Újabb tiltakozás készülődik a fennálló oktatási rendszer ellen, Facebookon szervezkednek a szülők, hogy a hónap utolsó napján ne engedjék iskolába a gyereküket. Most a szülők sztrájkolnának.

Kedves Szülők!

Mi lenne, ha mi szülők is segítenénk a tanárokat, és egyértelműen jeleznénk a Tisztelt Kormányzat felé, hogy valódi és eredményes változást szeretnénk az oktatásban, nem csak a szokásos látszatintézkedéseket és uszító propagandát.

Sztrájkoljunk mi is! Ne engedd a gyerkedet 2016. FEBRUÁR 29-ÉN iskolába! Három nap hiányzást igazolhat a szülő, legyen ez az első figyelmeztetés! Fogjunk össze, így a gyerekek felügyelete is megoldható aznapra és láthatóvá válik az is, hogy MI, szülők szeretnénk-e a változást!

Oszd meg a bejegyzést, hogy minél többen csatlakozzanak!

Ui.: nem érdekelnek a lehúzó megjegyzések, a gyerekem jövője, boldogulása érdekel!

- írják a felhívásban, amelyhez már 3100-an csatlakoztak.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
@Eriksson: Sajnos itt már nem lehet szó etikáról, nem lehet tekintettel lenni senkire sem. Ezt a mocskos bandát minden lehető létező eszközzel kell ellehetetleníteni. Ha ehhez szükséges a gyerekek otthontartása akkor azzal. Nem a szülő és nem a pedagógus vitte be az iskolákba a politikát hanem a kormány. A gyereknek a lelki fejlődése nem fog megállni azért mert egy napot nem volt iskolában.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Azért én kíváncsi lennék, mi lesz azokkal a gyerekekkel, akiknek szülei kormánypártiak és elküldik őket iskolába február 29.-én?
A gyerekek között is ellenségeskedés fog születni?
Aki Én
Így könnyebb lesz kubatov-listát készíteni. Persze ez el ne vegye senki kedvét.
Manhattan
Olyan politikusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek és tenni akarnak az emberekért, az országért. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy agyonborotvált, Gucci öltönyös hozzánemértő, hitvány, tolvaj, pökhendi, kioktató, megélhetési politikusi csőcselék grasszál a Parlamentben...
Szókrakész
Egyetértek velük.
Tényleg egymást támogatva lehet csak elérni valamit.
A qrmány csak az erő nyelvén ért.
karma1
@verum: En meg nem nagyon hiszem, hogy a fideszes gyerekek elmennenek suliba: vegre egy jo buli, nem kell suliba menni... Ja, hogy ezzel a sztrajkolo pedagogusok malmara hajtjak a vizet? Az a sracokat allatira nem erdekli.

Tenyleg, tudja valaki, hogy a "kaderdulos", rozsadombi, telki, belvarosi iskolakbol voltak kint tanarok tuntetni, vagy ok nem csatlakoztak a tunteteshez?
Eriksson
Szemétség a kölköket belevonni a politikai csatározásokba. Ők azt se tudják, hogy miről van szó, és nem hiszem, hogy a lelki fejlődésüknek jót tenne ez a befolyásolás.
A gyerek gyerek, annak a saját dolgaival kell foglalkozna, nem a felnőttek balhézásaival.
levarosbukta
@Eriksson: Sajnos itt már nem lehet szó etikáról, nem lehet tekintettel lenni senkire sem. Ezt a mocskos bandát minden lehető létező eszközzel kell ellehetetleníteni. Ha ehhez szükséges a gyerekek otthontartása akkor azzal. Nem a szülő és nem a pedagógus vitte be az iskolákba a politikát hanem a kormány. A gyereknek a lelki fejlődése nem fog megállni azért mert egy napot nem volt iskolában.
Eriksson
@levarosbukta: A rendszer sem fog megváltozni azzal, hogy a gyerekek egy napot nem mennek iskolába. Viszont arra jó lesz, hogy amelyik kölöknek nem tetszik majd valami, fogja magát és nem megy iskolába, mert ezt látta a felnőttektől.
Gyereknevelést példamutatással, okos, következetes neveléssel kell megoldani, s ezt pont a tanároknak, tanítóknak kellene legjobban tudniuk.
Nem támogathatom semmiképpen ezt a hozzáállást ami most folyik, és gondolom rajtam kívül még sok százezren, millióan sem, akik komolyan veszik gyermekeik testi, szellemi, lelki fejlődését. Ilyen pedagógusokra nem volna szabad gyerekeket bízni.
levarosbukta
@Eriksson: Bocsánat de azt hogy a gyerekek ne menjenek adott napon iskolába azt nem a pedagógusok találták ki, mert ilyet nem is találhatnak ki. Ez szülői kezdeményezés.
levarosbukta
@verum: Akkor annak az egy-két gyereknek lesz megtartva az óra, mert a tanárnak nem lesz sztrájkja.
verum
@levarosbukta: - én arra lennék kíváncsi, hogy a gyerekek egymás között hogy élik ezt meg.
verum
@karma1: - és a fideszes gyerekek dönthetnek majd erről, vagy a szüleik?
levarosbukta
@verum: olyan nincs hogy fideszes gyerek vagy mszp-es vagy dk-s gyerek nincs. Természetesen a szülők döntenek.
verum
@levarosbukta: - most ezt komolyan mondod???
verum
@levarosbukta: - konkrétumot mondani nehéz ilyen helyzetben.
De utalnék Habony lapjára, ahol "leleplezte" a tüntető diákot apja miatt...
De ha te nem látsz meg és nem hallasz meg ilyesmit, akkor mindegy, hogy én mit mondok. Akkor te nem akarsz látni és hallani.
Eriksson
@levarosbukta: Csak sajnálni tudom az ilyen szülőket. Nekik sem a gyerekük egészséges fejlődése a cél, hanem eszközként bevonni őket a politikai csatározásokba.
Szégyen, hogy idáig fajult, akarom mondani ennyire célt ért a lázítási propaganda.
levarosbukta
@verum: Azért olvasd már el lécci azt a leleplező cikkecskét végig!
human
@Eriksson: De ha a diákok nincsenek tisztában az iskola életével, jövőjével, akkor miért van diák önkormányzat és miért van véleményezési joguk a szülői karral egyetemben?
human
@Eriksson: Úgy értem, hogy például az igazgatói pályázatokat véleményezhetik, ahogy a szülői közösség is. (Bár az nem döntő erejű.)
karma1
@verum: 12.40-et veletlenul lajkoltam... A gyerek nem fideszes, nem naci, nem MSZP-s, nem DK-s... De a mai Ma.o.-n mar nem hiszem, hogy volna olyan csalad, ahol mar a csapbol is ne a politika folyna.
Fogadd el, hogyha Neked azt mondtak a suliban, hogy jon Hrtuscsov es ki kell allni integetni neki, es ezert elmarad aznap 6 tanitasi orad, akkor nem a gyerekek dontottek igy, de nem is a szulok, es nem is a tanarok, hanem Kadar elvtars titkarsaga adta ki az ukazt erre a lepesre, es kuldott az iskolanak megfelelo szamu papirzaszlocskat, esetleg nekunk magunknak kellett egyet csinalni.

En jo magaviseletu, szofogado gyerek voltam, de 14 eves korom utan nem nagyon parancsoltak a szuleim, elfogadtak eleg ertelmes gyerekkent - ha el tudtam donteni 13 eves nel is fiatalabban, hogy mit akarok csinalni az eletem kb. hatralevo 60 eveben, akkor Ok azt is tudtak, hogyha nem megyek be az iskolaba, mert ilyen helyzet van (a tanarokkal akarok szimpatizalni), akkor Ok mondtak volna eloszor azt, hogy akkor aznap ne menjek suliba.

A mai gyerekek nem hulyek, es ha kepes egy ferj a fideszre, a neje meg a DK-ra szavazni, es igy nevelnek meg gyereket is a csaladban, el kell fogadniuk, ha a gyerekuknek is van sajat akarata...

De ahogy lekvarosbukta is irta, azoknak a gyerekeknek akik aznap megis bemennek a suliba - partallasra valo tekintet nelkul - meg lesznek tarva az orak, mert a szulok szervezik ezt a sztrajkot, nem a tanarok. Az majd egy mas teszta lesz, de a gyerekeket akkor sem fogjak megroviditeni a tanarok, abban biztos lehetsz: hiszen eppen errol szol az egesz tortenet,...
Eriksson
@human: @human: Nem hiszem, hogy a kisiskolásoknak van ilyen lehetőségük, de ha mégis, akkor kell az ilyen?
S ha a szülők véleményezhetnek, akkor mégsem a Klik szabályai a döntőek? Vagy ha igen, akkor minek az SzMK?
verum
@karma1: - köszönöm a kimerítő válaszod, de nem arra reagáltál, amit felvetettem. Irreleváns, hogy a gyerek örül, vagy nem örül a potya napnak és nem a tanárok, hanem az iskolába nem menő gyerekek reakciójára utaltam az iskolába menőkkel szemben.
Hogy ezt kellene a szülőknek átbeszélni az iskolába nem menő gyerekeikkel.
Dereng...?
verum
@karma1: - tehát még egyszer idemásolom és lassan:
-én arra lennék kíváncsi, hogy a gyerekek egymás között hogy élik ezt meg.
human
@Eriksson: Volt itt a hírekben is, hogy a KLIK a diákok, az SZMK és a tantestület által is 0 szavazattal leértékelt igazgató jelöltet választotta. Valóban nincs beleszólásuk a dolgokba, de később, mikor kiderült, hogy az igazgató alkalmatlan a posztjára, legalább visszanézhető a jegyzőkönyvben, hogy senki nem támogatta a kinevezését a "bölcs" KLIK-en kívül.
levarosbukta
@verum: Nem hiszem hogy különösebb trauma fogja érni bármelyik diákot akinek mennie kell aznap iskolába. Legfeljebb azzal jönnek haza hogy húúúú az osztály fele nem jött mert sztrájkoltak. Mi meg a tanár nénivel vagy bácsival ezt meg azt csináltuk. De ha a tanár a maradék pár gyereknek leadja az aznapi anyagot jobban jár, mert nem tudnak belekötni. De egy biztos, feleltetés és dogaírás aznap nem lesz. Másnap meg legfeljebb a gyerekek kitárgyalják hogy kiknek volt jobb napjuk. Ennyi!
Eriksson
@human: Az alkalmasság vagy alkalmatlanság leginkább attól függ, hogy az adott környezet elfogadja-e vagy nem a jelőltet.
verum
@levarosbukta: - ha csak, ennyi annak örülni fogok.
karma1
@verum: viszont en is halkan irom, hogy Te meg a 12.40-es hsz-edben emlegetted a fideszes es nem fideszes gyermekeket... Erre irt lekvarosbukta is, hogy nem letezik fideszes vagy nem fideszes gyerek...

De szerintem a kerdesedet most inkabb egy aktualisan gyermekeveit elo kisdedet kene megkerdezned, mert erre leginkabb ok tudjak a valaszt... Bar amennyire en ismerem a mai gyerekek onallosagat, ketlem, hogy a gyerek a mamajatol kerdezne meg, hogy menjen-e vagy ne aznap a suliban, mert ez mind attol fugg, hogy hol van az adott iskola, es milyen viszn yban vannak a szulok-tanarok-gyerekek egymassal...

Ha a szulok tamogatjak a tanarakat, akkor nagy valoszinuseggel a gyerekek is ezt fogjak tenni, kulon utasitas nelkul. Kovetik az adott helyzetben azt a vonalat, amit a legtobb gyerek, szulo megtesz.
Nagy valoszinuseggel nem a rozsadombi iskolakrol lesz itt szo, bar ki tudja?
Felcsuton sem mindenki rajong orbanert,
Dereng?...:o))))
Cicero
@Aki Én: Akkor lehet kiderül,összetöpörödött a lista. ;)
Slade
@Eriksson: A fideSS aljas politikájának a legnagyobb kárvallottjai a gyerekek. A mi gyerekeink. Aki bevonta őket a politikába az a gorbánc rezsim. Az Ő jövőjüket lopja el ez a csürhe. Gyerekek százezrei éheznek élnek méltatlan körülmények között és ugyanennyien vannak kizárva a megfelelő oktatásból, úgyhogy ne süketelj itt mert erre nem vevő senki. A te értékrended az a csuti tróger értékrendje. Az nem szint. Az gyalázat.
soljanka
@Eriksson:" Csak sajnálni tudom az ilyen szülőket. Nekik sem a gyerekük egészséges fejlődése a cél, hanem eszközként bevonni őket a politikai csatározásokba."

Amikor kövér, fideszes-kdnp-s bácsi megy az oviba ölelgetni a gyerekemet, mert az én adómból, meg az unióból felújítottak egy termet,akkor ugye nem szólhatok, mint szülő... Akkor be lehet vonni a kölyköket a politikába.
Amikor meg azt akarom, hogy a gyerekem a legjobb oktatásban részesüljön, és én eldönthetem, hogy menjen-e suliba vagy sem, akkor meg nem vonhatom be.

Ritkán szoktam ilyet: de elmész te...
Toby
@Eriksson: Kevered a kzösségi alkalmatlanságot, a szakmaival.
human
@Eriksson: "Az alkalmasság vagy alkalmatlanság leginkább attól függ, hogy az adott környezet elfogadja-e vagy nem a jelőltet. "
Valaha ez igaz volt. Ma már nem.
Vannak igazgatók, amiket a hatalom erőltetett be a helyére, mint pártkatonát. A tantestület, a szülők, a diákok nem őt javasolták igazgatónak. Ott tartunk, hogy már nem is adnak be pályázatot azok akiket a valóban fontos emberek (szülők, tanárok, diákok) támogatnának. A fideszes igazgatók pedig alkalmatlanságuk miatt akár törvénysértéseket is elkövethetnek, mert be vannak védve.
Ez a valóság ma szerintem.
Ja és itt egy diákönkormányzati véleményezés. Érdemes elolvasni.
www.szeretgom.hu/content/53135-a-szent-istvan-gimnazium-igazgatoi-palyazatainak-biralatai-2
Eriksson
@Slade: Nem tudom melyik beírásomhoz szóltál hozzá.
Eriksson
@Toby: Az lehet, de végső soron a kettő ugyanaz. Egy elfogadott vezető ha hülyeséget csinál, nem szólnak érte. Ellenben ha nem az, megnézheti magát bármit is tesz.
preparátor
Bukotték már a szülőket is uszítják! Ha az elmebaj szorgalommal párosul, igazán kártékony!
Eriksson
@human: Én is ezt mondtam, csak más megközelítéssel.
A vezetőválasztás általában nem közkívánatra történik, hanem valamilyen érdekek mentén. Szerencsés véletlen, ha a szándék és az elfogadottság találkozik.
(A belinkelt cikket nem olvastam el részletesen).
justhpeter
Ha a szülők is összefognak bezárul a kör és mindenki hazamehet. A civil kerekasztal meg elvégezheti a dolgát.
Toby
@Eriksson: Közösségi alkalmatlanságától még bárki lehet szakzseni és vica verza ! Közösségi, elfogadott egyed is lehet szuperhülye a szakmához !
Ezért nem ugyanaz !
Eriksson
@Toby: Tökéletesen igazad van! Csak a megítélésükben van különbség.
Akit szeretünk, annak sok mindent elnézünk, akit nem, annak százszor jaj! :)
Toby
@Eriksson: Legjobb példa a fidesznyik rühes csürhe és intézkedési !
Mézike
Hoppá! Úgy látom most páran hosszában akartak felmászni a ló hátára! :-)
Mit szól a gyerek? Tök mindegy milyen pártállású a szülő. A kölök örül ha nem kell suliba menni.
A fim azzal jött haza hogy ha nem mennek suliba 29.én akkor még szülői igazolást se kérnek. Ez úgy néz ki mint a rendkívüli igazgatói szünnap.
Valaki kérdezte voltak - e az elit iskolás tanárok tüntetni. ? Sztem nem. És az egyházi iskolák tanárai sem hiszem. Egy százassal több van a zsebben azt az egyhavi vasárnapi istentiszteletet kibírják. Mondta egy ismerősöm aki tőlünk ment árt a katolikus iskolába tanítani...
preparátor
Alig várom már a pedagógusok bojkottját. Barátaimmal megyünk majd oktatni a gyerekeket hazafiságra és magyarságra! Fognak páran vinnyogni! :-)
KERKA
Nem kell aggódni azért, hogy a gyerekek hogyan élik meg azt a napot, amikor nem kell iskolába menni.
(10-ig alszanak, zenét hallgatnak, és kifosztják a hűtőt) A gyerekek nem hülyék, pontosan tudják, hogy mi történik körülöttük!!! Már hónapok óta érzékelik, hogy valami nincs rendjén az iskolában, érzékelik, hogy feszült a hangulat. A média pedig ezerrel harsogja a pedagógus tüntetést.
És ne becsülje le senki a gyerekeket, mert ők maguk is kiállnak a tanárokért, mert együtt éreznek velük. A középiskolások már otthon maradhatnak egyedül, az általános iskolásoknak pedig, tanítás nélküli felügyelet lesz az iskolában. Összevonva az osztályokat. A szülők is szervezkednek, aki tudja elvállalja az osztálytársat arra a napra.
És láss csodát, a szülőkben fel sem merült, hogy ki a fideszes, és ki nem az. Még a nagytudásu jólmenő vállalkozó apuka is belement a szünnapba. Ha ezzel segít az iskolának akkor megteszi. Úgyhogy nem kell rinyálni, és mindent félremagyarázni.
soljanka
@Eriksson: Amúgy bocs... Tényleg nem szoktam elragadtatni magam, még akkor sem, ha más véleményen vagyok. Tehát a stílusért elnézést. Nem kellett volna.

Ettől függetlenül szerintem tök hülyeséget írtál.
Eriksson
@soljanka: Nem probléma, egy vitába ennyi belefér.
De gondold át még egyszer. Ami egy gyereknek egész életére kihathat, azzal nem volna szabad szórakozni. Hogy akarnánk kiegyensúlyozott felnőtteket nevelni, ha már gyerekkorukban túlterheljük őket a világ legocsmányabb dolgaival?
Minden elmúlik egyszer, mint ahogy a Klik rendszer és a fidesz kormányzás is, próbáljuk átvészelni minél kevesebb sérüléssel.
soljanka
@Eriksson: A gyerek nem hülye, csak még keveset élt.
Szerintem igenis arra kell őket nevelni, hogy álljanak ki magukért.
Igenis fel kell őket készíteni az életre.
És ezt nem dumával, hanem mintával lehet. Ha azt látja, hogy a szülei kiállnak az igazukért, ha azt látja, hogy a szülők miatta képesek a hatalommal is szembeszegülni, akkor ők is így fognak tenni a későbbiekben. elés az, hogy egy napot nem kell menniük iskolába???

Mi az, hogy a világ legocsmányabb dolgai? Az, hogy nem hagyják a szülők, hogy baleknak nézzék őket?
A KLIK SOHA nem múlik el. Ezért vagyunk most ott, ahol, mert sok hülye birka ezt mondogatja már évek óta.
Én az életem élni akarom és nem átvészelni. Sérülésekkel is, de élni.
Milyen túlterh
Eriksson
@soljanka: Nem tudom, hogy érzékelted-e? Kizárólag arról beszéltem, hogy a gyerekeket ki kell hagyni ebből a játékból.
Ha nem tetszik valami, azt balhé nélkül is el lehet kerülni. Egyszerűen írasd más iskolába a gyereked.
Mert nem biztos, hogy az jár jól, aki mindig mindenért hőbörög. De ettől lesz idegbeteg az egész társadalom.
Mézike
@KERKA: Ja! :-)
Mondom én a sok agyament hosszában hasalva a lóháton akarna lovagolni... :-)
Nálunk már egye több gyerek kockás ingben volt ma !
KERKA
@Mézike: ez lesz a kockás inges forradalom. A gyerekek benne vannak, az tuti.:))
Mézike
@Eriksson: Ha más iskolába íratná @soljanka: a gyerekét ott is azok a "követelmények" mint a többiben!
Mézike
@KERKA: sajna mint szülő, mint iskolában dolgozó ( nem tanár ) tudom mi folyik!
Marhaságok halmaza amit a fidesz rákényszerít a gyerekere a tanárokra! Nekem a fiam két iskolába jár egyszerre, de kérvények, + mittudomén milyen igazolások papírok kelletek ahhoz, hogy én a saját gyerekemet a saját pénzemet az adottságaihoz mérten, megfelelően taníttathassam!
soljanka
@Eriksson: Nem vehetem ki a gyerekemet minden iskolából!
A vélemény kinyilvánítása nem hőbörgés.
A gyereket pedig nem kell burokba zárni.
Írtam már: nem hülye, csak gyerek. Többet tud, érez, lát, mint azt sokszor a felnőttek hiszik.
Lepényleső
Ezt a sok elégedetlenséget nincs aki csokorba fogja,vagy van,de az már a hatalom fogja?
Eriksson
@Slade: Sajnálom, hogy nem értettél meg.
Desischado
Nagyon helyes! A szülők s a gyerekek is fogjanak össze! Jól mondja Soljanka, a gyerekek nem hülyék! -szervezkedtek már a diákok is nem is egyszer! Ez a banda csak az erőből ért. Minden eszközt be kell vetni, hogy végre elmozduljunk a holtpontról, mert ez így nem mehet tovább!
human
@Desischado: "Eddig az erő volt, de mostantól a kormányzás kulcsa a figyelem, az odafigyelés lesz az emberekre, hétköznapokra – ígérte Orbán Viktor, és köszönetet mondott a támogatóiknak. "
/Orbán Viktor, Budapesti Történeti Múzeum, 2015. május 29. péntek 12:03/

Nem látom, hogy vége lenne az erő politikájának (tüntető pedagógusok vegzálása).
micfild
@karma1: Tudod mi az érdekes... hogy egyik fidesznyik sem ajvékol ha a gyerekeket a fideSS vonja bele a politikába... az nem baj, ha ovisok meg kisiskolások a fideSS politikusainak lobogtatznak zászlócskát meg énekelgetnek nyalianyu által irt versikét... az sem probléma, ha szakadó esőben áznak a kisiskolások, hogy egy sohamegnemépülő uszoda alapkőletételénél ünnepelteti magát valamelyik mocsokláda fidesznyik... Ez nem belevonás... szerintük. ..
micfild
@soljanka: Maximálisan egyetértek Veled!!! nem is nagyon lehet hozzáfűzni... talán én még annyit.. hogy a jogainkért való kiállást bizony gyerekkorban kell megtanitani!! hogy a hatalom a mostani felnövekvő nemzedékkel már ne packázhasson, hogy az életben- a munkában ne taposhassák sárba az embereket.
micfild
@Desischado: Arra emlékszel amikor a középiskolás diákok tüntetése kapcsán az a gci kövér lekomcsizta a szülőket??? pont kövér.. és pont azt a korosztályt aki már nem volt kiszes. ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.