Szerdán késő este zajló egyeztetésen az érdekvédők és a kormányzati tárgyalódelegációt vezető Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár megállapodott az egészségügyben dolgozók béremeléséről – tudta meg a Népszabadság.

A megállapodás szerint szeptember elsejétől az egészségügyi szakdolgozóknak átlagosan valamivel több, mint 25 százalékkal – végzettségtől, pályán eltöltött időtől függően bruttó 10-30 ezer forinttal, az orvosoknak bruttó 107 ezer forinttal nő havonta a jövedelmük.

Jövőre újabb béremelés jön, az ápolók két év alatt 50 százalékos, az orvosok pedig 2017 szeptemberétől ismét 100 ezer forintos emelést kapnak. A lap úgy tudja: az emelés mértékét a Nemzetgazdasági Minisztérium már a tárgyalás előtt, előzetesen jóváhagyta.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Érik bennem a félelem, hogy a szavazótábor megerősítése és a bizonytalanok becsatolása a cél. Hiszen a jövő évi nullás cél már régóta elszállt, jön a beetetés ideje.
2014-ben hasonló volt a tanárokkal és mára látható a nekik tett igéretek be(nem)váltása.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Fradigege
Erre kíváncsi leszek. Ígéretekkel tele a padlás. Aztán majd meglátják, hogy valóban annyi az annyi.
emerencia
@Fradigege: Végre egy jó hír. Csak az a kérdés, hogy miből lesz a fedezet? Remélem, nem más társadalmi rétegek további elnyomorítása árán képzelik a béremelést.
wpym
És mi van a többi alkalmazottal (postások, vasutasok, rendőrök, stb...)???
Kutyuska
Nehogy elhiggye bárki, hogy lesz béremelés. Az egészségüggyel ezt már eljátszották tavaly.
namihami
Érik bennem a félelem, hogy a szavazótábor megerősítése és a bizonytalanok becsatolása a cél. Hiszen a jövő évi nullás cél már régóta elszállt, jön a beetetés ideje.
2014-ben hasonló volt a tanárokkal és mára látható a nekik tett igéretek be(nem)váltása.
soljanka
Nálad a pont!
Közeleg a választás - kapnak szaros 10-30 ezer forintot. És majd megint a mutyiszre szavaznak. Tudom, hogy jól jön az a pénz, de szégyenletesen kevés.
Egy ápolónak a mai árviszonyok között nem szabadna 200 ezernél kevesebbet kapnia.
És azt lehetne emelni. Na akkor lehetne mondani, hogy csak csinálnak ezek valamit ott a kormányban.
felnőttem kissé
itt egy kis alamizsna Toldi Miklós rókalelkü bátyjától ?. avagy a bujkáló zabszem??, kedély - csillapítás gondolatával? késő bánat eb gondolat.
emerencia
@Mirabilis: Az én ágazatomban elképzelhetetlen egy ilyen béremelés felvetése. Ezért gondoltam, hogy jó hír. Ettől függetlenül viszont tisztában vagyok a hírhozók szavahihetőségével. De azért tudod, a remény hal meg utoljára.
vonotok
Szegény egészségügyben dolgozok. A Fityesz Őket úgy megfogja szívatni mint csóró pedagógusokat.
Ígér fűt - fát, azt nesze semmi fogd meg jól.
Szókrakész
Hajrá baloldal!
Lehet kezdeni fikázni!
Mert nektek mindegy mi történik, semmi nem elég.
Igaz, hogy qrmányon semmit nem tettetek ez ügyben, de ilyenkor, ha más teszi, akkor már ez is kevés!!!
Várom a hű meg hó, meg fúúújjjj, meg ...válaszokat.
Borsodi
Ez korrekt 10-30 ezer forint máris,megvan oldva az ápolók fizetése,orvosoknak 100 ezer emelés fantasztikus ez igazán bőkezű döntés.Mért kell még erre is várni.A 2-3 milliót keresőknek egyik napról emelték a bérüket duplájára.Nem dolgozok az egészségügyben, de ennyiért nem is érdemes akkor már jobb mosogatni Ausztriába 1100Eu ért min itt az ígéret földjén,aki fiatal ne is maradjon itthon!
Nil
Szégyen hogy ezt elfogadták. Az orvosok próbáljanak meg dolgozni ápolók és technikai személyzet nélkül. Sokuknak a diplomáját is elvenném nem hogy béremelést adjak nekik - főleg ekkorát a többiek rovására
Kutyuska
Azért volt szükség hirtelen valamilyen ígéretet tenni, hogy ne csatlakozzanak az egészségügyesek a pedagógusokhoz a hét végére tervezett tüntetésen.
Ez a manőver megint a társadalmi csoportok megosztását célozza, semmi mást.
Egy fillért sem fognak kapni az egészségügyesek.
Eddig azt hallottuk, hogy 21. századi az egészségügyi rendszer az országban, meg azt, hogy a gazdaság teljesítőképessége nem engedi meg a béremeléseket.
Most hirtelen mi változott? Semmi, csak nyugodtan akarják a farkukat vakarászni a foci EB alatt.
pali85
Nagyon örülök,hogy végre rendezik az egészségügyi dolgozók bérét.Kérdezem,hogy ha ilyen összegeket tudnak kapni,akkor nem értem,hogy a nyugdíjasok miért csak 1000.f .átlag.Már hallom a választ,azért mert az egészségügyben sokat kel dolgozni,és ki mennek tüntetni,a nyugdíjasok meg nem mennek tüntetni,mert fáj a lábuk,meg betegek,azért,hogy a mostani nagy menők jól élhessenek sokat dolgozta és bele betegedtek az ország újjá építésében.Meg is hálálja Varga úr a fáradságunkat,mer busás 0,9%=1000 f.Ez még a gyógyszer emelésére sem elegendő.Ne érveljenek azzal,hogy a rezsi csökkentést is kaptunk,mert ezt a 5.000000.f.jövedelemmel rendelkezőknek is csökkent.Koldusnak néznek bennünket.Nem vagyok balos csak nyögdijas!szándékos el írás.Valaki nagyon elszámolta magát.
ágimami
@pali85: Egy kicsit korrigálnék!!!
NEM az EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK kaptak fizetésemelést, hanem az EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓK és ORVOSOK, ami nem mindegy!!!

Nem akarom magam ismételni, de már számtalanszor leírtam, hogy a kiszolgáló személyzet eddig MINDIG kimaradt a fizetésemelésből! Gondolok itt: adminisztrátorokra, beteghordókra, stb., akik nélkül NEM MŰKÖDNE az egészségügy!!

Azt nem értem, ez nem tűnik fel soha, senkinek??? Jelen esetben Cser Ágnesnek, a Magyarországi Munkavállalók Egészségügyi és Szociális Ágazatban dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnökének!!! Neki kellene képviselnie MINDEN EGÉSZSÉGÜGYBEN DOLGOZÓT!!!

A családomban van 28 éve m.viszonnyal rendelkező adminisztrátor, aki épp csak a minimálbért kapja!! Ráadásul még cafetériát sem!!
Ezen kellene NAGYON elgondolkodni, mivel régen nem volt így szétválasztva a szakdolgozó és egészségügyi dolgozó!!!

Megnézném mit kezdenének pl. az orvosok adminisztrátor, vagy beteghordó nélkül???

Most a nyugdíjasokról ne is beszéljünk, mert ez a 0.9 %-os emelés egyszerűen MEGALÁZÓ!!
pali85
@ágimami: @ágimami: Szomorú amit le tettszett írni,ezt én nem tudtam,tehát sors társak vagyunk!Úgy látom,hogy csak azok számítanak,ha pénzről van szó akik közel vannak a húsosfazékhoz,akik ezt a jó létet megalkották azok elvannak felejtve.Mocskos az egész úgy ahogy van.Jó egészséget kívánok Ágimaminak és családjának.
pali85
@pali85: Majd a választásoknál a nyugdíjasok vissza fizetik,egykoron is ebben bukott bele a kormány,akkor is Varga volt a pénzügy miniszter.Fehérember nem felejt,vagy egyesek még is?
ágimami
@pali85: Köszönöm szépen, legalább itt valaki válaszra méltat, de azokhoz nem jut el sajnos, akikhez kellene!!! Talán majd egyszer...
Én is minden jót és jó egészséget kívánok!!!
ágimami
@pali85: Sajnos egyre több feledékeny ember van!!!:DDD
nezelodo
A pedagógus érdekképviseletekkel is megállapodtak, aztán a megvalósítás nagyon nagy átverésnek tűnik. Várják ki az érdekeltek a végét, ott is Orbán hazudik egy személyben.
papa.49
@ágimami: Az közel se biztos, hogy valóban így is lesz, mert a hazugovics reggelre mást álmodik, már ejtve is az egyesség!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.