Barack Obama amerikai elnök azzal a példával mutatta be kormányát antiszemitizmus elleni harcát, hogy elmondta, meghátrálására bírták a magyar kormányt, amely egy háborús antiszemitának akart szobrot állítani. Obamának a beszédéről egész hosszan beszámolt az MTI washingtoni tudósítója, ám a magyar kormányt ért bírálatot kihagyta. UPDATE: Információink szerint a tudósító nem kapott meghívót a beszédre, így annak teljes tartalmáról, és Magyarországról szóló részéről is csak később értesült. Miután Obama beszéde így is eljutott a magyar sajtóhoz, és már Orbán Viktor szóvivője is visszaszólt az amerikai elnöknek, akkor lassan az MTI-nek is lépnie kellett. Le is hozták Havasi Bertalan szóvivő válaszát. Így járt el az MTI akkor is, amikor októberben Colleen Bell amerikai nagykövet éles beszédben ment neki a magyar kormáynnak. A beszédet elhallgatták, ám Szijjártó Péter magyar külügyminiszter válaszát már lehozták. Később azzal védekezett a hírügynökség, hgy Bell beszéde...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Csak a szokásos, mint amikor Sztálingrád és Kurszk után a nácik elkezdtek hazafelé osonni, de úgy kommunikálták a megpucolást, hogy "rugalmas elszakadás " !

MTI = Mélymagyar Tahó Iroda !
coni
"A Magyar Távirati Iroda (rövidítve MTI) magyar állami hírügynökség, amelynek fő feladata a sajtó friss!!! hírekkel való ellátása."
Nagyon úgy tűnik megfordult a sorrend: az MTI szemléz a magyar sajtóban és ami a sajtó túlnyomó részében már úgyis megjelent azt lehozza.
nemkati
1. 0rbán fehérváron beszédet mond, méltatja Hóman Bálintot, és üdvözli, hogy szobrot állít neki a város.
2. Obama bírálja a szobor felállítása szándékát.
3. 0rbán megtiltja, hogy egy olyan kollaboránsnak (nem zsidóüldözőnek!), mint Hóman, szobra legyen.
4. 0rbán emlékeztet, hogy keményen visszautasította Amerika nyomásgyakorlását a Hóman-szoborral kapcsolatban.
5. 0rbán még soha nem hazudott. Ezért aztán a támogatói száma az egekbe nő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.