A törököknek tegnap megvolt ez az élmény. Az ország elnöke, Recep Tayyip Erdogan sms-ben hívta az utcára az ország népét, hogy megvédjék a katonai puccstól a demokratikusan megválasztott kormányt. Péntek este a hadsereg egy része megpróbálta magához ragadni a hatalmat Törökországban. Hihetetlen események zajlottak még ma reggel 7-8 óra tájban is Isztambulban és Ankarában.

Forrás: player.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Kapjon tőle SMS-t Semjén Zsolt, aki olyan szerelmes tekintettel csücsörget rá folyton!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@perfekt: Hát igen... ha az akkori MSZP-SZDSZ kormány nem fogadja el a Fidesz javaslatát, akkor nem lehetne ma a cipőjükbe varrni. De igy teljesen mindegy ki javasolta, a balliberális kormány hozta meg a törvényt. Szinte "kisértetiesen" hasonlit az EU-ba való belépésünk: a Fidesz kezdett tárgyalni 2000-ben, majd a csatlakozási tárgyalások után (2002.) már az MSZP kormány népszavaztatta, majd be is léptünk. Hajlok arra, hogy tényleg mindegy milyen párt...mégis "egy tálból cseresznyéznek".
Nil
Teljes leszerelés kellene- persze ez a politikának nem érdeke. abból a pénzből amit fegyverekre fordítanak az össze ember jól élhetne. Persze ez nem cél
perfekt
@eszegfu: Igazak az írásaid-nem keresztben tartott létrával haladsz az élet sűrűjében.A logika mentén érvelsz-ami a valóságot engedi mutatni.Az orvoslás, a beteget gyógyítja-semmi köze ,a kiváltó okokhoz.A honvédség leszerelését,Kuncze előterjesztésére szavazták meg--és így- igaz az EU-ba a belépésünket a szocialisták ratifikálták-népszavazás után.
eszegfu
@perfekt: Jó a megállapitásod... tényleg nem viszem "keresztben a létrát" ugy egyébként sem a magánéletemben. Ami az igazságot illeti, az csak az én igazságom... másnak is van igazsága és valahol a kettőnk között lehet az abszolut igazság. Az is tény, hogy a gyógyitásnak semmi köze a kiváltó okokhoz, de szerintem, amig ezt a kiváltó okot valahogy nem szünteti meg az ember, addig hiába az orvoslás, a sok gyógyszer szedése.
perfekt
@eszegfu: szép napot.A politika,az- állatorvosi ló.Sok a párt,tele naplopókkal,és miközben formálisan vicsorgatnak egymásra,megosztják a társadalmat--és annak vagyonát is.Ezt ha felismeri a társadalom,akkor sem tud ellene mit tenni--,esetleg szavazáskor.És lássunk csodát-az újak-egyből a kincses kamrába rontanak-és hordják ,haza javainkat.Hofi Géza mondotta volt-"mikor Jézus keresztre feszítve,több sebből vérzett megtámadták őt a legyek-rovarok.Az egyik őr.-megsajnálta őt, és dárdájával elzavarta az élősködőket.Jézus leszólt neki-" Hagyd őket fiam,csak éhesebbek jönnek."Ez van a politikában.Őszintén- volt ennek az országnak valaha is tisztességes kormánya?Most egy ember a Lázár, "kezeli "barátaival 600.000 milliárd uniós pénzünket--van látszata- eredménye ?Igen a 10 éves gyerekének már birtokai vannak.Nos ezt kellene egy mély apátiában leledző néppel megelőzni?Hogyan?
eszegfu
@perfekt: Igazad van...sajnos! Halvány gőzöm sincs hogyan lehetne ezt a népet valóban felrázni?! Számomra is teljesen rejtélyes, hogy a felnőtt lakosság (8 mill.) kb. fele teljesen közönyös a politikai élettel, ráadásul pont azok szerintem, akik a legszegényebbek, akiknek a megélhetésük és a fejük feletti fedél a legbizonytalanabb... ők azok, akiknek nagy része közmunkásként próbálja megkeresni a napi betevőt, és ők azok is, akik a legjobban függnek a helyi önkormányzattól, azaz a helyi politikusok "uralmától", talán ezért is inkább apátiával "szemlélik" az országban történteket. Mi nem sokat tehetünk...mivel nem vagyunk politikusok... Max. annyit -- és azért az még szerencse, hogy vidéken még megvan az a "ráérős" diskurálás -- hogy a környezetünkben élőkkel beszélünk, ha mondhatok ilyet "felvilágositjuk" őket miért is nincs igy minden rendben?! Tudom, hogy ez semmi... de azért remélem lesz ez még másképpen is...ha nem nekünk, talán a gyerekeinknek, unokáinknak.:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.