Andy Vajna, a TV2 tulajdonosa szűk körben értetlenségének adott hangot a kereskedelmi csatorna hírosztályán a múlt héten történt kirúgásokkal és azok kommunikációjával kapcsolatban – írja a Népszabadság.

Több képernyős személyiség távozott pénteken a TV2-től. 

Szombaton a csatorna közleményt adott ki, amelyben Kökény-Szalai Vivien a következőkkel indokolja a személyi változásokat:

Egy nehéz helyzetben lévő hírműsort vettem át, mivel az elmúlt két évben a Tények folyamatosan veszített népszerűségéből. Ezt a folyamatot szeretném megállítani és megfordítani új szakemberek szerződtetésével és belső átszervezésekkel. Az átalakítás további részeként mind tartalmilag, mind arculatilag is megújul a Tények és a Mokka. Az aktuális műsorokat informatív, szórakoztató, az emberek hétköznapi ügyeivel foglalkozó hírműsorokká alakítjuk át

Ezt több jelenleg a TV2-ben dolgozó és az elmúlt hetekben távozó újságíró arcpirítónak és álságosnak nevezte.

Kökény-Szalai Vivien állításai ugyanis ellentétesek mindazzal, amit egy hónappal ezelőtti belépése óta tett a csatornánál. 

Február végi kinevezése után ugyanis azonnal lejárató riportokat rendelt meg Pukli Istvánról, a Tanítanék Mozgalom egyik vezetőjéről és a miniszterelnök családjának vagyonosodását bíráló Juhász Péter Együtt-alelnökről. Kökény-Szalai Vivien megérkezése óta esik a Tények nézettsége, a TV2-t pedig sorra hagyják ott a műsorvezetők, szerkesztők, riporterek. Friderikusz Sándor is vállalhatatlannak tartja a csatornát, ezért nem folytatja a Friderikusszal összezárva című műsort. 

A hírigazgató kommunikációja álságos, hivatalba lépése óta a TV2 Tények című hírműsora nagyon sok nézőt veszített el. Az elmúlt 11-12 hétben átlagosan 160-180 ezerrel maradt le a Tények az RTL Klub Híradójától. Az RTL Híradója fölényesen vezet a versenyben: idén több mint 20 alkalommal ment a nézettsége egymillió felé, míg a Tényeknél már az is sikernek számított, ha 850 ezer fölé tudta tornászni nézői számát.

A kirúgásokra azért volt szükség, hogy előteremtsék a helyükre felvett műsorvezetők és szerkesztők bérét. 

A Comment:com arról értesült, hogy Dirk Gerkensnél is betelt a pohár. A vezérigazgató állítólag megvétózta, hogy felvegyék Miki Tímeát, az Echo TV vezérigazgatóját a Tények felelős szerkesztőjének. 

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Pedig a Madame-nak illik tudnia, mi folyik a kuplerajban...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Draba
Valami nekem nem stimmel.

A fideszes fijjug útálják az amcsikat,a buzikat és a zsidókat.
No már most a fidesz fő kampányere bizony amcsi is,zsidó is és buzi is.
A Vajna papa echte zsidó.
A Habony Árpi meg buzi.
Akkor most mi is van kedves jobber bírkák?
karma1
@Draba: Hat nem egeszen, itt a Madame alatt a fo kuplerost, vajnat ertettem...:o))) De Hofival elve: "Igy se rossz!"...(Mikor a kaptafaval a suszter nem a feleseget, hanem a belepo anyosat talalja el...:o))))))

11.41-en behaltam a rohogestol... Es mindez a fideszes orbantol jon, allitolag az o segitoirol van szo...:o))))))
Tádé
Szerintem kerényi tanár urat is megkérdezhetné.
qxy
@Draba: fojt.Orbán meg a Pápához jár gyónni.
akkor ez egy Kurva egy banda nem?
evacica
Ha gondolkodna akkor értené, különben a TV 2 még kevesebben fogják nézni! Hülyítő műsornak ami a kormány hazugságait hirdeti van éppen elég csatornája ezen kívül is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.