Közismert jelenség, hogy minden, ami épül, gyarapodik, létrejön, "annak nem örülünk, hanem valahogyan próbáljuk támadni, valahogy kikezdeni", ezt cinizmusnak lehet nevezni, de "cinizmusból még nem épült semmi" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak a Vál-völgyi kisvasút átadása után szombaton.

Hangsúlyozta: ha a bírálókra hallgatnának, soha semmi nem történne Magyarországon, de "a síneket le kell rakni, az országot építeni kell".

A miniszterelnök kifejtette: az 1970-es években felszámolt vasutat még az 1800-as években hozták létre Bicske és Székesfehérvár között. Az új kisvasút ennek a vonalnak csak egy rövid, a felcsúti Pancho Aréna és az Alcsúti Arborétum közötti szakaszán épült meg, de el kellene vinni Bicskéig – mondta.

A második szakasz ütemterve készen van, "meglátjuk, hogy pénzünk is lesz-e rá" – fogalmazott –, mivel jelentős önerőt kell vállalni, amelyet a mostani fejlesztéshez a futballakadémia alapítványa adott.

Ismertette: Magyarországon tizenöt erdei kisvasút van, amelyekre 2015-ben nyolcszázezer ember váltott jegyet, amiből kitűnik, hogy a kisvasútra épülő turizmusra komoly igény van az országban. Az utóbbi években hét kisvasút épült, beleértve a szombaton átadott Vál-völgyit is. Egyrészt fejleszteni kell a meglévőket de van javaslat arra is, hogy a kisvasutak számát tovább növeljék – mondta Orbán Viktor.

A szombaton átadott Vál-völgyi kisvasút 600 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással valósult meg. A távlati cél, az egykor létező, korábban használt nyomvonal felélesztése, ezzel a térség turisztikai fejlődésének megindítása. Az elképzelések szerint más kisvasutak mintájára összekapcsolnák az érintett turisztikai és szórakoztatóközpontokat. Az elmúlt években az ország erdei vasútjai 2,7 milliárd forint értékben újultak meg: ez hét uniós projektet jelent, melyek közül ötről (például a lillafüredi, a szilvásváradi és a Börzsönyben épült erdei vasútról) 2010 előtt született döntés.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a vasút egy költséges baromság, de az arrogáns pofátlanság amit hangoztat sokkal veszélyesebb!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a vasút egy költséges baromság, de az arrogáns pofátlanság amit hangoztat sokkal veszélyesebb!
styx
Te beszélsz a cinizmusról, te mocskos patkány, orbán?
Ha nem kötne semmi Felcsúthoz, akkor is megépült volna a kisvasút?
Szerintem sem!
Úgyhogy elmész te a 'csába a hülye, parasztvakító dumáddal!
felnőttem kissé
Félreértés lehet ha igy látja.Tán csak a magam nevében de leirom.Nekem egy hobbim van nem tőbb egy.Csip egy kicsit de nem gond... Kádárnak is volt de az kissebb volumenű( SAKK ) ez meg tucatnyi stadion + vonat. Ja igaz Jánosunknak is volt Ezüstnyila . Bár olcsobban hobbizott, vagy elszálltak az árak?
Törölt felhasználó
Jaj hát verték szegény gyereket. Sosem mehetett a kisvasúttal gyerekkorában. Fociban sem hozta, amit apa elvárt volna. Hát most lesz kisvastútam és focim köcsögök!:)
perfekt
Azt sem hiszem-mert,ha a hülyeség fájna üvöltenél!
Desischado
Nekem meg az fáj, hogy kirabolod a bandáddal az országot és az embereket, te büdös féreg!
bakegya
HÁT NEKEM IS MARHÁRA FÁJ A DEREKAM-HARMINC ÉVE PARENTÁLNOM KELL A HAJLÉKOMHOZ VEZETŐ UTAT,HEGYNEK FÖL,VÖLGYNEK LE-MERT NINCS PÉNZEM HELIKOPTERRE!!!
eszegfu
@bakegya: Hogy hogy nincs helikoptered?! Megmondta Rétvári, hogy 60 milliárd "maradt nálunk" a gyógyszerkasszából, igy a Rád eső részből már vehettél volna...nem?:))))
nemkati
0rbán úr, maga a cinizmus nagymestere, így a megjegyzése nagyonis hazugnak hangzik. De a cinizmusa mellett a hazugság az, amit magától már évtizedek óta megszoktunk.
Törölt felhasználó
De jó lesz begyógyszerezve, logó pofával csapatni azzal a kisvasúttal nemsokára mi Viki!:) Habony kihúzza a csíkokat mindenkinek, a Deutch felrántja egyedül és mehet a gőzős.
Faszom még a végén én is kedvet kapok:)
bakegya
@nemkati: ez már a pofátlanságon is túl van...nem fáj ennek semmije,csakkk a foga arra amiért sose lett volna képes megdolgozni.
A VÁRADI ANDRÁSÉRT,ÉS AZÉRT A SOK MAGÁT ÖNGYILKOLÓÉRT akiknek az orbánquaeszorból lett elege, NEM FÁJ A FEJE???
Mert hogy a szíve helyén is a telhetetlen akarnoksága működik az már biztos
ila51
Ha rám bíznák , a kihasználtságot is fel tudnám javítani. A hóbortosokat utaztatnám reggeltől estig le , s fel. Biztos megtöltenék a vonatot.
kamazuka
Bácsi!Ez nem hóbort,ez a hülyeség netovábbja.
Míg a kórházi étkeztetés olyan amilyen addíg a hóbortos hétvégéket hagyjuk már Hollywoodban,

Nem kikezdés ez,csak a paci elszaladni látszék.s bár az idő halad.
A kisszobába toppanék röpűl felém anyám.
Ő mondja nekem halkan 26 éved elment fiam,ezen e tanyán!

Petőfi után szabadon!
csa-csa
hidd viki! a fenét nem zavarná ha előbb egy jól működő eüt hoznál létre, ha nem dőlnének össze a kórházak, ha nem lennének éhező gyerekek, ha az idősek ki tudnák fizetni a gyógyszereiket és még jutna másra is, ha nem kéne egyik napról a másikra élnünk és még lehetne sorolni.
fogjatok már végre össze mindannyian odafent és tegyétek végre élhetővé ezt a curva országot!
utána annyi stadiont meg kisvasutat építhetsz amennyi akarsz!
eugen4402
Van egy szörnyű sejtésem: Oxfordban a Pembroke College-ben a XIX.szd. közepéig jutottak az európai történelemben, amikor Viktornak más fontos teendője miatt sürgősen haza kellett jönnie. Addig ismeri az utat, kár, hogy az utána következő eseményeket már nem állt módjában elsajátítani...
Mézike
Drága kicsi fiúcskával mi lenne ha elvennék a kisvasútját?
1magyar
Ja, olyan kifizetődő beruházás mint a stadionok. Elveszik az életünket, megélhetésünket ezek a szarok miatt.
bakegya
@eugen4402: nem tanulni ment ez oda-hanem bámészkodni-s mivel nem mert ott semmit lopni,hazaszaladt és addig nyomult míg a saját fészkébe szabadon piszkíthatott bele-
eugen4402
@bakegya: Pedig, ha már odavetette a sors (és Soros) szeszélye, üstökön ragadhatta volna a lehetőséget, hogy egy igazi elit iskolában képezhette volna magát. Eddig jutott, és mi elégedettek vagyunk vele, épp most mondta...
csa-csa
@csa-csa: csak magamat javítom ki:
"hidd el..."
sentinel216
@eugen4402: Az orbán gyerek a messzi Afrikában, ősközösségben élő népek között tanulmányozta, miként lehet még jobban lerántani a magyar társadalmat. Látta, hogy a törzsi varázslóknak micsoda hatalma van a gyagya feketék között, hazajött és gründolt magának egy szektát. A sok birka még hisz is neki.
wpym
Ühüm!!!

Vissza kellene adni a fideszes bandának a rablott javakat, aztán saját zsebből rázzák a rongyot!
micfild
Szerintem Grazig kéne kiépiteni-- minimum.
KERKA
Nekünk meg az fáj, hogy ilyen miniszterelnökünk van.
simmering73
A szocialista vasút szelleme lengi be Magyarországot Felcsúttól a felcsúti Arobrétumig.
zöldszem
"a mostani fejlesztéshez a futballakadémia alapítványa adott."
A stadionok közpénzből épülnek, akármit is mond a bonsai szarka!
Normális országokban az ADÓALAPBÓL és nem az ADÓBÓL lehet leírni az ilyen támogatások. Az adóalap esetén igaz lenne, hogy a cég, bizonyos társadalmi cél támogatása érdekében többletköltséget vállal, és ezt az állam is honorálja, adókötelezettsége egy részének az elengedésével.Ha egy cég tartozik az államnak X millió adóval, és az állam azt mondja, hogy oda is adhatod stadionra, és akkor elengedem a teljes tartozásodat, akkor valójában az állam adja a pénzt a stadionokra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.