Ha nem is kell mindent a nulláról újrakezdenie, azért bőven lesz hová visszatornáznia magát hazánk egyik leghíresebb sztárséfjének, Buday Péternek – írja a Blikk.

A jól ismert szakács ugyanúgy beleesett a frankhitel okozta csapdába, mint több százezer honfitársa. Nemrégiben elvesztette álmai otthonát, amelyet sok millió forint veszteséggel el kellett adnia, mert egyszerűen nem tudta tovább fizetni a törlesztőrészleteket.

Csődbe vitte a frankhitel, elbukta álmai otthonát a sztárszakács

Amikor a séf kilenc évvel ezelőtt banki kölcsönből felépítette egy Buda környéki falucskában álmai otthonát, azt hitte, hogy nem is kívánhatna többet, ott éli majd le az életét. A gazdasági válság, az elszálló frankárfolyam és a megemelkedett törlesztőrészlet azonban közbeszólt. Több mint a duplájára nőtt a havi hiteltörlesztését jó pár évig tudta fizetni, tavaly azonban egyszerűen besokallt.

A bank egy ideig­ elnéző volt, azonban jött a kíméletlen felszólítás: vagy maga a sztárséf adja el sürgősen a házat, és fizeti vissza a kölcsönt, vagy a bank értékesíti azt.

Az idegesség nem csak lelkileg, fizikailag is megviselte, a séf 15 kilót adott le az állandó stressz miatt. Végül meghozta a döntést, és eladta házát, ám ez csak jóval áron alul sikerült, sokmilliós veszteséggel. Azóta visszaköltözött a fővárosba, egy kisebb lakásba.

Buday annyit mondott: úgy érzi, ezután csak jobb jöhet.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az Orbán-Matolcsy párossal megbeszélheti a dolgot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@verőce21: 20:49 Biztos vagyok benne, hogy sok embernek az "agyára" megyek a számaimmal...most is ezt teszem. Buday -- saját bevallása szerint -- 2007-ben vette fel a hitelt 34 évesen... ugyancsak ebben az időben lett önálló vállalkozása, mert eddig "csak" alkalmazott volt mindenhol, és igy érte el szakmai sikereit. Lehet, hogy rossz volt a példám, sőt az is előfordulhat, hogy "dörzsölt" volt már mire felvette a hitelét... én nem tudom, max. feltételeztem az előbbiek alapján tapasztalanságát.
Cicamama55
@Yoda69: Nekem is csak ez a magyarázat maradt fenn a "szűrőn". Az igazi rászoruló párok, ha legalább 5 évig olyan lakhatási lehetőséget kapnának, hogy tudjanak spórolni, lehetőség nyílna az előtakarékosságra, amivel utána el tudnak indulni, másrészt pedig ennyi idő elteltével kiesnének, akik még a minimális rezsit sem tudnák kifizetni, kerülik a munka lehetőségét is... Ahol csak a sok gyermek adott..
verőce21
@eszegfu: (08:03) A "tapasztalanságát" jól feltételezed, sőt buta volt és hiszékeny! De a bankok felkészültek voltak az ilyen emberek kezelésére.
36
Sajnálom ezt az embert(is). Hisz az egész hitel dráma több célú fegyver.
1. Stresszelni az emberi szervezetet és ezzel lehetőleg betegség kiváltása.
2. Ha "csak" a stressz hatására, nem lesz lelki roncs, öngyilkos, vagy bomlik fel a családja, a betegség miatt, a sz...r magyar egészségügy veszi kezelésbe. Így is rövid úton a temetőben köt ki.
3. Nem tud a hivatásával foglalkozni. Márpedig egy szakács, az igazi szakács, alkot és az egész életét gyakorlatilag a konyhában tölti.
4. Lelép külföldre.
5. Az áron alul eladott házát, megszerzi egy újgazdag senkiházi.(Nem is biztos hogy magyar)
6. A külömbözetet fizetheti tovább.
Szóval maradt minden a régiben. Surányi, Simor, Matolcsi, egy kutya.
kukac50
Orbán és Matolcsi deviza hitelesek segítése az,hogy amit lehet elvonni a hitelesektől.
Ha igazságszolgáltatás működőképes lenne ilyen nem történhetett volna meg,hogy ha valaki felvett 1,5 millió forintot, vissza fizetett 6 milliót és még most is 1,5 millió adóssága van.
Ez a Magyar reformok működését jelenti!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.