyet a kutatóintézet csütörtökön juttatott el az MTI-hez, azt írták: az elmúlt hónapok legfontosabb tendenciája a kormánypártok újabb erősödése volt. A Fidesz-KDNP előnye továbbra is stabil az ellenzéki pártokkal szemben, jelenleg a teljes népesség 33 százaléka támogatja – írták.

Közölték: a Jobbik tovább gyengült, jelenleg 12 százalékon áll. A MSZP-re a lakosság 8, a Demokratikus Koalícióra 7 százaléka voksolna, az LMP-t 5, az Együttet pedig 1 százalék támogatja. Egyéb pártokra a lakosság 2 százaléka szavazna. A bizonytalan szavazók aránya január végén 32 százalék volt.

A Századvég kiemelte: a kutatás tanúsága szerint a biztos szavazó pártválasztók körében is erősödtek a kormánypártok. Ebben a körben 45 százalék voksolna a Fidesz-KDNP-re, 22 százalék a Jobbikra, míg 14 százalék az MSZP-re. A biztos szavazók 10 százaléka választaná egy most vasárnapi parlamenti választáson a Demokratikus Koalíciót (DK), 5 százaléka az LMP-t, 2 százaléka az Együttet. Más politikai pártokra a biztos szavazók összesen 2 százaléka szavazna, ezek támogatottsága (például a Liberálisok, a Párbeszéd Magyarországért (PM), és a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa)) egyenként nem éri el az 1 százalékot.

A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatása január 22-26. között készült, ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőttet kérdeztek meg. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékponttal térhetnek el attól az eredménytől, amelyet az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése hozott volna.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Ha ezt rendelték, akkor ezt mutatja a felmérés, nem de? A szavazásnál sem az számít kire szavaztál, hanem az, hogy ki számolja...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szép új világ
Ha ezt rendelték, akkor ezt mutatja a felmérés, nem de? A szavazásnál sem az számít kire szavaztál, hanem az, hogy ki számolja...
kukac50
Majd 2018-ban eldől a szavazáson ha megéri a Fidesz addig!
vitriol
gfg akár egy rózsacsokrot is küldhet orbánnak a jelentése mellé, amennyire be van szarva, hogy nem marad megtorlatlanul a partizán-akciója. Persze lehetne annak komoly következménye, ha a vezír egyenes jellemmel bírna. Na de nem erre lett kitalálva, hogy: "merjünk nagyot álmodni!"
namihami
Nézőpont Intézet? Kicsit savanyú, kicsit sárga-de a mienk.
Íme, a klasszikusok már mindent megmondtak.
Desischado
Tényleg, vezet a fidesz? Meg is döbbennék, ha a kis gnómmást hozott volna ki!
nezelodo
Mit mondhatna a kicsi g, mint ezt? Olyan ő mint az enyveskezű Flóri aki 2002-ben még akkor is a fidesz győzelmét harsogta egy vidéki rádióban választáskor, amikor már a szalmonella ült tort a győzelmi tortájukban. Kár hogy nem ették meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.