A kormány tájékoztató honlapot indít a "kényszerbetelepítésről" (valójában: 1300 szerencsétlen sorsú menekült ideiglenes befogadásáról) szóló népszavazásról – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton az MTI-nek.

Dömötör Csaba tájékoztatása szerint a nepszavazas2016.kormany.hu honlapon megtalálhatóak a legfontosabb tudnivalók az 1300 szerencsétlen sorsú menekült ideiglenes befogadására vonatkozó brüsszeli javaslatról, és arról, hogy a kormány miért utasítja el azt.

Hozzátette, amint az a honlapon is szerepel, a magyar kormány álláspontja szerint csak a magyarok dönthetik el, hogy kivel szeretnének együtt élni és kivel nem. "Nem engedhetjük, hogy az ország jövőjét meghatározó döntések jogát kivegyék a magyar emberek és az Országgyűlés kezéből" – fogalmazott az államtitkár.

Közölte továbbá: a népszavazáson világos és egyértelmű üzenetet küldhet Magyarország Brüsszelnek és el kell érni, hogy az unió vonja vissza a javaslatot. Ehhez nemmel kell szavazni – mondta Dömötör Csaba hozzáfűzve, hogy a kormány álláspontja szerint az 1300 szerencsétlen sorsú menekült ideiglenes befogadása helyett a határok megerősített védelmére van szükség.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
@Szókrakész: Az unió nem orbánc, hogy segget csináljon a szájából! 1294 ! Érted ? Egyezerkettőszázkilencvennégy!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
1300 ideiglenes?

Ez csak a kezdet lenne!

Mint a farkas vs kismalacok.
Először csak az egyik láb, aztán a másik, ...

30 millió migráncsot előszobáztatnak Afrikában.
Akkor mennyi lesz a "csak 1300 szerencsétlen"?!?!?!

Totális, hatékony határzárat, ahogy USA, Izrael, Korea, ...csinálja!!!
Toby
@Szókrakész: Az unió nem orbánc, hogy segget csináljon a szájából! 1294 ! Érted ? Egyezerkettőszázkilencvennégy!
Szókrakész
@Toby: Az unijjjóval kapcsolatban nagyon csőlátó vagy.
Ideje lenne egy erősebb(5x) bukófrekvenciás homálytizedelőre váltanod.
Perwool
@Szókrakész: "Totális, hatékony határzárat, ahogy USA, Izrael, Korea, "

Hogy gondolod? Körbe az egész országon, kiírni dakota rezervátum.
Oké, a népszavazáson a nemek lesznek túlsúlyba.(szerintem nem is lesz érvényes) Nem fogadják el a kvótát. Mi lesz azokkal akik németből, vagy Ausztriából vissza jönnek a zöldhatáron, és itt akarnának lenni?-:)) Szerinted lesz olyan menekült?
A románok belátták semmi szükség az EU bajuszát rángatni, elfogadták mivel tisztába vannak úgy sem maradnak ott. És, az EU sem szarakodik velük. Mi a helyzet nálunk, ha ide hoznák a őket, azok postafordultával úgy húznak el Németország felé, hogy a napi 5 imából hármat már a határon túl mondanak el.Nyilván egy percig sem óhajtanának magyarok lenni.
De, Orbán azzal óhajt népszerű lenni, hogy a menekültek elleni uszítással játssza el a haza megmentőjét. Én magam nem hallottam, hogy tömegesen jönnének haza a kint dolgozó magyarok, azért mert rettegnek a migránsoktól. Persze nem vitatom egy percig sem, hogy nincs migránsügy, de a népszavazás egy felesleges pénz kidobás. Talán a lakóhelyüket kellene élhetővé tenni, ha már egyszer elkúrta civilizált Világ! Az EU felé pedig elkötelezettségünk is van, nemcsak elvárásunk, és ezt tudja Orbán is, csak míg a migránsokkal van elfoglalva a nyáj addig sem az EU-s pénzek lenyúlásával foglalkozik.
Szókrakész
@Perwool: Nem a magyar határokra, hanem az összeurópai határokra gondolok.
A schengeni határokra.
Ne az orbánfóbia diktálja mindig a mondanivalótokat!
nevemnick
Ostoba f@szkalapok!
A közösségi oldalakon is különböző migránsellenes ,,nem valós online újságok" bejegyzéseiben olyan videókkal- és fotókkal próbálják a hangulatot kelteni, amelyek évekkel-évtizedekkel ezelőtt készültek, Brazíliában, Mauritániában és egyéb más helyeken. Még arra sem képesek, hogy a fotókról letöröljék az arab szövegeket, dátumot vagy annak a városnak a nevét, ahol a kép-videó készült.
nyanya001
szarni a propagandátokra meg rátok is !
Az ország teljesítményéről ugassatok valami elfogadható propagandát
a 0,9 % teljesítményetekről !
Toby
@Szókrakész: A humorra még gyúrj rá rendesen! Amúgy mely tények igazoják a hülyeségedet? Érkezhetnek...
Szókrakész
@Toby: Nem poénkodtam.
Komolyan gondolom.
Még ezt is félreérted.
Toby
@Szókrakész: Nosza, akkor lássuk azokat a tényeket, melyekre alapozva szóltál egyet!
Perwool
@Szókrakész: Most itt 1300 menekült miatt írtak ki népszavazást. Erről szól a cikk. Ha érvényes lesz a népszavazás, akkor megoldódik a schengeni határ probléma?
Tehát szerinted hasznos lesz a népszavazás? Nem lesz kötelező kvóta, de azok akik már itt vannak, a haldokló nyugatról tömegesen jönnek majd hozzánk a nyugati határon. Olyan élet hű.
Orbán fóbia? Mit baxak vele, ha jelenleg ő a miniszter elnök, ő intézkedik, Gyurcsányozzak Bajnaizak, elmúlnyolcévezzek?
Veleda
Ha valaki még ezután sem tudná, hogy mit akar a kormány a betelepítési kvótáról, dugja be a vasalót, a vízforralót, a teafőzőt...
koszpeko
@Toby: Bizonyítékot én is kértem h.sz,-hoz de valahogy nem akarnak érkezni.
Csak belapátol valamit, amit a haveri körben pár sör és nemzeti kommersz pálinka mellett a haverokkal megbeszélnek s ezek a kész tények náluk.
Nil
Kedves fidesz rajongók- ha elfogadjátok hogy a kínaiak betelepítése százezer számra jó, akkor mit zavar benneteket ez a pár menekült. Nem erőszakosabbak mint a magyar - csak róluk több cikket írnak hogy rettegjetek. Rossz hírem van: a félelemtől úgy tudsz megszabadulni ha megismered. Mielőtt szavaznál beszélgess el migránsokkal . ismerd meg őket.
Szókrakész
@Nil: Nem vagyok fidesz rajongó, de napi szinten találkozok migránsokkal.
Nem is kevéssel.
Sokkal!!!

Látom, hallom miket csinálnak.

És ki mondta, hogy félnek az emberek.
Ez egy hülye meghatározás a média által súlykolva.
Csak óvatosak, előrelátóak, mérlegelők.

A baj az, hogy ennyi adat, ennyi info, szám, hír után is még migráncssimogatók vagytok, az már az agymosás legdurvább fázisát jelenti.
Perwool
"Bátran jelentjük ki, hogy van pénz, csak nem oda teszik, nem oda juttatják, ahova kellene" - fogalmazott a Fidesz elnöke, aki hozzátette: ha összeadnánk, hogy propagandára, hirdetésre, tanulmányokra, új autókra, telefonokra, bútorokra mennyi pénz ment el, akkor valahol a 120 milliárd forint körül lenne az összeg."
/Orbán Viktor 2008/
Szókrakész
@Nil: Amúgy írok neked az anyagi vonzatáról is.

Ausztriában az osztrák 178 Euro családi pótlékot kap.
Egy migráns gyerekenként 835-t!!!
A mindestsicherungot.
Gyerekenként.
Mellé vollmöbliert lakást, oktatást, segélyt, ...
És mindezt az osztrák adófizetők pénzéből.
A legóvatosabb becslések szerint talán 2020-tól fogható majd munkára a migráncsok kis hányada, mert a többi az továbbra is mérnök, orvos marad.
És az osztrákok nem tehetnek semmit, mert a politikusok Brüsszel és Merkelgült seggét nyalva belementek ebbe a játékba.

Egy török, ha 4-nél több gyereke van, akkor az osztrák törvények szerint az állam házat kell biztosítson nekik lakhatásként, míg egy osztrák évekig vár egy piti kis Gemeindewohnungra.
Ha kap!!!
Mert mostanában csak azt mondják, hogy nekik nem jár.

Most képzeld el az ilyen és ehhez hasonló anyagi juttatásokat a magyar adófizetők terhére.
Mikor itt minimálbéren dolgoznak az emberek, vagy 47 ezerért.
Na akkor tuti forradalom törne ki.
tutajos
Változnak az idők!
2001-ben még ezt a "meghívót" repítette az éterbe a Mélymagar Nagy Nemzeti (Ál)keresztény Illibsi falka gazdaállata:
"Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő. A társadalom elöregedésétől egész Európában tartanak.
Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak."
Az Internet nem felejt !
"Na, ugye!"
"Nix ugribugri!"
Perwool
@tutajos: "Az Internet nem felejt !"
Szeretné is korlátozni, a kleptomániás örült!
eszegfu
@Szókrakész: 20:58 Csak egy kis "érdekesség"... 6000 EUR/fő kapnánk befogadott menekültenként, és 250.000 EUR/fő "szolidaritási birságot vonnának le a támogatásunkból. Ez utóbbi esetben lehet, hogy az a 47 eFt is feleződne, vagy éppen még jobban "megnyirbálnák" az oktatásra, e.ü.re szánt pénzeket, vagy ujabb adókat kellene kivetniük, mivel nem lenne elegendő pénze a költségvetésnek a "kiemelt projektek" (kisvasut nyomvonalának meghosszabbitására pl.). Bizonyára én is "migráns-simogató" vagyok és ezért nem értem: miből gondolod, hogy a "30 milliós Afrikában előszobáztatott" migránsból a közel 1.300 esetleg befogadotton kivül bármilyen létszámra kötelezettségünk lenne?! (Már csak számszakilag is...hiszen M.o. lakosságának a száma nem egészen 10 millió, a németek pedig pl. 80 mill. fölött vannak.)
Jozefina
Új weblapot??? Közpénzből, vagy EU-s támogatásból, haveri alapon. Szemben az EU-val!!! Egyoldalúan, tele hazugságokkal!!!
pbalage
M1 híradó.
www.youtube.com/watch?v=CBBHcl9kOjo&feature=youtu.be

Azt a rohadt héccencségit!
A mars 76 kilométerre halad el a földhöz, bakker!
Asssztakurva!
Már tudom is, hogy mitől lettek sík hülyék a békemenyétek!
varrólány
Nem hiszem hogy érdekelné Brüsszelt a népszavazàs màs orszàgokba is beengedték a sok dolgozni akarót a lakossàgra. De ki garantálja hogy csak ennyi embert kell befogadnunk? Az EU amelyik hónapok óta a külső hatàrok védelméről beszél és az se működik. Ki garantàlja hogy az ígértek betartódnak! A politikàban minden lehetséges csak sosem az egyszerűbb a csak rendesen tisztességesen békésen élni akarók érdekei szerint.
papa.49
@pbalage: Gondolom az ,,észlény felolvasó,, meg rendesen háttal ül a moziban is, meg mosolyog mikor villámlik, hátha pont akkor fényképezik))))))))))))))))
Hogy egy villám fényesítse meg az orcáját)))))))))))))))))))))
Szókrakész
@eszegfu: Csak az EU és Merkel politikájából.

Először mindenkit Németbe.
Nincs határzárazás.
Aztán nincs kvóta.
Aztán van kvóta.
Aztán határzár.
Aztán Törökökkel megállapodás a még több menekül Európába juttatásáról.
Aztán pénzbírság a be nem fogadottak után.
Aztán törökökkel újra porösszerúgás.
Aztán ...
Aztán...
F_Viktor
@Szókrakész: Írod:
"Ausztriában az osztrák 178 Euro családi pótlékot kap.
Egy migráns gyerekenként 835-t!!!
A mindestsicherungot.
Gyerekenként."

Jól beszoptad az Echo-s propagandát!
Miközben kevered a szezont, a fazonnal, az almát hasonlítod a körtéhez, hogy megtévessz másokat!

Próbálod összehasonlítanod a családi pótlékot (familienbeihilfe) a szociális ellátásokkal (bedarfsorientierte mindestsicherung!

DE!
1) A családi pótlék munkaviszonyhoz, annak révén létrejött biztosítási jogviszonyhoz kötött!!!
Érted ez mit jelent? Érted, hogy kinek, mely családnak jár??

2) A szociális ellátások, az általad említett mindestsicherung, 5 év(!!!) ausztriai tartózkodás után lehet valaki jogosult abban az esetben, ha tartósan munkanélküli, vagy munkaképtelen, nincs jövedelme és a vagyonát is felélte már.
Ez felnőtt családtagonként kb. 640 euro, családi pótlék-jogosult gyerekenként 194 euró + 25% lakhatási kiegészítés, amiből levonják a Wohnbeihilfet!
koszpeko
@Szókrakész: Az nem baj,hogy pl. Ukrajnába mennek ki a nyugdíjak,vagy a székely focit támogatjuk milliárdokkal,vagy éppen Újvidékre ment ki 50 milliárd?
De 1300 migránst sok eltartani?
Különben azt miért nem írod oda,hogy mennyivel támogat 1-1 migránst az unió?
Szókrakész
@F_Viktor: Te most ennyire hülye vagy, vagy ennyire hülye vagy.

Egy menekült, ha megkapja a menekültstátuszt, akkor azonnal jár neki minden szociális juttatás.
Mint menekült automatikusan jár a biztosítás azzal pedig a családi pótlék.

És pont ott van a kutya elhantolva, hogy a menekült a gyerekre nem a FAMILIENBEIHILFE-t kapja, hanem 835 Eurót.
Ami a Mindestsicherung összege!!!
És hogy honnan tudom?
Onnan, hogy az ismerősöm a Finanzamton dolgozik, ahol a kifizetéseket intézik.
Ő kotyogta el.

A 640 Euró amiről te makogsz, az a Notstandshilfe.

Már megint okos akartál lenni, de nem jött össze.
Maradtál egy okoskodó hülye.
Már unom a levegőbe vagdalózásodat, ész nélküli észosztásodat.
Szókrakész
@Szókrakész: És még valamit.
Ha csak a Notstandshilfe-t kapod, akkor az MA40-nél kérvényezheted a Mindestsicherungra való emelését.

Okostojat.
Ki nézel te hülyének!!!
Szókrakész
@koszpeko: A tőlünk követelendő 250ezer/fő összegből.
koszpeko
@Szókrakész: Miért nem olvasol utána?
Az büntetés lenne ha nem fogadjuk be őket.
Azt nem mondta az unió,hogy nem támogatja a menekülteket,vagy nem segít a beilleszkedésben.
Arról miért hallgat a propaganda mennyi eurót vettek fel migránsokra?
Nil
@Szókrakész: Aki mondj másra, az mondja magára
Nil
@Szókrakész: ez egy pszihológiai tény amit már az oviban meg kellett volna tanulnod - gondoltam a legegyszerűbb formában emlékeztetlek
Szókrakész
@Nil: Nem jártam oviba.
Az egyetem mellett nem volt időm rá.
F_Viktor
@Szókrakész: Írod:
"És hogy honnan tudom?
Onnan, hogy az ismerősöm a Finanzamton dolgozik, ahol a kifizetéseket intézik.
Ő kotyogta el."

Keress egy hihető oldalt, mert a nővéred szomszédjának a sógorának az unokatestvérének az apósának "elkotyogása" csak mende-monda.

Addig is maradjunk a tényeknél, miszerint a menekültkérelmet benyújtók szállást és havi 40 euró költőpénzt kapnak.
A szociális segélyre akkor lesznek jogosultak, ha megkapják a menekültstátuszt, akkor jelenleg még a hazai rászorulókkal AZONOS ellátásban kell részesíteni őket.
Vagyis ha van bejelentett lakcímük, havi rendszeres juttatásban részesülnek. Az összeg tartományonként eltér. A legmagasabb Bécsben, az egyedülállók itt havi 840 euróban, párok fejenként 630 euróban, gyermekenként 225 euróban részesülnek.
Ennyi, bunkócska!
eszegfu
@Szókrakész: 15:34 Tisztelem a véleményed, sőt a "pontjaidat" sem akarom cáfolni, pedig vannak ellenérveim. Szerintem elég messze vagy a realitástól, mely vélhetően a migránsoktól, menekültektől való "viszolygásodból", vagyis érzelmi alapon müködik... ezt gondolom, persze nem biztos, hogy igaz...
Szókrakész
@eszegfu: Sajna Ausztria már csak ilyen.
Hidd el.
Konkrétan tudom.
Mert végigjártam a hadak útját családi pótlék és egyéb ügyben.
Ami engem aggaszt, hogy 1 perc ledolgozott munka nélkül több támogatást kapnak, mint egy osztrák.
És ezek tények, nem holmi migráncsgyűlöletből fakadó érzelmi kirohanás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.