Etikai szempontból károsnak és elfogadhatatlannak nevezte a 24.hu riportere által készített, a miniszterelnök lányán, Orbán Ráhelen gúnyolódó videót a Magyar Újságírók Országos Szövetsége. A botrányos ügy kivizsgálását kérő egyik MÚOSZ-tag, Gémesi Gábor. Ismert, Katz Dávid újságíró azzal poénkodott, hogy vajon kitől lehet a miniszterelnök lányának gyermeke.  A MÚOSZ etikai bizottságának állásfoglalása szerint „a miniszterelnök lányának terhessége kapcsán viccelődő” videó etikai szempontból elfogadhatatlan, a közszolgálati újságírásra nézve káros és kerülendő gyakorlat. Az etikai grémium azt a szakmai kérdést vizsgálta, hogy Orbán Ráhel közszereplő-e. Arra jutottak, hogy a kormányfő lánya nem közszereplő és a szülők és egyéb felmenők politikai tevékenységéért a gyermekek és leszármazók nem tehetők felelőssé. Rámutattak továbbá, hogy Orbán Ráhelt leendő édesanyaként – és különösen a nemzetközi nőnap idején – akkor is megilletné ez az elvárás, ha történetesen nem az ország...

Forrás: pestisracok.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Nem akarom mentegetni az újságírót - bár nem láttam a videóját, tehát nem is minősíthetem -, de mit érdemel és mit kapott a kis g...? (Fodor G.) Csak nem kettős mércével mérünk?
Én inkább nézegetem a Tóbiás feleségét, mint A "saját lábon álló"t!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.