A magyar gazdaság teljesítménye a vártnál is nagyobb mértékben gyorsult a negyedik negyedévben, ezzel megközelítette éves szinten a 3 százalékos növekedést – olvasható a Századvég Gazdaságkutató Zrt. friss elemzésében.

 A Századvég kutatói szerint a bővülést vélhetően termelési oldalról leginkább ipar és a szolgáltatások húzhatták, felhasználási oldalról pedig a nettó export és a fogyasztás, de nem lenne meglepő egy kedvezőbb beruházási teljesítmény sem.

A G. Fodor-féle Századvég nagyon-nagyon elégedett a magyar gazdasággal

Emlékeztetnek: a decemberben közzétett előrejelzésükben a gazdasági teljesítmény jelentős javulására számítottak a negyedik negyedévben, ám a növekedés mértéke még a vártnál is nagyobb.

Bár a növekedés szerkezetének részletes adatai még nem állnak rendelkezésre, a Századvég szerint termelési oldalról elsősorban a szolgáltató szektor és az ipar élénkülése húzhatta a gazdaságot, de nem kizárt a mezőgazdaság magára találása sem. Az építőipar stagnálása feltételezhető, mivel míg október-novemberben jelentősen zsugorodott az ágazat termelése éves összevetésben, addig decemberre növekedést mért a KSH.

A felhasználási oldalon az elemzők szerint a fogyasztás lehetett a legfőbb motor, amelyet a nettó export közel azonos mértékben segíthetett. A beruházások az uniós források lehívásának hajrája miatt kedvezően zárhatták az évet. Ezt támaszthatja alá az építőipar jelentős decemberi növekedése, amely a beruházásokban is megjelenhet – írták.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bercifiu
Gábor! Én ilyen erkölcstelen tettek után elbújnák a föld alá. Rohadt kis gnóm.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
Bizonyára csak Felcsúton végezték a felmérést és akkor még szerények is voltak!
nyanya001
Elégedett a milliárdokkal amit kapott a Századvég, jól él belőle
ez a genetikai hulladék !
colibri
Én akkor lennék elégedett, ha Gfodort seggbe rúgták volna az ominózus Tóbiás- Rába T-ról szóló aljadék cikke miatt, teljesen függetlenül attól, hogy az a lejárató írás kikről szólt. Ehelyett lehet még kitüntetésben részesült, ki tudja?
kerekkocka
Lámpavasra vele, ott legyen elégedett a féreg ! Ha látnám, én is elégedett lennék !!!
Hellcat
Így néz ki a meleg szarig benyalás kéremszépen.
pistapapa
Akinek a Mercedes,az Opel,az Audi,a Suzuki,a Hankook,a Lego,a Bosch és a többi multi magyar cég,az nagyon sötét elmével rendelkezik. Ezek a kirablóink,akik a kormánnyal karöltve fosztanak ki bennünket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.