Az MSZP feladata egy hálózatos, közösségeken alapuló társadalom kiépítése, ebben pedig fontos szerep juthat a nőknek, eszköze pedig az internet lehet – hangsúlyozta az MSZP elnöke szerdán a Politikai kommunikáció a XXI. században – fókuszban a női szavazók című konferencián, Budapesten. Ha ez nem rogyasztja meg a Fidesz dominanciáját, akkor semmi...

Tóbiás József a Friedrich-Ebert-Stiftung és a Táncsics Mihály Alapítvány rendezvényén elmondott nyitó beszédében azt mondta, változást a napi politikai kérdésektől távoli ügyeket, a közösségi problémákat felkaroló civil sejtek érhetnek el, amelyekben női dominancia van.

Az ellenzéki politikus szerint ezért nem "szülőgépekként" kell tekinteni a nőkre, hanem egyenrangú partnerként, hiszen a politikai zavarban ők tudják összehangolni az ellentétes álláspontokat.

Tóbiás József a politika előtt álló egyik legnagyobb kihívásnak az állampolgári apátiát nevezte. Bár általános nézet, hogy az új média áttörést hozhat a politika és az emberek kapcsolatában – mutatott rá –, az internet csupán egy lehetőség, az online közösségek hatása a politikai kultúrára pedig negatív is lehet.

Az anonimitás teret adhat a radikális hangnemnek és a kisebbségi véleményt megfogalmazók kiszorításának, az új technológiával szembeni kétkedők ezért mutatnak rá arra, hogy az internet nem forradalmasította a demokráciaképünket – összegzett.

Gurmai Zita, az MSZP és az Európai Szocialisták Pártja Nőtagozatának elnöke azt mondta: bár Orbán Viktor miniszterelnök feudális világát meg kell haladni, a modern digitális korral sem jön el a Kánaán, hiszen az ISIS vagy az Al-Kaida sem jött volna létre internet nélkül.

A politikus beszélt a nők ellen az interneten megvalósuló erőszak, gyűlöletbeszéd és fenyegetés problémájáról, rámutatva: ennek mindegy 9 millió áldozata van Európában egy nemrég készült európai bizottsági jelentés szerint.

Szólt az egyenlőtlen hozzáférésről is, amely tovább növeli a szakadékot a társadalomban, ugyanakkor arról is: az internet erősíti a szólásszabadságot és a nők politikai, társadalmi szerepvállalását.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ajjaj,... Aztan mondjad Zituka, a szarosszaju dejcstompikaval egyeztettel mar? Tudod, allitolag o most az Atyaisten internet-ugyben Magyarorszagon... Tudod, az o csajai szulni szoktak, nem ernek ra egesz nap feszbukozni,...

Az elkepzeles eleg gyengecske, akar egy hosszabb aramszunet, vagy mas technikai hiba - rosszindulatu internet-lekapcsolasra gondolni sem mernek, ilyet a fide$$ nem tenne meg, mint tudjuk, mert ok mindig tisztessegesen jarnak el - ugy berakna a kaput a politikai eletnek, aktivitasnak, mint a pinty...
Aki Én
Tóbiás, Tóbiás... Tényleg olyan, mint a gyurmafigura.
Ezt a Tóbiást egy harmadosztályú teleregényben inkább eltudom képzelni. A színpadiassága megvan hozzá.
Nil
Akkor nem ártana szólni az MSZP-s polgármestereknek hogy olyan helyi rendeleteket alkossanak, ami ezzel összhangban van. Nálunk dúl a kapitalizmus a szocialista értékek helyett.
Rengeteg jót tehetnének, de ne teszik.
Kovács Béla
Ugyanezen alakoknak 8 évük volt rá, hogy megakadályozzák a magyar nemzeti oldal ennyire megerősödését.
A fenti ötletelésük olyan mint az egyszeri színiigazgató kétségbeesett akciója, aki az új drámája bemutatójának bukását azzal próbálja megakadályozni, hogy annak harmadik felvonásában a Csárdáskirálynőt kezdik el játszani!

Internet-nők-Gurmai-Éliás-Tóbiás, nem tudtak egy karizmatikus embert kitermelni maguk közül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.