Egy év börtönre ítéltek, két év próbaidőre felfüggesztve egy a Liget-projekt ellen tiltakozó külföldi aktivistát pénteken, mert szájon rúgott egy rendőrt – közölte a fővárosi főügyész az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleménye szerint a 21 éves francia férfi szerdán a XIV. kerületi Olof Palme sétánynál erőszakosan akadályozta egyenruhás rendőrök jogszerű intézkedését. A rendőrök felszólításai ellenére sem hagyta el a helyszínt, és miközben a vele szemben testi kényszert alkalmazó rendőröknek ellenállt, az egyik rendőrt jobb térdével szándékosan, célzottan közepes erővel szájon rúgta.

A bíróság a férfit az ügyészi indítvánnyal egyezően hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, és egy év börtönre ítélte, ennek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Emellett két évre kiutasította Magyarországról.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett – tette hozzá Ibolya Tibor.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Nevetséges ez a magyar jogrend. Igaz, ez nem csoda, hiszen a legfőbb képviselőinek nagy rész közönséges gazember.
papa.49
@Horizont: Igaz a rendőrt nem bántjuk, de viszont magas labda volt))))))))))))))))
varirmag
Francia ? Budapesten "ligetvédő" ??? Magyar rendőrt rugdos ??? Felfüggesztettet kapott ???
Nincs elég hőzöngő ?? Már külföldről jön az erősítés ???
A franciák mennyivel ""jutalmaznák"" ha egy külföldi pofátlankodna oda cirkuszolni ??

" a 21 éves francia férfi szerdán a XIV. kerületi Olof Palme sétánynál erőszakosan akadályozta egyenruhás rendőrök jogszerű intézkedését. A rendőrök felszólításai ellenére sem hagyta el a helyszínt, és miközben a vele szemben testi kényszert alkalmazó rendőröknek ellenállt, az egyik rendőrt jobb térdével szándékosan, célzottan közepes erővel szájon rúgta"
Jankó123
Vót egyáltalán a rendőrön sorozatszám?
:-)))
Toby
@Jankó123: Rendőrnek öltözött kubatovista volt!
Csizmás Kond
Az miért nem veszi senki észre, hogy a ligetet nem magyarok "védik"...?
Toby
@varirmag: Rosszul ne legyél wazze, a franciáknál balhézó magyar "drukker" is felfüggit kapott!

@Csizmás Kond: - ez miből jött le neked, az egy szem franciából, vagy többről is tudsz?
Ne barmolj!
lópicigáspár
Volt néhány nyikhaj, aki hadonászott felém anno! Nem sok foguk maradt! Amelyik rendőr csak úgy meg lehet rúgni, az meg is érdemli! Szégyen a mostani rendőrökre nézve és persze a viselkedésük is!
Toby
@lópicigáspár: Azért nem árt ha tudjuk, már csak a korrekt állásfoglalások végett, hogy a dörzsőlt fakabát nagyon jül tudja, hogy lehet úgy fájdalmat okozni, ne legyen annak egyértelműen bántalmazásos nyoma és amit simán rá lehet fogni a dulakodásra!
Aranyszabály, csont fölött nem szabad nagyon megbátani a bűrkét, mert akkor reped és az már közepes erőt meghaladó behatás, továbbá a beletérdelés a páciens gyomrába bőven belefér a "foldre vittem" kategóriába!
Ergo: számos rendőri trükkös fogás váltja ki az erősebb ellenállást, mert ha valakinek a vehemns lefogása közben "véletlenül" megütik a golyóit, annak tutira összerándul az alteste és elküldhet ilyenkor egy térdrúgást, amit 20.000 tanú igazoél, hogy szándékos volt, csak éppen a golyómacerát nem látták azok elhelyezkedése folytán!
Mindezt azzal a fenntartással, hogy nem tudni, mi volt a valós helyzet ott és akkor!
lópicigáspár
@Toby: Pont ezért vagyok felháborodva, hogy ilyen balfék volt!
Borsodi
Kár,hogy nem volt több ezer Francia már nekik se tetszik ami ebben az országban történik.Ott tartunk,hogy külföldiekkel együtt fogjuk megállítani országunk jó tevőit.
Jozefina
Szégyenletes eljárás!!! És a kopaszokkal mi van? Ők a nemzet hősei???
gulyasgyula
@Borsodi: !
Miért nem otthon tüntetnek , hónapok óta folyik a Franciáknál a tüntetés ..Jobb itt uszítani a lakosságot..??.Vajon ki fizeti és miből telik nekik itt hetekig tüntetni ??..Nekem csak az nem tetszik hogy már megint a "NYUGAT " pofázik bele a Magyar dolgokba ..1956-ban is így volt aztán szarba hagytak bennünket ...
wagabund
lazítsunk emberek...az ítélet nem jogerős...még bármi megtörténhet...akár az ellnekezője is...

most arra várnak, Orbán mit szól hozzá...akkor megfogalmazzák az új ítéletet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.