Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke fél nappal az MNB-akták nyilvánosságra kerülése után még nem tájékozódott a témában, mert csak egy kis Nokia telefonja van – mondta az Indexnek.

Nincs olyan szuper telefonom, mint Önnek. Nekem csak egy kis Nokia telefonom van. Semmit nem tudok vele, csak SMS-t küldeni.

Szerinte a Matolcsyról szóló könyvet megéri bármelyik kárpát-medencei nyelvre lefordítani, és jó lenne, ha mindenki megtanulná az összes kárpát-medencei nyelvet.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nekem is csak egy Nokia telefonom van, nem vagyok a Fidesz alelnöke,
képviselő sem vagyok, mégis tudom, hogy milliárdokat síboltak el ezek a gazemberek !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Ugyan Szilárdot nem érdekli mennyit költött az MNB a lényeg , hogy Ő jól megélhessen. Inkább vegye elő a pm. idejében róla készült fényképeket és nézzegese milyen kövér lett azóta.
leszúrt rittberger
Igyál még egy fröcsöt, túrd meg az orrod, két nagy büdös pofon az asszonynak, és fideszesnek még úgy is pont jó leszel...
RonaGyuri
Akár folytatni is lehetne Ráth-Végh István az emberi butaság történetéről írott trilógiáját, ő egy önálló kötetet is megérdemelne!
nyanya001
Nekem is csak egy Nokia telefonom van, nem vagyok a Fidesz alelnöke,
képviselő sem vagyok, mégis tudom, hogy milliárdokat síboltak el ezek a gazemberek !
pbalage
@nyanya001: jó, de egy fideszes alapvető hivatali kötelessége, hogy buta legyen.
Az pedig, hogy neki ezt egyáltalán nem kell megjátszania, külön előnyt jelentett, amikor alelnökké választották.
eszegfu
Megjegyzem: az "okostelefon" csupán azt a célt szolgálja, hogy bár a "fejemben van" a történet és a számok, csak a pontositás miatt ellenőriznem kell. Igy azt gondolom: Németh Szilárdnak teljesen mindegy milyen telefonja van, mert ez rajta nem segit, mivel a fejében semmi sincs... ezt sajtótájékoztató nélkül is tudjuk...
Jozefina
Német egy buta paraszt!!! Amiről nem akar tudni arról nem tud. A telefonját meg dobja el. Vagy a nokiás doboz neki is hoz valamit a konyhára???
Yoda69
Valaminek a nem tudasa nem mentesit a felelosseg alol te geci. Logni fogsz a tobbi hazaaruloval egyutt.
justhpeter
@eszegfu: @perfekt: A mai nap nagydíját kiérdemeltétek. Gratulálok.
jav
Ez rezsim-biztos a három majom,egyben.

Bár beszélni szokott.

Leginkább,hülyeségeket.

De hát azért fitynek-makk-jaaaaa.
vonotok
Loptok, csaltok, hazudtok. de már olyan szinten, hogy azt sem tudjátok kitől, és mennyit. még a saját falkátokat is kifosszátok.
Szemét mocskos banda. Remélem lesz olyan erő amely a föld színéről is elsöpör benneteket 2018-ban.
Grafix69
Szerintem már nem is azért küzdenek ezek ,hogy hatalomba maradjanak , inkább azért ,hogy ha netán kormány váltás lesz tudják,hogy mindenki börtönbe kerül ,ezt egyszerűen nem lehet megúszni .
nyanya001
index.hu/gazdasag/2016/04/24/hig_mnb_alapitvany_kozpenz/
Azon kívül, hogy a haverok és a családtagok kaptak egy csomó közpénzt, mindez legalább két szempontból lehet majd érdekes. Az egyik ilyen dolog, hogy az alapítványok a pénzüknek egy elég nagy részét tartják állampapírokban. Ez viszont azért lehet necces, mert uniós szabályok is tiltják, hogy az állam önmagát hitelezze. A jegybank eddig arra hivatkozott, hogy nincs semmi köze az alapítványok pénzéhez, ezért szó sem lehet monetáris finanszírozásról, ugyanakkor az alkotmánybíróság ítélete szerint az alapítványok pénze közpénz.

Mészáros Lőrinc, Matolcsy unokatestvére és a többiek: ők szakítottak az MNB pénzszórásán
Végigrágtuk magunkat a jegybank alapítványainak csaknem ezer szerződésén, és elképesztő tételeket találtunk. Rengeteg ment állampapírra, vettek ingatlanokat is szép számmal.
Desischado
Hazudik, és ostoba! Remélem, lesz elszámoltatás, és akkor ennek a véglénynek is jut egy lámpavas!
perfekt
A nagy tiszai árvíz idején ilyen bunkókkal verték a cölöpöket.Annyi esze nincs,hogy estig kitartson.
sgyuri2003
Azon erőfeszítések 1%-val amivel az ÖKOTÁRS ra vadásztak már rég börtönbe küldhették volna az összes közpénztolvajt. És még tamponokat sem kellene számolnia csak Forintot milliárd számra.
Ráday Mihály is megvilágosodhat az évek óta kutatott kérdésben az elkövetők személyében, akik Pallasz Athéné kezéből ellopják a lándzsát
Peller Anikó
Honnan tudná ez a szerencsétlen rezsiharcos, nem az ő orrára kötik azt, hogy ki hova lopja ki a pénct a bankból. Majd nyomtatunk másikat...
spu00
Engem nagyon érdekelne, hogy amig az MNB állandó jelleggel 250-300 milliárdos hiánnyal , magas inflációval, állandóan olyan szinten tartotta a Ft-t, hogy a nyugati pénzvilág rendszeresen megtámadta, a kivédése euró és dollár milliárdokba került az országnak, akkor egy szót sem mertek szólni, s a regnáló kormány állandó jelleggel arról papolt.hogy az MNB függetlenségét nem lehet vita tárgyává tenni, addig most, mikor pozitív állományt teremtett, csak támadás éri.
Az alapítványba betett pénzhez senki sem juthat hozzá, azt a törvény védi, nem csak nálunk, de az egész világon. Az alapítványok csak a hasznot használhatják fel, szigorú ellenőrzés mellett.
Az alapítványok oktatási célokra lettek létrehozva, mely biztosítja a megfelelő közgazdász képzést, melyre rendkívül szükséges országunknak. Ha körbe néznek európában, nagyon sok bank támogat, létrehozott egyetemeket, s sehol sem támadják őket értük.
Próbáljanak meg olyan neves közgazdászokat mondani, akik felszólaltak 2008 előtt az akkori pénzügyi és gazdasági helyzet lehetetlensége miatt, vagy 2008 után a 20 milliárdos hitel meglétének felhasználásával, illetve annak törlesztésének feltételeinek az országra történő hatásának problémáival. Nem tudnak, mert az akkori ellenzéken kívül senki sem mert szólni, vagy nem volt tisztába vele.Olyant sem tudnak mutatni, aki 2010-t követően jobbat tudott volna tenni, mint az Orbán-Matolcsy kettős.Tudják bírálni mindig könnyebb, mint cselekedni. A jelenlegi ellenzék, Önökkel együtt csak kritizálni tud, értéket teremteni nem.Csak azt néznék meg, hogy a szoc-lib kormányok mennyivel csökkentették az állami vagyont 12 év alatt, s a jelenlegi mennyivel növelte, akkor rájönnek, hogy nagyon meglettek vezetve.Csak az MNB-t nézve, ráterhelte az államra 97-ben a teljes deviza adósságot az államra, eladták a 46 tonnás aranytartalékot, magasan tartottá az inflációt és a banki kamatokat, évi 250-300 milliárdos éves vesztességet produkált a költségvetés terhére.Talán elég ennyi is, nem??
egyvandor
Összeszámolta már valaki? A különféle fideszes akciókkal mennyi pénz tüntettek el már a közvagyonból?
evacica
@spu00: A sötétség igen nagy az ön fejében! Ön nem csak süket de vak is aki nem látja és nem hallja, hogy ebben a nyomorul országban mi folyik! Ez a kormány csak rosszat tesz ennek az országnak, és közben tömik a zsebüket a sajátjukat a rokonukét és haverokét! Nem látja, hogy ez a kormány amihez csak nyúl azt vagy tönkreteszi vagy ellopja?
Grafix69
@spu00: Azt szeretném megkérdezni tőled , ha ilyen frankón rendbe vágta az MNB Magyarország pénzügyi helyzetét és az alapítványok is rendben vannak akkor ,ha annyi szemétség és lopás kiderült volna régen mint manapság ,akkor mi lett volna az országban? Okos tojás erre várom a válaszodat.
spu00
@evacica: Nézze, ha valaki azt válaszolja amit Ön, az csukott szemmel, s a fülébe duruzsolt szöveget tudja ismételni, anélkül, hogy tudná mit mond, s nem tudja értékelni annak tartalmát.
Mi rossz van abban, hogy lerázta a válláról az IMF, EU megszorító hitel feltételeit, alacsonyabb kamattal váltotta ki azokat, családi adó könnyítés,800.000 feletti alkalmazott után járó járulék csökkentés, vállalkozók társasági adó csökkentése, infláció minimális, kamatcsökkentés, tankönyvek ingyen történő biztosítása, ingyenes menza rászorulók részére, alacsony költségvetési hiány, stabil pénzügyi háttere van az országnak stb. Talán elég ennyi is, hogy próbálja meg másként értelmezni a hallottakat.
spu00
@Grafix69: @evacica: Amint láthatja, hallhatta, most is derülnek ki a régi idők problémái, de 2010-ben totál képbe került az ország, csak úgy látszik elfelejtették.Csak egy példa, 2010 jun.-ban az első dolga volt akkori új kormánynak, hogy a Bajnaiék által törvénybe iktatott 10%-s nyugdíj csökkentést vissza vonják,s az általuk vállalt egyéb feltételeket is felfüggesszék.
Én teszem fel azt a kérdést, ha maradt volna a 2010-s állapot, mi lenne most az országból?
Az biztos, hogy sok szemétség hangzik el, de egyik téma sincs konkretizálva, mert nem tudják, s nem is mernék, mert azt azonnal tárgyiasítani is kellene, amire nincs semmilyen információjuk.
Például, földrablás. Egyetlen olyan bejelentés sem született, hogy valakinek 300 hektárnál nagyobb területet kellett volna bejegyezni a Földhivatalnál, mert ezt törvény írja elő, s a múlt évi eladások minden nemű határideje lejárt. Hallott már ilyent, na nem a szoci szövegelést. Nincs egyetlen név sem, ha lenne, tele szájjal kiabálnák a vakvilágba.Most új téma van, az MNB.
Tudják, 2010 előtt az akkori ellenzék rendszeresen próbálta kritizálni az MNB éves 2-300 milliárdos költségvetésből finanszírozott vesztességeit, árfolyam politikáját, magas infláció és kamat politikáját, s az akkori kormányok az MNB függetlenségére hivatkozva lesöpörték a témát.
Érdekes, a jelenlegi MNB nem az állami költségvetés terhére, hanem a független nyereségéből oktatási célú beruházásokat hoz létre, s nem magántulajdonként, hanem az állami vagyon növelésével,s az általa képviselt gazdaság politikai közgazdaság oktatását teszi rendszerbe.Az elmúlt 6 év bizonyítja igazukat.
Egyébként a stílus, maga az ember.
styx
Azért nem tudja, mert lehet, hogy csak egy kis NOKIA telefonja van, de egy marha nagy nokiás telefondoboza, amibe sok minden belefér.
Grafix69
@spu00: Azért az mégsem normális,hogy naponta buknak ki olyan kormány ügyek amik régebben 10 évente jöttek elő. Vagy szerinted rendben van ott valami ? Magán nyugdíj ? Napi 10 milliárdot lopnak el , annyi tűnik el ,hova? Elvitte a Gyurcsány?
spu00
@Grafix69: Elnézést, de csak most tudtam elolvasni üzenetét.
Az,hogy mik buknak ki, vagy miről írnak beszélnek, az két külön téma. Sokkal több a fiktív, félre magyarázott téma, mint a tényleges .Magánnyugdíj, egy a szocik által feldobott kő, mely még mindig fenn van a hozzá nem értés miatt, s ezért én csak sajnálni tudom az embereket, mert az ország gazdasági helyzete alapján ez egy lehetetlen lehetőség, melyet alá támasztja, ennek létre hozójának kijelentése, miszerint ezt csak a kimondottan gazdag országok, társadalmak lehetősége, csak hogy erről már nem tájékoztatták Önöket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.