Lázár hetek óta látványosan nem érti, hogy nem a pénzért tüntetnek a pedagógusok: a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az elmúlt évek összesen 266 milliárd forintos pedagógusbér-emelése után nem a kormánynak kell bocsánatot kérnie.

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Tanítanék Mozgalom keddi tüntetésén arra szólította fel Orbán Viktor kormányfőt és Áder János államfőt, kérjen bocsánatot "az elmúlt hat évben megalázott emberektől".

A Miniszterelnökség vezetője ezt úgy kommentálta: "a bocsánatkérés nem egy szakmai javaslat".

Azt is mondta, hogy 266 milliárd forintos pedagógusbér-emeléssel és 380 milliárd forintos európai uniós fejlesztéssel "nem mi vagyunk azok, akiknek bocsánatot kell kérniük".

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyuska
Arról még soha nem hallottam nyilatkozni őket, hogy a saját tiszteletdíjukat milyen alapon emelik minden év legelején pofátlanul nagy összegekkel. Azt sem hallom, hogy saját maguknak felhánytorgatnák a számla nélkül zsebre vágott, havi több százezres, milliós költségtérítéseket. Pofátlan szemétláda mindegyik, nem kicsit, nagyon.
Ha ők jobban akarnak élni évről évre, akkor miért olyan csúnya dolog szerintük, ha más is szeretné, ha emelkedne a fizetése évről-évre. A különbség az, hogy az övék emelkedik (plusz, amit hozzá lopnak), a zemberek meg örülnek, ha nem lesz kevesebb a bérük a kormány csodálatos reform intézkedései miatt.
Erről kellene inkább pofázni, hogy milyen alapon emelik a saját juttatásaikat minden évben csillagászati összegekkel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kabóca
Már várom, mikor hirdet sztrájkot Matolcsy, ő csak 260 milliárdot kapott.
justhpeter
Úgy látom Lázár tahó-arroganciája ma is hatott.
Rumcájsz
Érdekes nekem ez a Pukli is...

index.hu/belfold/2012/09/28/fekete_ruhaban_lazadnak_a_telekis_diakok/

Jobban átgondolva, akár Pukli Úr is lehet beépített ember.
Ezzel a manőverrel tereli el a figyelmet

Nem hülye gyerekek játszótere a közhangulat teremtés, igazi művészet kell kizökkenteni az embereket az alvó üzemmódból. :)
Cicamama55
Én itt sokakkal ellentétben Lázár János beszédét ha tehetem, meg szoktam hallgatni. Azt kell mondani, hogy egy nagyon tájékozott, felkészült ember, látszik hogy nagy energiákat fektet munkájába. A Fidesz, de a többi párt berkein belül sem lehetne hasonlót találni, aki azonnali kérdésekre -papír nélkül- minden témakörből ennyire tájékozott, felkészült, s mindenki számára érthetően, világosan fogalmaz. Szívesen odaállítanám egy csütörtök délutánra Orbán Viktort, Dajcs Tamást, Rogán Antalt, vagy Kósa Lajost stb...
Cucika
Tehát Lázár szerint fizetünk és pofa be.
kukac50
Lázár arról nem beszél,hogy az általános iskola minden egyes tanulójától majdnem 87 ezer forintot vontak el . A középiskolásoktól tanulónként 196 ezer forintot vontak el.
Az egyetemi tanulóktól meg 240 ezer forint körüli összeget.
Hány diák tanul ma Magyarországon? Meg kell szorozni az összegeket a diákok számával megkapják az eredményt. Vajon melyik politikushoz került az az összeg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.