Akár már márciusban szabadulhat a magyar kriminalisztika egyik legkegyetlenebb bűnözője, a szegedi Csillagban raboskodó Bene László – írja a Bors.

Bene László társával, Donászi Aladárral öt év alatt 40 millió forintot rabolt, és négy embert ölt meg. Donászi korábban egy rendőrt is megölt, majd 1992-ben közösen rabolták ki a Skála pénzszállító autóját. Egy egyetemista kocsikísérőt megöltek, a sofőr megsebesült. Ugyanebben az évben Sárszentmihályon tartottak lőgyakorlatot, megzavarta őket két vadász, akiket szintén megöltek. 

Hamarosan kiengedhetik az ország legkegyetlenebb gyilkosát

Fotó: Bors

1994-ben fogták el mindkettőjüket, két évvel később ítélték őket életfogytiglanra. Akkor ez húsz évet jelentett, ami 2014-ben járt le. Akkor öt évvel meghosszabbították Bene büntetését.

Az étel elfogadható, a biztonság kiváló, mindig van kihez szólni. Nekem bejött a böri

– fogalmazott korábbi börtöninterjújában Bene, aki tíz évig magánzárkában raboskodott, amit saját bevallása szerint imádott. Akkor kezdték el felkészíteni a szabad életre, akkor került egy tízfős cellába, csupa gyilkossal együtt.

Bene ügyvédje, Soltészné dr. Nagy Katalin a Borsnak nem szeretett volna nyilatkozni, mint mondta, legutóbb éppen a nagy sajtófigyelem miatt nem engedték szabadon védencét.

Azért vagyok itt, mert a bűntársammal tíz embert megpisztolyoztunk, ebből négy meghalt. Ha újrakezdhetném, akkor is ugyanezt csinálnám

– mondta korábban Bene László.

A 66 éves férfit 1996-ban ítélték el társával. Tetteikért ma tényleges életfogytiglan járna. Bene 2019-ben mindenképpen szabad ember lesz.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quo vadis
"Ha újrakezdhetném, akkor is ugyanezt csinálnám"... és mivel neki bejött a "böri"... lehet, hogy ismétel...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quo vadis
"Ha újrakezdhetném, akkor is ugyanezt csinálnám"... és mivel neki bejött a "böri"... lehet, hogy ismétel...
nezelodo
Talán ha annyira bejött neki a böri, hagyhatnák, hogy élvezze. Én még emlékszem, hogy a barátja első bűncselekménye miatt hány ártatlan embert hurcoltak meg, (1968), és hány családot tettek tönkre aljas tetteikkel. Jobb helyen van, nehogy szaktanácsadó legyen a régi munkahelyén.
Levendula
Ennyit ér 4 ember halála??? Ilyen nincs a világon, csak itt...
1magyar
Ezt a kijelentését akár gyilkosság tervének is vehetik és soha ne engedjék ki! Bár lenne halálbüntetés, mert ha kijön valaki vagy valakik megint meghalhatnak.
simmering73
Éppen ideje. Ugy sincs elég izgalom ebben az országban. Naponta csak néhány gyilkosság van. Majd ez a pszichopata felkavarja az állóvizet.
Fradigege
Annak a 4 embernek a hozzátartozói vagy az egyetemista srác haverjai melegszívvel fogadhatnák őt a "börike" kijáratánál egyenes kaszával, baltával, szúró-vágó eszközökkel. Ha jól számolom 6 ember életben van a megpisztolyozás után. Ha én is köztük lennék, biztos, hogy virrasztanék a börike kijáratánál, vennék 5 harci kutyát, kiképezném őket és amikor kitoppanna a börikéből az utcácskára a kutyákat véletlenül elengedném. Úgy hívnám a szitut: megkutyáztattam a kis benelacikát. Majd néhány mozdulattal felhúznám őt és kíséretét az első lámpavasra. Majd amikor lógicsál a lámpavason belesúgnám a fülicskéjébe, hogy nem fogod újrakezdeni, mert a kezecskéidet most zabáltatom fel a kutyuskáimmal. Mi folyik itt???!!!
wagabund
..."Hamarosan kiengedhetik az ország legkegyetlenebb gyilkosát"...

ha talán véletlenül igaz a hír, - ami az úságírásban furcsa, és szokatlan-, akkor is várjuk ki a végét...szabadulásakor 69 éves lesz a faszi, talán lenyugszik...de ha a cellatársak közben megszerették a nagy mókamestert, akkor gondoskodnak róla, hogy még kapjon pár évet...és megvalósul az" öri barik lettünk a böriben" .

Tehát korai még az izgalom...
Sííva
@quo vadis: Volt egy ilyen a lakóhelyemen! Neki is bejött a "böri". Késelés és más bűncselekmények miatt ült. Kiengedték, 3 hónap múlva ismét késelt és egy anya, apa siratja 21 éves fiát. Jó volt a halálbüntetés!
Strong
Bizalomgerjesztő kinézete van :-(

..ki sem engedném..
prime777
Láttam vele interjút régebben.
Fent van a youtube-on.
www.youtube.com/watch?v=b0xtT2JNBDo
Viszont a legnagyobb hatással rám ez volt.
www.youtube.com/watch?v=J4PSioh4ESc
Először úgy 1996-1997-ben láttam a Duna Tv-n még gimisként.
prime777
Amúgy az ilyen emberek miatt kellett volna a halálbüntit visszahozni.
Abban igaza volt a miniszterelnöknek,egyetértettem vele.
coni
Itt a bizonyíték, hogy a halálos ítélet visszaállításának nincs semmi visszatartó ereje:
"Nem úgy kezdtem a bűnözést, hogy a BTK-t nézegettem"

És ez még egy kicsit magasabb értelmi szinten van mint a növények.
Toby
Annyi, de annyi rendszám nélküli autó rohangál a börtönkapuk előtt, hogy nem igaz, nem találja el egy, szabaduláskor !
Ezzel a verébbel szemben nincs és nem is lehet mese, a büntetés nem érte el célját, marad a "falusi kocsmabosszú" módszer !
wagabund
@Szeparepa2: nono...és a bosszúval mi van?...az erőt ad...
eugen4402
Ó, az életkor nem lehet akadály. A Repülős Gizi nemrégen töltötte be a 175-ik életévét, és tavaly nyáron még "keményen dolgozó kisbesurranó"-ként tengette napjait. Ez a Bene meg azért még elvállalhat itt-ott egy bérgyilkosságot, legfeljebb nem "különös kegyetlenséggel," hanem csak "erős felindulásban" követi el...
prime777
@coni: "Itt a bizonyíték, hogy a halálos ítélet visszaállításának nincs semmi visszatartó ereje:"
Dehogynem,lenne ereje.
Ha bevezetnék újból hidd el mindenki tudna róla.
Futótűzként terjedne.
Ha meg nem lenne hatással akkor sem az olyan emberekre mint akik gyilkolnak,meg 70 éves idős bácsikat,néniket vernek agyon pár forintért,azokért nem kár.
Hidd el,ha jó pár embert kivégeztek volna már,hála a halálbünti visszaállításának,én biztos vagyok benne,hogy az egy kemény visszatartó dolog lenne.
Gondolj bele mikor bemondanák a híradóba,hogy megtörtént Magyarországon a 10. kivégzés stb stb.
Mindenki megrökönyödne,de azokért nem kár akik különös kegyetlenséggel követnek el gyilkosságokat meg a gyereküket megölik,és még sorolhatnám.
Hogy én kegyetlen vagyok?
Nem.
Azok mennyire kegyetlenek akik könnyedén elveszik a másik életét csak mert ma úgy kelt fel vagy kicsit felhúzta magát.
eugen4402
@Szeparepa2: Látod, ebben lehet valami. Nem próbáltam egyik műfajt sem...
dr. prédikátor
Annó egyszer a 60 as években Pécsen a piactéren igazoltattam egy manuszt! Egy héttel előbb szabadult emberölésért! azt mondta.Biztos úr ! Én nem sokáig leszek kint!!!Egy hét múlva a Doktor Sándor utcában megölt egy idős trafikos nénit, egy hegedűért és pár forintért.!Én fogtam el az Uránvárosba.Az ügyész azt mondta hogy addig nem nyugszik míg meg nem köti a nyakkendőjét! megkötötte neki!!!
justhpeter
@dr. prédikátor: Valóban ez az egyetlen veszély. Ha újra öl. Hetvenhez közel miből fog megélni ?
prime777
@dr. prédikátor: "Az ügyész azt mondta hogy addig nem nyugszik míg meg nem köti a nyakkendőjét! megkötötte neki!!!"
Ez mit jelent?
Hogy felakasztották?
Amúgy azt hittem,hogy te olyan 40 év körül lehetsz.
1960-ban már igazoltattál.
Te akkor már 70-80 éves lehetsz.
Woow!
jakoca
@justhpeter: a te adódból...meg a mienkből...
enslaved
@Szeparepa2: Igazad van, csak simán fel kellene kötni.
enslaved
@Szeparepa2: Akkor javaslom, ezt a szöveget írd le abban az esetben is, ha mondjuk valamelyik családtagodat találja meg...
enslaved
@Szeparepa2: Sötét egy ember lehetsz...Vagy Bene rokona...
enslaved
@Szeparepa2: Egyébként meg minden gyilkos csak kivégzést érdemel, mert aki egyszer ölt, az újra fog. Sajnálom, ha neked nincs szeretetteljes családod.
enslaved
@Szeparepa2: Sokkal magasabban vagyok én minden szinten, mint te.
enslaved
@Szeparepa2: " akkor ha az anyámat is baszta halálra, akkor sincs szavam sem."
Szerintem értelmezd ezt, és maradj csendben a sarokban. Nem vagy értelmileg beszámítható.
enslaved
@Szeparepa2: Befejeztem veled, hülyékkel nem vitatkozom. Legyél büszke arra, hogy érzelmileg (is) egy nulla vagy, de ugye a gyerekkor sok mindent meghatároz egy ember életében. Neked a család mint olyan kimaradt, erről senki nem tehet. Én továbbra is bosszút állnék azon, aki valamelyik gyerekemet megölné, bántaná, stb., és ha szerinted bosszúálló agyhalott vagyok ezért, hát vállalom. Te nem vagy ilyen, mert semmit nem jelent számodra a család szó. Van az úgy, hogy az ember egyetlen barátja és családtagja az internet...Bunkó.
enslaved
@Szeparepa2: Legfeljebb rajtad röhögnek, mert senki nem a gyilkos pártját fogja rajtad kívül. Konkrétumokra meg nem válaszolsz, de mit is lehet várni egy magadfajtától. Pihend ki az alkohol és a drog hatását, hátha holnap már tisztább lesz a fejed (habár ezen csak egy alapos hajmosás segíthetne maximum). Én megyek, iszom egy kis 6 puttonyost, utána nyugovóra térek.
enslaved
@nemjoezigy: Pontosan, de amint látod, itt is van pártolója.
enslaved
@Szeparepa2: Írj csak, amíg van rá módod...
dr. prédikátor
@prime777: tegnap 18.25 re.Igen , azt jelenti hogy felakasztották! A koromra majdnem ráhibáztál,elmúltam 70 éves!!!
Feraj49
Miért is kell ilyen állattal riportot csinálni,és népszerűsíteni ?Ha ki jőn ott folytatja ahol abbahagyta,hogy visszakerülhessen ? Kinek,vagy kiknek a halála árán ?
prime777
@dr. prédikátor: Gratulálok a korodhoz,és jó egészséget kívánok Neked!!!
Mert az a legfontosabb az életben.
dr. prédikátor
@prime777: Köszönöm a jókívánságot,mert abból sose elég!
Lepényleső
Miért,az országot is készül elhagyni?
panellproli
Ha annyira pisztolyozni akar, akkor adhatnának neki 1-2 tippet hogy merre is induljon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.