Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is tárgyal a kormányzati informatikai rendszer elleni hétvégi támadásról.

Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke az MTI-nek vasárnap azt mondta: következő, szerdai ülésükön a Belügyminisztériumtól és a Nemzeti Kibervédelmi Intézettől is tájékoztatást kérnek a támadás körülményeiről, részleteiről, az elhárítása és a rendszer helyreállítása érdekében megtett intézkedésekről.

A Belügyminisztérium (BM) szombat délután közölte az MTI-vel, hogy

24 óra alatt több hullámban, ezres nagyságrendben támadás érte külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot.

A BM ugyanakkor jelezte: a támadásokat sikerült elhárítani. A támadások a kormányzati informatikai hálózat nyilvános pontjainak kihasználásával, így például a kormányzati weboldalon és az akadémiai hálózaton keresztül történtek – írták.

62 ezer támadás érte a rendszert, ami egyébként "fejlett"

Az M1-en elhangzott, hogy egyetlen nap alatt mintegy 62 ezer támadás érte a kormányzati informatikai hálózatot.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 szombat esti műsorában azt mondta: nagyfokú szervezettségre utal a magyar kormányzati rendszereket érő informatikai támadás. Ugyanakkor hozzátette:

a kormányzati adatbázisoknak fejlett informatikai védelmi rendszerük van.

A főtanácsadó szombat este azt mondta: egyelőre nem tudni, ki áll a támadás hátterében.

Ormós Zoltán internetes szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorfolyamában azt mondta: az ilyen típusú túlterheléses támadással komoly eredményt nem lehet elérni. A támadók nem tudnak például adatokat megszerezni, így csak propagandacéljaikat szolgálhatja a kormányzati informatikai hálózat elleni támadás. Annyit érnek el, hogy a támadott szerver "lehasal" – jegyezte meg a szakértő.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@cs.n.: Minden szavaddal egyetértek. Ha Vakondi megy részvétem a birkáknak Amúgy a kormányzati informatikai védelmi rendszer pont olyan mint a kormány. Németh Szilárd-féle rendszer szerint működik. Ahogy mifelénk mondják esze semmi fogd meg jól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@cs.n.: Minden szavaddal egyetértek. Ha Vakondi megy részvétem a birkáknak Amúgy a kormányzati informatikai védelmi rendszer pont olyan mint a kormány. Németh Szilárd-féle rendszer szerint működik. Ahogy mifelénk mondják esze semmi fogd meg jól.
cs.n.
@justhpeter: Ezt nem én írtam, csak idéztem, mert én is egyetértek vele. :)
Szókrakész
@justhpeter: "Ahogy mifelénk mondják esze semmi fogd meg jól"

Hmmm.
Találó!
Szókrakész
De a támadókról milyen kuss van!!!

Honnan lett indítva, milyen szervereken, proxikon keresztül.

Az ISIS vállalta már érte a felelősséget?
Lackó50
Az M1 rémhírterjesztése. Mindent megpróbálnak bevetni, hogy az általuk áhított "terror ellenes" törvényt bevezethessék, hogy mindent lehallgathassanak és mindenkinek a számlájához hozzáférhessenek (mert ha anyukám nekem küld mondjuk 50 000 Ft-ot akkor már rám lehet fogni, hogy terror cselekmények elkövetésére kaptam a pénzt és legkevesebb, hogy ezt elkobozzák - hogy a képviselő elvtársak milliókat kapnak a szülőktől lakásvásárlásokra, azt most borítsa homály) Ahogy a nyugdíjkasszára rátették a kezüket, úgy a magánvagyonoktól se fognak visszariadni. Amikor a Belga terrorcselekmények megtörténtek, a kormánynak nem az volt a fontos, hogy miben lehet segíteni, hanem azonnal felszólították az ellenzéket, hogy lám, lám milyen gonoszok a migránsok és ezért támogatniuk kell a törvényjavaslatukat, mert így a titkosszolgálati módszereket is be lehet majd vetni a legközelebbi választásoknál. Nagyon kilóg a lóláb és azt hiszik mindenki hülye és beveszi, amit összehazudnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.