Egy hiányzó lázcsillapító miatt vesztette életét a Pécsi Honvéd Kórházban S. Ferenc, amikor kéztörés miatt altatásban műtötték – írja a Bors.

A lap szerint a férfi a barátaival szkanderozott, amikor eltört a felkarcsontja. A traumatológiai klinikára szállították, ahol úgy döntöttek, hogy altatásban operálják.

Ferenc állítólag egy örökletes betegségben szenvedett, amely húszezer ember közül egynél fordul elő: az altatás hatására felgyorsul az agyagcsere, és a testhőmérséklet a végletekig emelkedik. Ezt egy Dantrolen nevű gyógyszerrel lehet kezelni, ám a Bors úgy tudja, ilyen nem volt a műtőben, egy óra is eltelt, mire megérkezett a gyógyszer, de akkora már késő volt, a férfi meghalt.

A család kártérítési pert indított a Pécsi Tudományegyetem ellen.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kumokiri
Nekem egyre inkább az a véleményem hogy itt tudatos népirtás folyik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kumokiri
Nekem egyre inkább az a véleményem hogy itt tudatos népirtás folyik.
nyanya001
Egy kéztörés miatti műtétbe belehalni ... te jóó Isten mi folyik itt ? Ez a XXI századi orbáni egészségügy ?
Részvétem a családnak.
Levendula
Az egyik megyeszékhely kórházának idegosztályán napi 1 !!! darab felnőtt pelenkanadrágot adnak a magatehetetlen betegeknek. Amikor szóvá tettük ezt, akkor az ápolónő flegmán odaszólt,hogy igen, naponta csak egy darab jár!
Dr plágium
Az egész rendszer összeomlott. Ez nem az orvosok és ápolók hibája.
Ennek ellenére úgy érzem, ha tudtak a fiatalember betegségéről, nem lett volna szabad megműteni, amíg nem áll rendelkezésükre megfelelő mennyiségű gyógyszer.
1magyar
Eza kormány hibája, hogy a kórházban nincs gyógyszer és a megszületett, rendesen felnevelt gyerek ilyen hiba miatt meghal.
Nem a megélhetési szülést kell támogatni, hanem aki már megvan megóvni!
eugen4402
Minden terápia alapja a gyógyulásba vetett HIT, a bizalom a gyógyítók iránt.
Ezek megfosztották a hazai egészségügyet a lehetőségtől, hogy a beteg feltétel nélkül megbízzon az orvosaiban, az ápolókban, lassan a kórház portása is hitelét veszíti... Nagyon nehéz lesz visszaszerezni, ha egyáltalán lesz még valaki, aki azt megéri. :-(((
verum
Ilyenért miért nem mennek tízezrek az utcára?
Netadónál csak többet ér az ember élete!!!
papa.49
,,Alapjában véve a vidéki kórházak rendben vannak,, ugye hazugovics csutifélkegyegyemű, de csak te szerinted, hogy a ló legeljen a sírodon!!!
Részvétem a családnak...
lópicigáspár
@verum: Amíg nem érintett az egyén. inkább elfordul. :(
Először a zsidókért jöttek, és én nem szóltam, mert nem vagyok zsidó. Azután a kommunistákért jöttek, és én nem szóltam, mert nem vagyok kommunista. Azután a szakszervezetiekért jöttek, és én nem szóltam, mert nem vagyok szakszervezeti. Azután értem jöttek, és nem maradt senki, aki szólhatott volna.
Martin Niemöller német protestáns lelkész szavai.
nyanya001
Érted !
Nem az egészségügy meg a munkanélküliség megoldása az elsődleges feladat,
hanem a stadionok építése ennek a degeneráltnak !
www.facebook.com/kmkozmunkasokmunkanelkuliekitaszitottak/videos/202879076736729/
Aki Én
@nyanya001: 07:53 Láttam már ezt a borzalmat. Az nem tűnik fel ennek az elmebetegnek, hogy sok mindenben van szégyenkezni valónk? Az sem tűnik fel ennek a beteg elmének, hogy a régióban sok mindenben vagyunk a legutolsók?
Vagyis akkor a szavai szerint arra a pár ezer drukkerre költünk súlyos milliárdokat, aki még meccsre jár?
Gondolom emiatt nem szégyenkezik senki:
propeller.hu/images/cikk/2016_03/tarna.jpg
nyanya001
@Aki Én: Lila gőze nincs az ország állapotáról csak megy mint a vak !
Dr plágium
@verum: Az orvosok, ápolók mentek és mennek. A probléma az, hogy a társadalom nem áll ki mellettük, mert könnyebb nekik ha szidhatnak valakiket.
Az alábbi cikknél elég elolvasni a hsz-eket. Feltétel nélkül bedőlnek olyan állításoknak ami fizikailag is lehetetlen.
www.borsonline.hu/20160307_vizeletet_itta_a_pszichiatrian_erik?fb_comment_id=1056976937697907_1057337494328518&comment_id=1057248391004095&reply_comment_id=1057337494328518
Aki Én
@nyanya001: Nem tudom eldönteni, hogy tényleg nem tudja, vagy nem érdekli. De mindegy is, mindkettő alkalmatlanságáról árulkodik. Ő az az ember, akit a szekta szerint a jó isten küldött nekünk, és minden országnak ilyen vezetőre lenne szüksége.
nyanya001
@Aki Én: Én nekik adnám vagy elcserélném valami hasznos dologra.
Slade
@nyanya001: ezért a tetűért nem kapnál még egy tekercs budipapírt sem.
Eriksson
"Ferenc állítólag egy örökletes betegségben szenvedett, amely húszezer ember közül egynél fordul elő: az altatás hatására felgyorsul az agyagcsere, és a testhőmérséklet a végletekig emelkedik."
Tudta ezt valaki , vagy maga a beteg a műtét előtt?
Kutyuska
A kormányt kellene beperelni, nem a kórházat.
papa.49
Műtét előtt csinálnak vérképet, sőt az altatóorvos is megvizsgálja kikérdezi a pácienst, akkor itt mi is történt, ha viszont ezt az állapotot nem lehet előre tudni az egészségügynek kutyakötelessége ilyen gyógyszert tartani a műtétekhez, ne toljuk a felelősséget az elhunytra, vagy a családjára!!!Ne ezen spóroljon az kontár elkurmány legfeljebb a xartolcsy nem vásárol magának, meg főként a csutifélnótásnak ,,műkincseket,,!!!
Eriksson
@papa.49: Ne idegesítsél, most készülök egy komolyabb műtétre. Lehet, hogy nekem is van valami örökletesem, csak nem tudok róla? De ha én nem, akkor a kórház honnan tudná? Mindenkin nem végezhetnek előzetes genetikai vizsgálatot.
nyanya001
@Eriksson: Egy XXI. századi egészségügyben ez nem lehetne probléma !
Ugye érted ?
Eriksson
@nyanya001: Hát persze, hogy értem. :)) Csak tudnám, ki finanszírozná? Ötlet?
Hellcat
Még 1 haláleset szárad a fidesz de főleg a cigánypáva kezén...részvétem...kéztörésbe belehalni basszus ez leírhatatlanul szánalmas...a köcsögláda szarházi fidesz meg csak nyomja a propagandát, hogy minden rendben van. Az akasztás kevés ezeknek a patkányoknak.
Borsodi
Nem az emberek egészsége számít az országunkban,hanem a politikusok kényelme, milliárdok lenyúlása majd titkositása.Ha nem lépnek fel azok a pártok akikben még van valami érzés a hazájuk iránt ennek az országnak vége lesz.A betegre nyugdjiasra, a szegényre eladósodott lakás hitelesre nincs szüksége a fidesznek,Nekünk,meg rájuk nincs,Hoffi Géza mondta a gyerek annyira buta volt,semmi nem érdekelte bármit kérdeztek tőle nem válaszolt,de arra a kérdésre,hogy mi leszel ha nagy leszel,rávágta focista.A mi miniszterünk se tud mással csak a focival foglalkozni,mert más nem érdekli ,esetleg néha játszik a kisvasútjával.és manipulálja az embereket ,akiket lehet ,a pedagógusokkal sok baja van,mert azokat nem könnyű megvezetni ,nem isszák a szavait.Ezért .csak buta emberek kellenek a fidesznek nem diplomás tanárok akik tanultak.Március 15 Lengyelül is el kellene mondani,milyen elégedettek vagyunk.Hajrá pedagógusok! Diákok!
papa.49
@Eriksson: Remélem nem ott Pécsen műtenek???Amit leírtam az velem is megtörtént 2014. januárban, majd februárban a két műtét között 3 hét telt el csupán, ugyan abban a kórházban, ugyanaz a sebész operált, mégis egy teljes altató orvosi kivizsgáláson voltam másodszor is...
De ez csupán az egyik fele a dolognak, az emberi része, ami engem felháborít hogy mikor van rá gyógyszer, mikor tudható hogy előfordulhat hogy ilyen beteg kerül a műtőasztalra, akkor egy egyetemi klinikán nincs ilyenből legalább 1 adag...
Ugyanakkor milliárdok mennek a stadionokra amelyek KONGANAK AZ ÜRESSÉGTŐL, bár ez jól példázza a kiötlő képességeit is, miközben a mlsz. ,,kozmetikázza,, a nézőszám adatokat, hogy kisebbítse a teljesen nyilvánvalót, hogy TÖK FELESLEGES IDE ENNYI STADION, MERT NÉZŐ ÚGY SINCS!!!
Ezt csak azért hoztam fel hogy érzékeltessem a felesleges kiadások fontosabbak mint a valóban fontosak...
magyarbakancs
Örökletes anyagcsere betegségre műtökben nincs megfelelő gyógyszer.
Mivel ritka és ezek a gyógyszerek nagyon drágák.
Nem mentségként írom sajnálom a fiatal embert.
Őszinte részvétem a családnak.
eugen4402
@Eriksson: Istenbizony nem hergelni akarlak, de a pakliban minden benne van. Három éve voltam kórházban, és a szokásos kérdésre (allergiás valamilyen penicillin-készítményre?) nyugodtan feleltem, hogy tudtommal nem. Legalább is nem tudok róla. Később kiderült, hogy tévedtem...
csetere
@Eriksson: Tegyék vissza az ellopott pénzt és meg van oldva.
Aki Én
@Eriksson: 10:30 A lényeg, hogy egy lázcsillapítót nem tudtak szerezni egy kórházban. Ez az általános állapotokról tanúskodik. amit jó ideje pofáznak az igazi hozzáértők. Ez csak a kezdet...
Dr plágium
@Eriksson: Pesze hogy nem végezhetnek genetikai vizsgálatot! De erre és még sok minden más allergiás reakcióra is fel kell készülni minden kórháznak!
Velem is előfordult, kérdezték van-e gyógyszer allergiám, mondtam nincs...hát volt. Akkoriban még volt megfelelő gyógyszer raktáron...az volt a szerencsém.
nyanya001
@Eriksson: Persze, mindenkin nem lehet genetikai vizsgálatot végezni,
csak ha Récsölnek ellopják a telefonját, talán több száz ember DNS- vizsgálatára több tízmillióra volt !
Na ugye !
Eriksson
@papa.49: Nem Pécsett, de remélem a legjobbakat. :)
Az az anesztes vizsgálat igen komoly szok' lenni, az epeműtétem előtt pl. a seggembe is benéztek nincs-e aranyerem. De genetikailag nem vizsgáltak, és most sem fognak.
Az Eü-nek több bevétel kellene, de nincs elég befizető, a költségek meg emelkednek. Ráadásul a vizitdíjat is leszavazták a népek, amely esélyt adott kórház és eszközfejlesztésre.

A stadionok az más tészta, más kassza, más üzlet, más érdek.
Eriksson
@csetere: Ez aztán a frappáns megállapítás. :))
Eriksson
@Aki Én: Én úgy értelmeztem, hogy egy speciális gyógyszer volt szükséges, nem sima lázcsillapító. Mint a cikk írja, egy órán belül beszerezték, s ez elég jó teljesítmény, nemigaz? Sajnos a beteg nem tudta kivárni.
human
Sajnos bármi előfordulhat egy műtét során. Szerintem az igazi kérdés, hogy előírás szerint lennie kellett-e ilyen gyógyszernek a kórházban. Ha igen, akkor miért nem volt és ki a felelős ezért.
Eriksson
@Dr plágium: Háááát, Egy genetikai defekt és egy gyógyszerallergia között van némi különbség. Szerencsére az utóbbi kezelhetőbb.
Eriksson
@nyanya001: Ne ragadtasd el magad. :))
Az a DNS vizsgálat nem terjedt ki örökletes betegségek keresésére. Ha személyazonosításra ilyen drága, képzeld mennyibe kerülhet a teljes öröklődési térkép.
Eriksson
@eugen4402: Ne is hergelj, inkább szoríts, hogy ne legyen különleges gyógyszerre szükségem. :))
Aki Én
@Eriksson: 11:36 Ez egy életveszélyesen magas testhőmérséklet kezelésére szolgáló gyógyszer. Izomlazító, például extasy túladagolás esetén alkalmazható szer. Szerinted ez mennyire speciális egy kórházban?
Eriksson
@Aki Én: Fogalmam sincs, de beszerezték, nem? Csak szegény ember nem tudta már bevenni. Ez az ő egyéni tragédiája. Ha a Jóisten lett volna ott, az se tudott volna segíteni.
Aki Én
@Eriksson: Nem! Utólag szerezték be. Ez egy alapdolog lenne egy kórházban, de nem volt. Ha lett volna, ez az ember ma is élne.
Nem kell ide a jó isten, elég lenne egy alapfelszereltség.
Eriksson
@Aki Én: Okosak tudunk lenni így kívülről, holott a só vagy bármi alapdolog is elfogyhat egy háztartásban, vagy a boltban, vagy az export-import kerekedelemben. Azért ki a felelős?
De bármennyit beszélünk róla, ezt a szerencsétlent nem hozza vissza semmi. A következő áldozatnak meg más fog hiányozni s akkor újra tárgyalhatjuk ki miért felelős.
papa.49
@Eriksson: Az igazság ott van, hogy van egy protokoll hogy minek kell lennie, és ez (ki tudja miért) hiányos volt, ezért egy fiatal ember meghalt, és szerintem EZÉRT VALAKI NAGYON FELELŐS, A PROBLÉMA EZ NEM MÁS!!!
A stadionépítést pont azért hoztam fel mert értelmetlen dolgokra költ a hülye kormány több száz milliárdot, miközben a gyógyszer hiányos egy egyetemi kórházban!!!
Morbid hasonlattal, a pápának se vesznek kotont)))))))))))
Dr. Felipe
Azt már a fideSSes g..ik is elismerték hogy a kórházak átalakultak halálgyárakká.
Eriksson
@papa.49: Aki Én szerint ez egy alapgyógyszer, és biztos úgy is van. De úgy tudom, hogy minden alapgyógyszernek hiány esetén kell lennie helyettesítőnek, valami más megoldásnak.
Ezekhez a kórházi dolgokhoz én nem értek, s ha nem értek, nem is hasogatom tovább a szőrszálat.
A stadionépítés meg mondom, egész más dolog. Ott egységes nemzetközi elvárások vannak, milyen szempontoknak kell megfelelniük, hogy egy valamire való meccset lejátszhassanak. Ez leginkább nemzetközi sportpolitikai és gazdasági kérdés, nem függ össze az adott ország egészségügyi helyzetével.
papa.49
@Eriksson: Te így látod a stadion építést én meg nem így látom, egyébként nincs is nemzetközi mércével mérhető klubcsapatunk, a válogattunk is az első fordulóig talán ott lesz az EB. aztán csomagolhatnak jöhetnek haza, tehát nincs oka hogy hazánkban 10-15 nemzetközi mércével mérhető stadion legyen...Az egyetlen kivétel a Népstadion, rendben azt újítsák fel, ha lesz válogatott meccs, vagy esetleg mint volt régen európai kupa meccs, akkor legyen hol lejátszani...
Az se igaz hogy ez más pénz ezt a pénzt a vállalkozások adják tao ként, az pedig állami bevétel lenne tehát nem egy fociőrült hobbijára kéne elkölteni!!!
Eriksson
@papa.49: Őszintén bevallom, hogy semmi ráhatásom nincs ezekre a dolgokra. Se a kórházak bővítésére, se stadionok építésére. Egyszerűen csak minden dolognak a logikáját próbálom megérteni, mert mindennek meg van a magyarázata, ha egyáltalán elfogadjuk, vagy el akarjuk fogadni azokat.
Pl. Az is egy magyarázat, hogy nem csak beteg emberek vannak, az egészségesekkel is gondolni kell. :)))
papa.49
@Eriksson: Az utolsó mondatoddal nagyjából egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy a betegeket MEG KELL GYÓGYÍTANI, az egészségeseknek meg pont elég a Népstadion...
papa.49
@Eriksson: Igazad van de vajon nekünk mindig a rossz példát kell követnünk???Miért nem lehet ezt az egészet racionálisan berendezni, hát csak azért mert az állam nem ad elég pénzt, de ez így nem teljesen igaz, mert az állam ad pénzt csak a prof. úr magán betegeit is abból kezeli, persze tisztelet a kivételnek, mert olyan is van nem is kevés...Abban igazad van ezt itt és most mi megoldani nem tudjuk...
kukac50
Terrorista maffiázó kormánytól mit is várhatnánk mást mint Népirtást,
Orbán ebben túlzottan jól teljesít!
Eriksson
@papa.49: Meg az is igaz, ha a hálapénzt egy egységes kasszába fizetnének a betegek s nem az orvosok magánzsebeibe, akkor ezek az összegek nem tűnnének el az eü fejlesztés elől.
De majd jön az amerikai tipusú magáneü, már tárgyalnak róla az unióban. Akkor nézhetjük meg magunkat csak igazán. Gyönyörű szép csili-vili szálloda szerű kórházakban fogunk elpatkolni egymás után, ha egyáltalán bejutunk.
Mert nem a beteg a fontos, hanem az üzlet.
volvós
@csetere: 10:44

Fiatal eladósegéd a rabbihoz :
- Rabbi, hiányzik a kasszából 1000 dollár, mit tegyek ??
- Tedd vissza fiam !!!
Lepényleső
Ez ha így történt,akkor a műtőben nem csak gyógyszer nem volt?
csetere
@volvós: Valahogy így gondoltam én is.
Mézike
@papa.49: Én ezt nem értem. Műtétek, altatás előtt rá kell hogy kérdezzenek a gyógyszereire, allergiára stb...
Sztem ez a fiatalember nem is tudta hogy beteg. Ha tudta volna biztosan szól. Az egy másik kérdés, hogy egy óra is eltelt mire megjött a gyógyszer. Na itt a baj. Mi a mennykü van ebben az országba? nem volt sehol a közeli gyógyszertárak gyógyszerraktárakban sem?
papa.49
@Mézike: Nem volt mivel ez egy ritka, és ráadásul drága gyógyszer a patikák nem tartanak ilyet, mióta a patika is maszek lett, csak a valóban fogyós gyógyszert tartják, a különleges gyógyszereket meg kell rendelniük, és akkor szállítja ki az ellátó...Viszont egy egyetemi kórház műtőjében ebből is kellene lenni, szerintem benne is van a leltárban csak ugye drága, no most ez egy huszonéves fiatal ember életébe került!!! De amit nem hallok, hogy mondanának lefele az illetékes elvtársék, egészen a köcsög pléh bánosig bezárólag, mert ez lenne a minimum!!! Ha most azt mondom hogy a múlt hónap közepén mikor a havi inzulinomat akartuk kiváltani, nem tudta a patika kiadni az egészet, csak egy részét a másik felére várni kellett 3-4 napot, hát kb. itt tartunk!!!De úgy különben minden rendben van pláne a vidéki kórházak, meg a vidéki ellátás körül, mondá nem is olyan régen a csutifélkegyelmű hazugovics!!!
Feraj49
@Mézike: ma 19.26-ra: Valóban rákérdeznek a beteg gyógyszereire a műtét előtt ! De ez BALESETI sebészet,és mi van ha nincs eszméleténél ,mert a balesetkor elvesztette, nem lehet vele kommunikálni ,akkor hogyan kérdeznék meg ? (vagy mint jelen esetben mint íród,hogy lehet nem is tudott róla )A kórház legyen felkészülve minden eshetőségre,az a dolga.Azért fizetünk tb.járulékot,és nem azért,hogy stadion épüljön,vagy ellopják.
nusika
@Eriksson: ...mennyit keresnek az államokban? Annak arányában kell kiszámolni.
Eriksson
@nusika: Szerinted ott mindenki gazdag? Ott nincs munkanélküliség? Nincsenek nyomorgók?
Ha ezt a kitételt nézzük csak, akkor minden rendben van a jól keresők körül.
Egyébként mit akarsz arányolni? Magyarországon még mindig ingyenes az egészségügy.
nusika
@Eriksson: ...egészségügyben dolgozom,most is, már 47 éve.Rálátok a dolgokra! Nem vitatkozok...
Eriksson
@nusika: Akkor mondd meg légyszi, hogy mi a különbség az amerikai és a magyar eü. között.
Mézike
@Feraj49: @papa.49: propeller.hu/itthon/3199052-feri-meghalt-mert-nem-volt-gyogyszer-mutoben?all#c1559502
Volt egy rendelet, amely kimondja, hogy minden kórházban, illetve közeli gyógyszerraktárban kötelesek ilyen esetekre gyógyszert tarnai. Most nem jut eszembe a hivatalos elnevezése. Ehelyett most ezt a módosítást találtam
" A
fekvőbeteg ellátást végző intézmény a (4) bekezdés szerinti kérelmet sürgős szükség
esetére, adott gyógyszer több betegen történő sürgős alkalmazásának elősegítése érdekében, a
kezelt betegek nevének megjelölése nélkül, több beteg részére történő mennyiség
megjelölésével is továbbíthatja a GYEMSZI részére. Az így beszerzett gyógyszer
felhasználásáról a fekvőbeteg ellátást végző intézmény a (4) bekezdésben meghatározott
kérelem tartalmi elemeinek megfelelő adattartalommal külön nyilvántartást vezet..."
Úgy látszik az átkosban kötelező volt életet menteni, bármennyibe kerül is, de most már nem.
Szókrakész
Sittre az altatóorvost!!!
Az ő feladata minden ilyen esetlegesen felmerülő probléma kezelése.
Addig műtétet el se kezdhetnének, míg a feltételek nem biztosítottak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.