A 100-130 fős csapat pénteken indult Belgrádból, és Magyarország már csak 10-15 kilométerre van – jelentette vasárnap délelőtt az M1.

Főleg afganisztáni és pakisztáni migránsok indult útnak pénteken délután Belgrádból a magyar határ felé gyalog, azt remélik, ha odaérnek, tovább mehetnek Nyugat-Európa felé.

Migránsmenet közelít a magyar határhoz

Az MTI belgrádi tudósítója a Belgrád külvárosának számító Zimonyban (Zemun) követte a körülbelül 300-400 fiatal férfiból álló sort, a migránsok útját a rendőrök biztosították. Mivel az út mellett haladnak, szükség van a rendőri felügyeletre, nehogy balesetet szenvedjenek.

94 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Most meg utoljara oruljenek a szerb rendorok emberi magatartasanak, mert utana mar ez se lesz...:o(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Most meg utoljara oruljenek a szerb rendorok emberi magatartasanak, mert utana mar ez se lesz...:o(
Peller Anikó
@kamra: puszild meg őket. Hálás népség mert nem mindegyik vágja el a torkodat. Van amelyik csak lelő.
perfekt
Tudják -ismerik a mostani törvényeket.Miért gondolják-hogy átengedik őket.Az elszántságuk-erőszakkal érkezik-semmi jóra ne számítsanak!
oncogito
Amikor a befogadóhelyhez érnek, akkor kellene tolmács segítségével megmondani nekik, hogy az itteni, az európai szokásokat, kultúrát, öltözködést kötelesek elviselni. Még akkor is, ha vallásukkal, erkölcsükkel ellenkezik. Aki nem teszi, azt azonnal visszatoloncolni saját hazájába. Még akkor is, ha ott háború dúl, ha lebombázták, vagy megölték hozzátartozóikat. A menedéket adók törvényeit be kell tartani, vagy mehet vissza, ahonnan jött.
És aki zöld határon jött, akinek nem mondták meg, annak sem mentség, mert miért nem jött legálisan. Azt kérdezés nélkül azonnal visszatoloncolni, ha európait zaklat szexuális céllal, vagy öltözködése nem tetszik.
Nem kell ide ellenőrzés, aki vét a törvények ellen, azonnal vissza oda, ahonnan jött.
Vagy tanuljon meg alkalmazkodni, vagy éljen/haljon hazájában.
Ennyi.
nevemnick
A vezír megmondta, mi indiánok vagyunk, nemá, hogy megijedjünk 130 migráncstól...

:)
ForzaJuve
Mind férfi???Vajon hol vannak a családtagjaik,a gyerekeik,a feleségeik? Otthagyták őket a háborús övezetben? Érdekes...
karma1
@ForzaJuve: Teged mar az a szoveg is meggyoz, ha valaki azt mondja , 130 nem MAGYAR ferfi = terrorista? Egyaltalan: azonnal, gondolkodas nelkul elhiszed, hogy egy magyar oldal megir valamit , es az ugy van? 15 km-re a magyar hatartol?
Azer ugyes fijju ez az orban basi: agymosni remekul tud...:o))))
Csak azert mennek Ma.o. fele, mert az a legrovidebb ut Nemetorszagba...Eszuk agaban sincs Ma.o.-n maradni, hidd el...
volvós
100-130 menekült gyalog !!!
Terrorveszély !!! azonnal mozgósítani a
TEK-et, katonákat, rendöröket !!!
Fosunk, elvtársak ??
karma1
Valodi migransok kozott elek, (itt mindenki jott valahonnan), a helyi szir (egykor)menekult gyogyszeresz a varosunk kedvence... Jotekonykodik, rakos alapitvanyt es tanacsado szolgalatot tart fent. A masik irani holgy pedig egy fogorvosi rendelo tulajdonos foorvosa,...(Mellekesen az en fogorvosom is).
Eszukbe nem jut masokat izelgetni. De az is igaz, propaganda sincs ellenuk.
qxy
@karma1: Ez mind szép és jó így is kellene lenni . de gondolom te is meg kérdezted tőlük, mert ez nem hagy .
Miért van az hogy többnyire csak fiatal erős férfiak jönnek többségben? ( a fegyverekhez értenek) Mi van a családdal? azok jobban élnek otthon? Mert itt kint is ahol lakom nem egy migráns van, kapják a pénzt, nem is keveset és el is költik. nem utalnak semmit sehová csak nekik utalnak. dolgozni nem akarnak, és a törvény nem vonatkozik rájuk. Be sem engedném.
Veleda
legyünk már velük szemben mi is irgalmasok, mint annak idején az NDK-sokkal. Egy gyors regisztrálás(nem tökölés), kapjanak egy vonatot és irány nyugatra. Úgysem akarnak itt maradni, ez a megoldás olcsóbb, mint segélyekkel hónapokig itt tartani őket
F_Viktor
@oncogito: Írod:
"Amikor a befogadóhelyhez érnek, akkor kellene tolmács segítségével megmondani nekik, hogy az itteni, az európai szokásokat, kultúrát, öltözködést kötelesek elviselni. Még akkor is, ha vallásukkal, erkölcsükkel ellenkezik. Aki nem teszi, azt azonnal visszatoloncolni saját hazájába. Még akkor is, ha ott háború dúl, ha lebombázták, vagy megölték hozzátartozóikat. A menedéket adók törvényeit be kell tartani, vagy mehet vissza, ahonnan jött."

Nem Brüsszelnek kellene üzengetned, hanem először is tisztában kellene lenned a magyar hatályos jogszabályokkal!
Pl. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának:

14. cikk
1. Minden személynek joga van az üldözés elől más országban menedéket keresni és a
más ország nyújtotta menedéket élvezni.

18. cikk
Minden személynek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához, ez a jog
magában foglalja a vallás és a meggyőződés megváltoztatásának szabadságát, valamint a
vallásnak vagy a meggyőződésnek mind egyénileg, mind együttesen, mind a nyilvánosság
előtt, mind a magánéletben oktatás, gyakorlás és szertartások végzése útján való
kifejezésre juttatásának jogát.

Tehát nem kell csodálkoznotok ha rasszistáknak, náciknak titulálnak benneteket!
karma1
@qxy: Nemcsak ferfiak jonnek... A tavalyi nagy hullamban eppen a csaladosok jottek... Azert gondolj arra is, hogy aki nagyon akart, az mar elhagyta az orszagot. Ugyanaz a helyzet, mint Magyarorszagon: a fiatalok Nyugaton, mar csak az idosebb korosztaly marad otthon, bar erre is tudok eppen egy itteni peldat mondani: az itteni egyik magyar baratnomnek az elvalt (!) 68 eves ferje jott ki barmit is csinalni, mert 26 ezer forintbol otthon nem tud megelni, Persze, az ex neje tamogatja, hiszen a ket kozos fiuk is itt el. Ujra egyutt a csalad, de az meg nem biztos, hogy itt is maradhat a ficko.
Szoval, mara mar csak azok indulnak utnak, akiknek nagyon muszaj, es nagyon sok nehezseget is kepesek vallalni. Gondold nmeg: minden orszag kinyilvanitotta, hogy nem akar mar tobb embert befogadni, Ma.o. kijelentette, hogy azonnali letartoztatassal kell ott szamolniuk, hosszu ugyintezessel,. A tavalyihoz kepest rengeteg minden valtozott, nehezedett.
Hely szerint nem tudom, hogy Te hol elsz, en Uj-Zelandon, ahova csak tavaly 65 000 refugee jott, (szoval MENEKULT, es NEM BEVANDORLO, !), itt egy alapos nyomozas utan kapnak ideiglenes tartozkodasi engedelyt, munkalehetoseget, es ha jol viselik magukat, hozhatjak a csaladjukat is, Ne ird meg itt, hogy Te hol elsz, de asszem, hogy ott valami a befogadasi lehetosegek szabalyozasaval vannak alapveto gondok. Ez ket nagy sziget, az eszaki, kisebbik szigeten el az emberek 2/3-a, a delin, ahol en is elek, a maradek. Osszesen 4.7 millioan vagyunk, es ehhez kepest kell ertelmezni a tavalyi 65 000 illegalisan erkezot.
Ha a kormany nem a felelemkeltesre, anti-propagandara kolti a penzt, hanem megfelelo adminisztraciora, egeszsegugyre, szallasra, iskolaztatasra, akkor lehet veluk eredmenyesen foglalkozni.
A mar itt elo csaladokhoz iranyitjak az ujonnan jovoket, azok segitenek a beilleszkedesben. Ilyen egyszeru.
bakegya
Telofonáll már valaki nekk,hogy egyenesen al -és felcsutkai tiborc tanyára menjenek ,de a volt József-nádor portáján is bejelentkezhetnek-mert ott van nekik bőven "MIBŰ" enni inni adni,de még harci kutyákat se enged rájuk talán a mészáros barát és az orbán pereputty!!!
silber13
@Bringás: Te nagyon hülye, meg odaát vannak! Neked késztetésed minden ország dolgába beleugatni?
karma1
@Veleda: De akkor hogy tudna a pockos kopcos felhasznalni oket a sajat politikai celjaira? Tudod, egyszerubb ugy tartani oket, mint az allatok, aztan addig piszkalni oket, amig valoban ki nem boritjak a bilit. Akkor viszont a habony-finkelstein adminisztracio azonnal teleharsogja a mediakat, hogy "na ugye, megmondtuk, hogy MIND terrorista!" Csak azt nem mondjak el, hogy ELOTTE milyen allati sorban, bunozokent kezeltek oket. Ezzel senki sem fog eldicsekedni, de eppen ezert kellett a kopcosnek eluralnia az egesz mediat, elen a hirgyarto MTI-vel, hogy csak azt kozolhessen a birkakkal, amit o akar, nem a valos tenyeket,.
alterego56
@Veleda: Ha nem tartják itt őket akkor kivel riogatnak? Meg kia a f@sz ellen lesz népbutító szavazás?
qxy
@karma1: Németországban élek és itt gyenge a rendszer nem áll a helyzet magaslatán De Magyarország is csak hablatyól a dologról. mindenki csak zabos, de nem tesz semmit.
karma1
@alterego56: Te is tudod, hogy csak meg akarja szondazni okt.2-an a nepet, hogy mennyi ideje marad meg a lopasra, vagy kell-e mar kotni a nyulcipot?
Nem szabad elmenni szavazni, 4,3 millio ervenyes szavazatnak kellene NEM-mel meglennie ahhoz, hogy 50 %-osan ervenyes legyen a szavazas. Ha 260 ezren szavaznak Romaniabol, nem hiszem, hogy masik 4 millioan fognak igy szavazni. Tul nagy az ingadozok aranya...
Sziszifusz
@karma1: Nyugat Európában, évtizedek óta élnek török, szerb és más nemzetiségű ex migránsok. Az utóbbi hónapoktól eltekintve soha nem volt baj velük. Nem voltak lövöldözések, robbantások, szexuális erőszakok.
Az utóbbi időben az irántuk tanúsított erősödő gyűlölet, ezekben az emberekben is gyűlöletet szít, ami kiválhatja belőlük az agressziót és a tragédiákat jelentő cselekmények végrehajtását.
karma1
@qxy: Ez a zavarosban valo pecazgatas orban politikajanak a lenyege: teljesen szetkuszalni minden vonalat, nehogy mar a polgar tudjon maganak valasztani egy normalisan kovetheto, egyszeru politikat.
Nemetorszagban rengeteg torok vendegmunkas el, mar akar 3. generaciosak is, tehat azok iszlamistak, azok segitsegevel nagyon sokra mehetnenek a beerkezok mielobbi beilleszkedesehez.
Egy bajororszagi Hans, vagy Jurgen nem fogja tudni megerteni oket ugy, mint egy mar ott lako muszlim. Merkel nem hulye, tudja, mit csinal, de az o kormanya - ami azonos a kopcos partcsaladjaval - omogule is kihatral, mert gerinctelenek, hulyek, es felnek az ismeretlentol.
Valahol nem hibaztatom oket, de most egy teljesen mas alaprol kellene kiindulni.
F_Viktor
@karma1: Írod:
"Azert gondolj arra is, hogy aki nagyon akart, az mar elhagyta az orszagot."

A jobbereink által "kecskepásztornak" nevezett szír háborús menekültek, akiknek nincs pénzük az embercsempészeket megfizetni a tengeri átkeléshez, azok vannak iráni, török menekülttáborokban. Előző országban 3 millióan, utóbbiban 2-2,5 millióan.
Európába csak a módos családok jutottak el, valamint azok az egyedülálló fiatalok, akiknek a család dobta össze a pénzt az utazásra.
Lásd népmesék, ahol a szegény ember legkisebb fia elmegy világgá szerencsét próbálni...
karma1
@Sziszifusz: Szamomra nagyon ijeszto volt, ahogy ez a szerencsetlen uj angol Theresa May nyilatkozott, eleve MINDEN kulfoldire kiterjesztve a kitiltast. Ha lesznek nalatok is zavargasok, akkor csak azert, mert nagyon hulye modon kezelik ezt az egesz kerdest. May-nek sincs tul sok esze, ha beledoglik, akkor se lesz belole egy masodik Margaret Tatcher. Csak ambiciozus, torekvo, de rettenetesen populista. Elkepzelheted, amikor a teljesen vadbarom Boris Johnson helyett Sadiq Kahnt valasztottak meg London fopolgarmesterenek, elsopro tobbseggel, akinek az volt a Brexit utan az elso nyilvanos megjegyzese, hogy amig o a fopolgi, addig semmikeppen sem kell felnie egy kulfoldinek sem, aki Angliaban el es dolgozik. O szir menekult, ugyved.
Ezt a kerdest kizarolag olyan populista idiotak tudjak elb@szni, mint orban,trump, may, boris johnson...(A kisbetuk nem veletlenek0.
alterego56
@F_Viktor: Mind szép és jó amit leírtál, csak egy dologról felejtkeztél meg. Az igaz hogy a befogadó országokat az általuk aláírt nemzetközi egyezmények kötelezik, de a bevándorlóknak minimum lojálisnak kellene lenniük a befogadó országgal szemben. Ehelyett kamionnal, baltával, kalasnyikovokkal, robbanószerekkel válogatás nélkül gyilkolják a befogadó ország polgárait. Mondd meg hogy miért van az hogy mindegyiket Mohamednek . Alinak, Abdullahnak hívják!? Majd ha az áldozatok között lesz az apád vagy az anyád, ne adj' isten a gyereked majd akkor legyél irgalmas!
Eriksson
@nevemnick: 1492-ben Kb. 150 európai indult Amerika "felfedezésére". Az ottani őslakosok, az indiánok, bizalommal, szeretettel fogadták a konkvisztádorokat.
hu.wikipedia.org/wiki/Konkviszt%C3%A1dor
De az csak a kezdet volt, ami aztán történt az volt a világ addigi legnagyobb népírtása, melyet a mai napig ünnepelnek Hálaadással a földrész újkeletű lakói.
Most minden jel arra utal, hogy mi európaiak leszünk a XXI. sz indiánjai, rövid időn belül az őslakos fehér ember rezervátumokban fog élni.
oncogito
@F_Viktor: - nálunk is van befogadóhely. A vallásszabadság nem nem azt jelenti, hogy megölünk mást, ha számunkra nem megfelelően öltözködik.
A kitiltás meg jogos annál, aki nem fogadja el a törvényeinket, akárcsak elméletben sem.
oncogito
@F_Viktor: - ha meg a vallása fontosabb, mint más ország törvénye, akkor maradjon otthon.
F_Viktor
@alterego56: Írod:
"Ehelyett kamionnal, baltával, kalasnyikovokkal, robbanószerekkel válogatás nélkül gyilkolják a befogadó ország polgárait."

A texasi csörgőkígyó évente 8 ezer embert mar meg! Évi 5 millió kígyómarást regisztrálnak a világon. Mégsem vadásszák le, irtják ki a texasi csörgőt, vagy a Föld mérges kígyóit.
Te 800-900 ezer embert küldenél vissza hazájukba a biztos halálba, miközben...

EU Alapjogi Charta:

18. cikk
A menedékjog
A menekültek jogállásáról szóló 1951. július 28-i genfi egyezmény és az 1967. január 31-i
jegyzőkönyv rendelkezéseivel, valamint az Európai Unióról szóló szerződéssel és az Európai Unió működéséről szóló szerződéssel (a továbbiakban: a Szerződések) összhangban a menedékjogot biztosítani kell.

19. cikk
Védelem a kitoloncolással, a kiutasítással és a kiadatással szemben
(1) Tilos a kollektív kiutasítás.
(2) Senki sem toloncolható ki vagy utasítható ki olyan államba, vagy adható ki olyan
államnak, ahol komolyan fenyegeti az a veszély, hogy halálra ítélik, kínozzák, vagy más
embertelen bánásmódnak vagy büntetésnek vetik alá.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"1492-ben Kb. 150 európai indult Amerika "felfedezésére"."

Ne vonj párhuzamot, anno a technikai, katonai főlényt Pizarro és Cortez képviselte!
1magyar
Üzenjenek Merkelnek, hogy küldje értük a repülőt, repüljenek át felettünk!
Nem kellene végigjárni az utat!
Csak merkel is úgy van vele, hogy jobb ha itt veszekednek,regisztrálnak mint nála.
Eriksson
@F_Viktor: Nem kell párhuzam. Kihaltak az indiánok rövid idő alatt, vagy nem haltak ki?

Cortéznál 16 ló alkotta a technikai fölényt, Pizzarónál a cselszövés.
Vosztok
@F_Viktor: A csörgőkígyó ott él ahol a világra jött. A Fifth Avenuen még nem mart meg senkit.
Ez a horda mocskos hazug ingyenélők menete. EZEK NEM MENEKÜLTEK! Szerbiában nem üldözik, nem kínozzák őket (egyébként sehol sem).
F_Viktor
@Vosztok: Írod:
"A csörgőkígyó ott él ahol a világra jött. A Fifth Avenuen még nem mart meg senkit."

Tévedsz! Évente 3-4 mérgeskígyó marás jut még Magyarországnak is.
DND
@F_Viktor: irtad "szír háborús menekültek", na ezek akik most jönnek pont nem szírek :)
a másfél millió migráns negyede szír.
nevemnick
@Eriksson: 12:03 a hasonlatod nem kicsit, de nagyon sántít...

:D
nevemnick
@Eriksson: 13:17 Mi nem tárt karokkal, hanem pengésdrótos ,,karókkal" várjuk őket.
Csak ennyivel...
Eriksson
@nevemnick: Mármint kik? Európa? Merkel még azokkal is veszekszik, aki fintorognak a tömeg láttán.
Egyébként az indiánok sorsára fog jutni egész Európa lakossága, ha most hagyják elözönleni a tarka-barka népség által. Ennek ezeregy előjele van, miért nem lehet komolyan venni? Miért nem lehet okulni a történelemből? Egyszerűbb volna most gátat vetni az inváziónak, mint később háborút folytatni ellenük.
nevemnick
@Eriksson: A cikkben le van írva, hogy ,, a magyar határ felé gyalog". Mi nem érthető?
verőce21
Remélem, a szerb rendőrök terelgetik őket körbe-körbe a határ mentén, amíg végelgyengülésben el nem hullanak.
Eriksson
@nevemnick: Az nem érthető, hogy te mit nem értesz az egészből?
wagabund
..."Migránsmenet közelít a magyar határhoz"...

riadó emberek! kaszára, kapára!
prime777
Mind férfi és fiatal.
Rögtön küldeném őket vissza ahonnan jöttek.
Amúgy ez a migráns baromság semmi másra nem jó mint ,hogy nézeteltéréseket szítson és rombolja az unió egységét.
Mert ez ennek a lényege.
Mehetnének ezek Afrikába ,Ázsiába,bárhová.
De nem,nekik ide kell jönni.
Ez kérem előre megírt forgatókönyv szerint megy.
Nem sok ez a 300-400 ember nem azt mondom ,hogy ez egy invázió.
De mind életerős férfi.
Rögtön irányítanám őket vissza.
nevemnick
@Eriksson: a jó neveltségem tart vissza egy nem ideillő megnyilvánulástól.

,,A vezír megmondta, mi indiánok vagyunk, nemá, hogy megijedjünk 130 migráncstól..."

Ehhez a hozzászóláshoz miként jön az, hogy anno Amerikában 150-en szálltak partra? Már írták neked, hogy abszolút nem tartozik az én hozzászólásomhoz az, amit már egy ideje feszegetsz.. (ha nem érted, akkor olvasd még egyszer el) Menj, igyál még egy vasárnapi sört, és szakadj le rólam.

Köszi!
Eriksson
@nevemnick: Úgy látom, neked ma valami nem megy. Szia!
varrólány
@perfekt: Olvastam olyan véleményt is a neten (mert több helyről kell tájékozódni nem csak az orbàn takarodj féléket olvasni) hogy ezek mind katonàk elöl megy egy idősebb férfi. Én nem làttam felvételt de azt mondjàk mind férfiés feltételezem nem a hàború elöl jönnek mert akkor törvényesen beadhatnàk a kérelmüket.
varrólány
@varrólány: Véletlenül elküldtem , szóval inkàbb a jó lét miatt jönnek . De ha a nyugatra kellenének akkor jöhetnének értük de persze így legalàbb mondhatjàk hogy a magyarok miatt szenvednek mennyire embertelenek vagyunk direkt itt tàboroztatjuk őket.
F_Viktor
@prime777: Írod:
"Mehetnének ezek Afrikába ,Ázsiába,bárhová."

Majd amikor a lézer-féle új III/III-as vallatótisztek a nyakadra fonják kezüket, te merre fogsz menekülni? Afrikába, vagy Ázsiába?
F_Viktor
@varrólány: Írod:
"...ezek mind katonàk elöl megy egy idősebb férfi."

Én fiatal férfiakat láttam, akik Belgrádtól 200 km-t gyalogolnak nagy melegben a forró betonon. Ezért nem csodálkozok, hogy az elégedetlenségüket kifejező menethez nem csatlakoztak nők és gyerekek!
Szókrakész
És mind fiatal férfi.

Egy nőt nem látni.

Miért nem otthon harcolnak?
Megtehetnék ők is, ha már nálunk a közmunkások kartonai szolgálatra besorolhatók.

Akkor húzzanak haza harcolni, aztán a hazájukat újjáépíteni.

Gyurcsány, nehogy megjelenj a határ túloldalán!!!
Sorosék meg húzzanak a 3,14csába.
wagabund
@prime777: 13.53...ehhez nem lehet mit hozzáfűzni...

nálad a pont.
perfekt
@varrólány: Így van, ahogy írod,de az igazat nem mindenki annak látja.A kibicek-a ballib küldöttjei különösen nem.Ezek nem katonák,hanem katona szökevények-gyáva senkik-és igaz,hogy gyáva népnek pedig nincs hazája.Amennyiben maradtak volna--akkor fegyverrel adtak volna nyomatékot az őket támadóknak ,nem a bizonytalanba indulni,érdekesen sok pénzzel,márkás ruhákban-legmodernebb kommunikációs eszközökkel.Az asszonyok-náluk nem örvendeznek ilyen gyöngédségnek ,mint amit Belgrádtól 200 km-re.Ez a menet-pontosan olyan-mint a szocialista jómódú politikusok éhségmenete-senki ki nem kényszerítette.
varrólány
@F_Viktor: Főleg hogy nők gyerekek alig vannak. De egyébként te kikkel vagy? Azonkívül hogy Orbàn meg bandàja ellen amit még meg is értek..De az orszàgban a magyar nép lakik nem idegenek már hogy miért patronàlod ennyire a kitudjahonnanjönnek embereket!?
bencemacska
@Bringás: Jelentkezz a határon önkéntesnek!!! De ingyen és bérmentve!
bencemacska
@Eriksson: Ezt hívják történelemnek!-:((((
perfekt
@F_Viktor:14:40 re Orvos mikor látott--tényleg beteg vagy de-nagyon tetszett ez a kommunista szokás :) :).Hihetetlen! 2016 ban a Rót Matyival--Kádárral példázódni.
varrólány
@Eriksson: Az indiànos példádhoz írva , igen ott az egyszerűbb nyugodtabb nép életébe vitték be a fejlettebb életvitelt ami miatt szinte végük is lett. Vajon mi lenne ha nekünk európaiaknak kellene menekülnünk kelet fele ? Mi is ugye technikailag ,gondolkodàsban fejletttebbek vagyunk . De valószínűleg a mi végünk lenne az ottani viselkedés agresszivitàs miatt Feltéve ha lenne esélyünk egyeltalàn valameddig élni is..
Szókrakész
@varrólány: "De az orszàgban a magyar nép lakik nem idegenek már hogy miért patronàlod ennyire a kitudjahonnanjönnek embereket!?"

Mert egy idióta, lázító, felforgató, gyűlöletkeltő, primitív, komcsi bérenc.
jancsipapa
@oncogito: Nem kell nekik mondani semmit . Ezt mind tudják ,de egy cseppet sem érdekli őket . Nem beengedni őket és kész . Katonaság , ellenállás esetén tűzparancs .
F_Viktor
@varrólány: Írod:
"De egyébként te kikkel vagy?"

Bennem még vannak emberi érzések, az orbáni kommunikáció nem tett rasszistává, ezenkívül kb. 1,5 évet dolgoztam arab országokban, van rálátásom milyen "félelmetesek" is az iszlám vallásúak.
Felesleges részleteznem, de semmivel nem érzem magam nagyobb biztonságban este 10 órakor Szegeden a Kárász utcán, mint pl. Díjarbakirban az Anit parkban.
Eriksson
@varrólány: Nem tudom, milyen fejlettséget vittek volna a bennszülötteknek. Inkább a saját mérhetetlen kapzsiságukat, mellyel romba döntöttek több amerikai virágzó kultúrát. Meg járványokat, cselszövést, öldöklést, rabszolgaságot, mérhetetlen kínt és pusztulást. Ez lett volna a fejlettebb életvitel?
S nem valószínű, hogy az európainak menekülnie kellene kelet felé, mint ahogy a keletinek sem törvényszerű ide özönlenie. Kizárólag megszállás céljából.
Egy viszont biztos, szegény indiánoknak nem volt hová menekülniük, még ha akartak volna se. Hamarább kipusztították őket, mert kellett a hely.
F_Viktor
@perfekt: Írod:
"Hihetetlen! 2016 ban a Rót Matyival--Kádárral példázódni."

A fityesz szavazók szégyene, hogy 2016-ban Magyarország a hitleri Németországra, a sztálini Oroszországra, a kádári Magyarországra hasonlít!
Persze, tudom nem érted, szégyenkezek helyetted is!
Eriksson
@bencemacska: Igen, ezt. S a történelem gyakran ismétli önmagát, nem ártana figyelni a jelekre.
Szókrakész
@F_Viktor: Nem is vitatom.
A tébolyda pozitívakat az arab országokban tisztelik, de itthon az ön- és közveszélyeseket beszállítják.
Nem is lehetsz nálunk biztonságban.
bencemacska
@F_Viktor: ma,16:29

Én a Kádár korszak helyett a Rákosi érát említeném.
( Kádár éra sokkal élhetőbb volt!)-:)))
varrólány
@F_Viktor: Szóval benn meg nincsenek emberi érzések hàt attól függ kihez. Csak belekerült az írásodba Orbàn és úgy érzem ti jobban függtök tőle jobban vagytok befolyàsolva mint bàrki màs mert mindig ugrotok minden szavàra. Míg mi egyedül is összrakjuk a vilàg eseményeit.
Én is olvastam olyanok íràsait akik éltek az arabokkal de nem mindig volt pozitív kép róluk. Ez olyan hogy a magyarokat se kedveli mindenki ez attól is függ ki mondja . Na legalàbb tudom ezt is aki logikusan gondolkozok az rasszista.
perfekt
@F_Viktor: Te koma-csak firkálsz-és azt sem tudod mit.Te pampogtad a III/III-as Lázáros fojtogatást--az akkor volt divat amikor az eleid is a pártállamokban pallérozódhattak.Szégyen az amit te képviselsz-és ostobaság az,hogy valamiféle küldetéstudattól vezérelve, le is írod lázas gondolataidat.Már régebben kértem,kerülj el--mert nincs olyan témánk, amiért meg kellene játszanod a Blaha Lujzát!Érthető-vagyok?
varrólány
@Eriksson: A fejlettségben a vasút jutott eszembe nem is hogy emberileg voltak feljebb.
Csak olyan felvázolás volt hogy mi lenne ha nekünk kellene menni és hogy arra fele mennyire lennének tolerànsak velünk vagy mi hogyan tudnànk alkalmazkodni .
Mézike
@karma1: nem szeretek ebben a témában kommntelni. Csak hogy tudd. A magyar rendőrök , határőrök, állandó készültségben vannak, ezt szó szerint kell érteni. ha letelik a szolgálat akkor mennek a laktanyába. 25 négyzetméteres ablaktalan, "szobában " vannak 20-an elhelyezve. Egy vécé és egy zuhanyzó tartozik egy szobához. Az állandó készenlét azt is jelenti ha véletlenül hazakeverednek akkor se mehetnek sehová , mert bármikor behívhatók. Az ellátmány az előrefőzöt fagyasztott moslék. Ja! Néha kapnak tiszta gatyát és zoknit. Zömmel a tapasztaltabb készenlétiseket vezénylik a határhoz. Ez az állomány több mint 60 %-a. Úgy látszik a magyar rendőrök nem emberek, ezért nem tudnak ember mód viselkedni, ezért nem kapnak emberi bánásmódot, sem tőletek, sem a kormánytól. Na igen mert az ugye emberséges, ha leköpik, pofánverik őket és ezt hagyniuk kell?
Peller Anikó
@fasviktor: "Minden személynek joga van az üldözés elől más országban menedéket keresni"
Akkor legyenek szívesek más országban keressenek menedéket.

"a jog magában foglalja a vallás és a meggyőződés megváltoztatásának szabadságát"
Na ettől nem kell tartani, nem fognak megváltozni mert azért jönnek, hogy minket megváltoztassanak. Az élőket holtra, a túlélőket iszlamista alipistára.
F_Viktor
@bencemacska: Írod:
"Én a Kádár korszak helyett a Rákosi érát említeném."

Igazad van! A Rákosi érát is rá lehet húzni a mai Magyarországra.
F_Viktor
@perfekt: Írod:
"Te pampogtad a III/III-as Lázáros fojtogatást--az akkor volt divat amikor az eleid is a pártállamokban pallérozódhattak."

Erről más véleményen lenne Wels Tamásnak, Komáromi Andrásnak, Váradi Andrásnak, ha tudnának beszélni...

Követhették halála előtt a felcsúti juhászt
24.hu/belfold/2014/12/01/lehet-hogy-kovettek-halala-elott-a-felcsuti-juhaszt/

Tovább száguldozik Felcsúton a Váradi Andrást halálra gázoló idős férfi
444.hu/2016/05/25/tovabb-szaguldozik-felcsuton-a-varadi-andrast-halalra-gazolo-idos-ferfi

Írod:
"Szégyen az amit te képviselsz-és ostobaság az,hogy valamiféle küldetéstudattól vezérelve, le is írod lázas gondolataidat."

Részletezd!
bencemacska
@F_Viktor: Csak az államosításokat figyeld. Igaz, hogy '48-ban nem szelektívek voltak!
És földosztás sem a parasztoknak van!
Én azt várom amikor a forradalom (fülkeforradalom) felfalja gyermekeit. Lassan indul a belső tisztogatás is, de az a lényeg, hogy elindult. Ha fogy az állami konc, jön az újra elosztás.
Nincs új a nap alatt. A történelem ismétli önmagát, csak magasabb fokon!
perfekt
@F_Viktor: 19 re:Nevezettek tevékenységeit,nem ismerem! Párhuzamokat vonni-az országunkat békeidőben sújtó leggonoszabb idők áldozataival(Rákosi-Kádár),nem célszerű.Azok az emberek,fegyvert emeltek,korabeli totalitárius rendszerre-és a világ egyik,ha nem a legerősebb hadseregére.Általad felsorolt emberek halála is megrázó-hasonlóságot keresni lehet-de de nem azonosak a körülmények-hangsúlyozom--sajnálatos hogy megtörténhetett.--még sajnálatosabb-hogy" nincs tettese"!
Szókrakész
@Peller Anikó: Az ilyen F-asz Viktorok ezt soha nem fogják elismerni.
Ellentétes lenne az ideológiájukkal, alias mongrel típus létrehozásával.
verőce21
A magyarok odaszállíthatnának a "menekültek" fogadására egy falka sertést.
karma1
@Mézike: Egy ezredmasodpercig nem hittem, hogy a rendorokkel ez az allam jol banna - szerintem orban oket is csak annyiba veszi, mint a tobbi magyart - egy marek sz@rnak.

De ugy gondolom, hogy ezeknek a rendoroknek meg volt annyi valasztasi lehetosege ebben a szep uj illiberalis allamban, hogy maguktol vallaltak a hatarmenti szolgalatot. Csak remelni merem, hogy ilyen szemet elbanasban reszesulve legalabb a fizetesuk kompenzalja ezt a szemet helyzetet.
Nekem az sem tetszik, hogy kozmunkasokat akarnak megzsarolva katonanak kenyszeriteni. Tessek, ott a jobbik, ok szinte mind fegyver- es garda-buzik, imadnak menetelni, kuzdeni, loni, akkor miert nem ok a hos vedok? Tan nemcsak pofazniuk kene, hanem kerni a felveteluket a fegyveres erokhoz, az igazi nemzeti hadseregbe.
(Ha valaki utalja a fegyvereket, vagy irtozik az eroszaktol, miert kelljen barmilyen seregbe is beallnia azert, mert a csungohasu igy akarja? Ezzel mar probalkozott majdnem egy eve, akkor se vallalta egy ember se, akkor most nmegint elojon az agymenesevel? Miert nincs mar Grazban?)
Veleda
@karma1: 11.03 Szép amit leírtál és dicséretes is. De a szír fogorvos és gyógyszerész már régóta ott élnek, és egzisztenciát teremtettek maguknak. Megtehették, mert volt diplomájuk és biztos anyanyelvi szinten beszélték az angol nyelvet. A mostani migráns áradatról ez egyáltalán nem mondható el.
Nem minden hegyi afgán orvos, mérnök,- és nem beszélnek angolul.A munkaerő piacon semmi hasznukat nem lehet venni. Nem beszélve a teljesen iskolázatlan asszonyokról, a sok gyerekével. Velük mit lehet kezdeni?
karma1
@Veleda: Szia. NEM volt diplomajuk, hanem BEILLESZTETTEK oket a tarsadalomba. Most ezerrel adjak vissza azt a sok jot, amit az allamtol kaptak. Ide is hajon, tengeren keresztul jonnek. (Speciel 8 eves volt a most gyogyszeresz srac, amikor idemenekult a csaladjuk, most 47, es van egy huga, aki szinten gyogyszeresznek tanult, o 42 eves ),
Persze, most mar biztos, hogy a higabbja jon, mint ahogy a magyarokbol is eloszor a felredobott , nem megbecsult orvosok, mernokok, szakmunkasok mentek el, most mar az idosebbek, akik mar csak a szerencsejukben biznak, es barmit elvallalnanak, hiszen szakkepesites nelkuli munkahelyek is vannak boven.
Lehetne oktatast szervezni nekik - eloszor nyelvit, aztan hianyszakmakra, vagy a mezogazdasagba beosztani oket.
Ha orban valoban okos lett volna, es a jo reszet lovagolja meg ennek a kerdesnek, akkor o folozi le a jo munkaerot, es a tobbit kuldi kulfoldre tovabb.
De a vegtelen kapzsisaga, hatalomvagya miatt azt tette, amit - inkabb eladta a 300 ezer euros kotvenyeket mindenfele ellenorizetlen mafiozonak, akinek nem kellett magat igazolnia sehogy se, es aki csak nyerni fog az ugyon, mert a penzet 5 ev mulva kamatostol visszakapja. Gondold el, hany embernek van ma Magyarorszagon 100 millio forintos vagyona, amit be tud fektetni, es amit tisztesseges uton szerzett? Nem soknak. Illetve nem sok olyannak van 100 millioja, aki minden penzet tisztessegesen szerezte.
A kopcos hatalomvagya viszont annyira eros, es annyira elnyom minden normalis emberi osztont, hogy ezert barmekkora veszelyt bevallal, es megse neki kell majd perkalni.
Tudod, mi lesz, ha ezek a - kb. 10 ezerre becsult - szir,pakisztani, azeri faszi nem kapja meg idoben a kialkudott osszeget??? Verfurdo lesz, na, akkor jon az ISIS Magyarorszagra, es nem fog nezni senkit, mert a penzet akarja vissza. Ezek nem szorakoznak.
A letelepedesi kotvenyes maffiozok nem egyenloek a sokgyerekes , haboru elol menekulo szerencsetlennel.
karma1
@Veleda: Meg egy: ha IGAZAN a nepeert dolgozna orban, akkor ez nem lenne kerdes: volna mit csinalniuk, de ezzel foglalkozni kell, es rengeteg szervezessel kene rendezni ezt a kerdest. Ha csak egy szoval mondta volna orban Merkelnek, hogy "OK, valamennyit bevallalok, segits!" akkor Merkel boldogan adta volna a lovet, bar ezt szigoruan csak a menekultkerdes megoldasara kolthettek volna. Magyarul: nem lehetett volna belole lopni. Ezert valasztotta inkabb a kopcos azt, amit, oriasi veszelynek kiteve az egesz nemzetet, akik nem tudnak elmenekulni az orszagbol az agymenese miatt...
Mézike
@karma1: Honnan veszed hogy a rendőrök önként mennek a határra?
Ne akard hogy a jobbik tagjai fegyverkezzenek fel.
karma1
@Mézike: En arrol beszelek, hogy most, akiket zsarolassal katonanak soroznak be, azok nagy valoszinuseggel a hatarra lesznek iranyitva...
Nana', hogy a jobbik kezebe meg egy fogpiszkalot sem adnek, nem hogy fegyvert, de az o maniajuk mindenfele lelkes szabadcsapatot szervezni... (Sajnos...:o(((
Mézike
@karma1: Akiket most soroznak be, vagy akiket most szerelnek fel, azok ne mennek a határra. Ott a tapasztalt rendőrök határőrök és katonák teljesítenek . Egy kis érdekesség. Ők nem is kérhetik a felmentésüket a szolgálat alól, nem szerelhetnek le, ha megtennék kattan a bilincs. Azonnal letartóztatják. Egy rendőr jelentkezik a szolgálati helyén, aztán oda viszik ahova akarják, nem oda ahova be van osztva. Parancsmegtagadás. Több év letöltendő . Táppénz? Ha egy háziorvos felvesz táppénzre egy állandó készenlétist azt a rendőrorvos, katonaorvos bármikor felülbírálhatja.
1magyar
@ForzaJuve: Majd jönnek ha elfoglalták a férfiak Európát, ha addig még életben lesznek.
A háború a férfiak dolga.
wagabund
most jön a nagy szopás...nem elég, hogy délről jönnek a hadak, de ma megegyeztünk ausztriával, hogy tőlük visszavesszük az oda nem kellő migráncsokat, és majd mi szépen hazavisszük őket...

na emberek...most lehet letérdelni...persze imához, mi máshoz.

:-(
1magyar
@wagabund: Na neeeeee!!! Mi az hogy visszavesszük??? Ki egyezett meg ekkora baromságban?
wagabund
@1magyar: hááátmer nem nézed a tévéket...csak a munka, a robot? ez az eredménye...

Orbán sajtótájékoztatót tartott, ahol ezt a ki szájacskájával mondta...

tessék este bepótolni a híradónézést! na!
vadnarancs
Lehet a csizmás indult el a családjával felénk... Mekkora már, mikor a migráncs migráncsozik!
karma1
@paskayk: Nem tom mer vagty szomoru, - ne legyel szomoru...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.