A Skála-gyilkosság egyik elkövetője feltételes szabadságra bocsátásának ügyét két hét múlva tárgyalják – mondta a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI érdeklődésére szerdán.

Juhászné Prágai Erika közölte: elkészült a szakértői vélemény, és az ügyben a büntetés-végrehajtási bíró június 29-ére tűzött ki tárgyalást, amelyet a Szegedi Fegyház és Börtön épületében tartanak meg.

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, így egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

Márciusban a büntetés-végrehajtási bíró első fokon döntött a férfi feltételes szabadságra bocsátásáról, amelynek időtartalmát tíz évben határozta meg, és erre az időre elrendelte pártfogói felügyeletét. A bíróság az elítéltnek külön magatartási szabályokat írt elő, amelyek megszegése esetén – ügyészi indítványra – a feltételes szabadság megszüntethető.

Az ügyészség fellebbezése nyomán a Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa – megalapozatlanság miatt – hatályon kívül helyezte a döntést. A tanács előírta, hogy a megismételt eljárásban szakértői véleményt szerezzenek be az elítélt személyiségszerkezetéről is.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
r2d2
Ezt már egyszer eldöntötték: NEM!
simmering73
Mér ne? Van itt hely a sok aberrált, elmebeteg meg szabadon lófráló gyilkos között.
christike
Remélem nem lesz senki ,aki vállalná ,h aláírja a szabadlábra helyezését! Hiba lenne!Óriási hiba!
christike
egyperceskrimi.blog.hu/2015/12/29/szuletett_gyilkosok_bene_laszlo_es_donaszi_aladar / egy "cikk" a sok közül/ ,gondolom ez alátámasztja amit kommenteltem! Született GYILKOLÓGÉP!
moiszikf
Egy dolog, hogy milyen minőségű, de ő is csak homo sapiens. Úgy is működik. Ha kiszakítják a megszokott környezetéből, könnyen reagálhat szélsőséges módon. Ez minden emberrel így van.
christike
@moiszikf: előtte bizonyította már ,hogy az ! /véleményem szerint / !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.