Nagyfokú szervezettségre utal a magyar kormányzati rendszereket érő informatikai támadás – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában. Bakondi György azt közölte, nem tudni ki áll a támadás hátterében.

A belbiztonsági főtanácsadó ugyanakkor hozzátette: a kormányzati adatbázisoknak fejlett informatikai védelmi rendszerük van.

A Belügyminisztérium (BM) szombat délután közölte az MTI-vel, hogy az elmúlt 24 órában több hullámban, ezres nagyságrendben támadás érte külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot. A BM ugyanakkor jelezte: a támadásokat sikerült elhárítani.

Azt írták, a támadások a kormányzati informatikai hálózat nyilvános pontjainak kihasználásával, így például a kormányzati weboldalon és az akadémiai hálózaton keresztül történtek.

Az M1-en elhangzott, hogy egyetlen nap alatt mintegy 62 ezer támadás érte a kormányzati informatikai hálózatot, a támadók többek között a kormány és a Magyar Tudományos Akadémia honlapja is elérhetetlenné tették.

Bakondi György azt is mondta: a magyar kormányzati informatikai gerinchálózatot érő úgynevezett túlterheléses támadás jelenleg is tart.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Bakondi, az agyad helye az túlterheléses. Túlnyomás alatt lehet benn a fekália, hogy megint össze-vissza beszélsz.
Mi az a baromság, hogy a BM elhárította a támadást, aztán két sorral lejjebb meg a támadás tovább tart?
Hülye seggfej!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
Ezek addig nem nyugodnak amíg be nem tudják vezetni az egyszemélyes diktatúrát.
Hogy rohadnának már meg.
papa.49
@szép új világ: Csatlakozni tudok karma1. hez köszi)))))))))))))
eszegfu
Ha igy vesszük, én is "támadtam"... hiszen egyszerüen nem tudtam belépni a kormányzati oldalra, valóban többször próbálkoztam, tehát miattam is lehetett ez a "tulterhelés"... Tényleg azt kell mondjam: "idióták gyülekezete"! Ha csak kiirták volna, hogy jelenleg nem elérhető a portál, akkor legalább a "tisztességes" szándéku állampolgárok nem közremüködői a "tulterhelési támadásnak"... vagy tévedek?!
qxy
Bakondi: Nagyfokú szervezettségre utal
jó a cím. .Na ez az ami a kormánynak nem megy de a pénzt, azt kurvára viszi.
simmering73
Én nagyfokú fejetlenséget látok kormányoldalon. Nyakatokon egy himbálózó nemiszervvel. Csipetnyi eszetek meg a lábatok között.
dr. prédikátor
Na kérem ez a szakértő kormány!!!Hablatyolnak össze vissza, de smmit nem tudnak!! Én inkább SZAGÉRTŐ kormánynak nevezném őket!!! Mennek a viktor szopkin szaros segge után, azt szakértik a nyelvükkel!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.