A rendelkezésre álló adatok alapján Magyarország az európai növekedési rangsor legvégére csúszott vissza - derült ki az Eurostat legújabb statisztikájából. Negyedéves alapon a hazai gazdaság 0,8%-os visszaesése a leggyengébb volt az egész Európai Unióban, éves alapon pedig csak a recesszióval küzdő Görögország teljesített nálunk rosszabbul. Az Eurostat második becslése alapján az Európai Unió összesített GDP-je negyedéves bázison 0,5%-kal, éves bázison 1,7%-kal nőtt az idei első negyedévben, az egyes tagállamok adatai között ugyanakkor igen nagy szórás volt. Délelőtt már beszámoltunk arról a hatalmas meglepetést okozó GDP-adatról, miszerint a hazai gazdaság az előző negyedévhez képest 0,8%-kal csökkent, az egy évvel ezelőttihez képest (szezonálisan és naptárhatással igazítva) 0,5%-kal nőtt.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Es ezt nevezik orban geciek sikertortenetnek?
Azokutan amit eltolcsi es orban muvelt a magyar gazdasaggal es a forinttal, a deviza hitelesekrol mar nem is beszelve, - orokre bortonben a helyuk.
nyanya001
Magyarország jól teljesít !
Főleg a mutyik, lopás, csalás, hazugság terén és ebben
elől jár a kormány !
Ezért kell az ezer milliárdos megszorítás !
Yoda69
@nyanya001: A Bokros-csomog sehol nem volt ahhoz kepest amit orbanek be akarnak vezetni, hogy fedezzek urizalasukat, es foldesuri dozsolesuket.
human
Kósáék megmondták, hogy Görögország sorsára jutunk. És mindent meg is tesznek érte.
eszegfu
@Aki Én: Egyik jobb, mint a másik! Az Eurostat biztosan nem látta a kormány plakátjait, vagy rossz adatokkal dolgoztak, mert ha u.ezt a KSH biztos másként mérné... tényleg mindenki hülye, csak a kormányunk, no meg a hiveik tudják az "igazat"?! Egy 5 éves gyerek is többet gondolkodik, érdeklődik a miértek felől ...
nyanya001
@eszegfu: A kormány azt látja, amit a bringás félék beadnak nekik
mert ahhoz gyáva szar banda, hogy a való életről meggyőződjenek,
a hibbant csak testőrök hadával mert kimozdulni bárhová is menjen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.