Rejtélyes feladatot kaptak az iskolaigazgatók. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) két napot adott nekik arra, hogy összesítsék, pontosan hány tanulójuk “migráns”, közülük hányan távoztak tanév közben, hánynak maradt meg a tanulói jogviszonya év végére.

A Tanítanék Mozgalom közzétette a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának válaszát, amelyet változtatás nélkül közlünk.

Tisztelt Igazgató Úr!

A feladat igen nagy kihívás elé állít. Zavarba ejtő a migráns kifejezés, amelyre semmilyen magyarázat nem szerepel az utasításban.

Milyen térbeli kritériumai vannak a migráns kifejezésnek?

Az Európából (pl. Svédországból, Ukrajnából származó ruszin, orosz) Magyarországra települő tanuló migráns-e, vagy az osztályomba járó kínai kislány, aki tízéves kora óta él Magyarországon? Vagy csak az, aki a háború sújtotta Szíriából, Afganisztánból, Líbiából menekül?

Milyen időbeli kritériumai vannak?

Meg kell-e vizsgálni a felmenőket? Értem ezalatt, hogy az az arab kislány, aki Magyarországon született már, édesapja itt házasodott meg, migráns-e? Nem feltételezem, hogy a dédszülőkig vissza kellene vezetnem a tanulóim családfáját, már csak azért sem, mert annak igen rossz asszociációi lehetnének, ám Ön nem nyújtott segítséget ebben sem.

Neadjisten migránsnak számít-e az a tanuló, aki Erdélyből, Délvidékről vagy Kárpátaljáról betelepülő magyar? Ha tágabb értelemben nézzük, a honfoglaláskor a Kárpát-medencébe érkező magyarok is migránsok. Ebben az értelemben jelenleg 576 migráns jár az iskolába.

Mindezek mellett fölmerül bennem a kérdés: milyen céllal kérik be tőlünk az adatokat? Reményeim szerint segíteni szeretnének a tanulókon, viszont ez az utasítás erre vonatkozóan nem tartalmaz semmiféle leírást.

Az elmúlt három esztendőben a konfliktusforrások egyik legfőbb oka az információ hiánya volt: nem tájékoztattak a miértekről, csak rövid határidővel kiadták a számomra értelmetlennek tűnő feladatokat (azokat, amelyeket a KLIK központjától kaptak). Ezek szerint nem reménykedhetek változásban, a megígért menedzserszemléletben?

A fenti kérdések tisztázásáig, a feladat pontosításáig, elsősorban a migráns szó definíciójának megadásáig a feladatot nem tudom teljesíteni.

Mielőbbi szíves válaszában bízva:

Pukli István

intézményvezető, Budapest XIV. Kerületi Teleki Blanka Gimnázium

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Az azeri Kubatov Gábor és pereputtya a migráns. Vagy a miskolci polgármester Kriza, orbánc segge vége.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csodálkozó
Az azeri Kubatov Gábor és pereputtya a migráns. Vagy a miskolci polgármester Kriza, orbánc segge vége.
justhpeter
@Csodálkozó: Igen. Mindkettő ostoba migráns. Bizonyíték: Mihez érthet Kubatov, ha elment politikusnak ? Nyilván semmihez. Kriza jó orvos hírében állt Miskolcon. Elment polgármesternek. Mennyi esze lehet ? Semmi.
Csodálkozó
@justhpeter: Illetve annyi, amennyi látszik.
Macskaszem
Tökös fickó ez az igazgató, csak abba ne hagyja.
perfekt
Ez az igazgató saját maga által összeállított bugyuta kérdéseire, válaszolt is.Még jó hogy ,szóban senki nem válaszolt neki-mert nagyon belekeveredett volna saját hülyeségébe.Persze így is.A felzárkóztatás iskolájában, jól lehet portársnak-talán?.Hihetetlen egy gyökér!.Kriza pedig, eddig is Magyarországon élt!
kukac50
A letelepedési kötvényesek a migránsok!
Törölt felhasználó
Fasszopó náci retkek. A gyerekeket mi a faszért kell elkezdeni listázni. Másrészről ez a magyar adminisztráció szégyene. Nem sikerült felvenni azt az adatot, amikor bejöttek a menekültek, hogy gyerek és mi a neve..majd összevetni egy excelben a diákok listájábal a nagy kibaszott központi klik rendszerben. Rohadt szarházi náci banda. Kezdődik a legocsmányabb propaganda, hogy az emberek szubjektivitása döntse el hogy ki a menekült...Ebből lesznek a túlkspások, előítéletek. Teljesen igaza van Puklinak!
aremy
@perfekt: akkor most szerinted ki a migráns??
TASzSz
Pukli, Pukli!

Kádár Elvtárs egyszer azt mondta egy amerikai riporternek, hogy "Mert tetszik tudni, nem szeretem azt a kisgyereket, aki csak a nagymama szoknyája mögül hangos!"
Apatszerek
Hülye kérdésre csak hülye ember válaszol! Ennél nagyobb hülye még a DK-ba sincsen , pedig az igyekezetük még mindég töretlen!
Apatszerek
@perfekt: Ahogy Colin Firth, Sir Patrick Stewart, Cate Blanchett is kiemeli, a migráns saját szabad akaratából vándorol másik országba, ahol jobb megélhetést és életkörülményket remélnek. Nincsenek kitéve üldöztetésnek vagy nem háborúnak, így bármikor visszatérhetnének a saját országukba. Azonban a menekültek esetében ez egyáltalán nem lehetséges, így nem férnek be a migráns-kalapba. Egy menekült sokszor elvesztette csalaádtagjait vagy elszakadt tőlük, az üldöztetés miatt, gyakran sérülések árán hagyja el országát, otthagyva mindenét, nem lévén más választása. Ez a Pukli is van de minek?
tothjani
Egy ismerősöm lánya szeptembertől Franciaországban fog tanulni, akkor ő most migráns és megérdemli ha jól megverik??
perfekt
@Apatszerek: Szia.Értem ,én és jó lenne,ha nem problémázna a világ, csak nagyon fontos dolgokon.De ezek a menekültek--itt Európában soha nem illeszkednek be sem a társadalmi életbe-sem pedig az organizációba-a vallás formákba..
Fiatal életerős fiatalok-szégyen,hogy vándorbotot fognak--pedig lenne otthon mit tenni-pl harcolniuk.Azt nem értem,hogy a gazdag olajban-pénzben gazdag arab államok-miért nem fogadják őket testvéri szeretettel.?Pukli-egy politikai prostituált..
perfekt
@aremy: Szia. Kérdésedre.Tudomásom szerint országát elhagyó,idegen országba bevándorló-ott letelepedni akaróemberek..De erre, nem lehet mást mondani-mint modern kori "népvándorlás"- mindenféle kölcsönös párbeszédet-rendet elutasító erőszakos betelepülési nyomás korlátok nélküli tömeginvázió.Van már országunk hátán egy pukli-másik nem hiányzik.
karma1
@perfekt: 19.21-re: Ne dugd mar a fejed a homokba, es ne csinalj ugy, mintha nem ertetted volna meg kristalytisztan, mit kerdez Pukli.
Teljesen jogos a kerdese, meg akkor is, ha a fide$$ oldalrol megprobaljak kifigurazni azt. Van, amikor a hulyenek tettetes nem segit: na ez pont ugyanaz az eset...
Nem ilyennek ismerlek.
Felni kizarolag a bunozoktol kell, akik ebben a pillanatban tulnyomoreszt a Parlamentben ulnek, es ilyen barom kerdesekkel nehezitik a pedagogusok amugy sem konnyu eletet.
karma1
@tothjani: Hat persze, hogy migrans! (Ezt nem viccelodve mondom, hanem komolyan). Csakhogy ott nem idiotak elnek, es megprobaljak mielobb integralni az oda emigraltakat. ez mindenkinek az erdeke. Aki egyszer elhagyta az orszagat, a legjobb, ha mielobb elfogadja a befogado orszag szokasait, torvenyeit, kulturajat, de mindenekelott a NYELVE'T!
Nemely itteni nagyhangu biztosan azt szeretne, ha az Angliaban, Nemetorszagban, Ausztriaban elo honfitarsainkat is hasonlo atrocitasoknak tennek ki uj hazajukban? Errol mit mondana a csuti vizilo? Allatira kivancsi lennek a velemenyere. Ne mondja, hogy ok "csak" dolgozni mentek oda a szabad munkavallalas lehetosegevel elve az union belul, mert ez csak onamitas es ordas nagy hazugsag! Ezek az emberek nem fognak hazajonni soha tobbe.
GeoCravker
@karma1: Jobban félek attól, hogy értem, mint attól, hogy nem.
Pukli feldobott egy rohadt magas labdát.
Tegyük fel, hogy lecsapják, és definiálják neki. Ha közlik vele, hogy a félkínai arab másodgenerációs a migráns, akkor máris nincs más választása, mint összeírni.
S a saját levele alapján nem teheti meg, hogy nem írja össze.
Aki pedig azt hiszi, hogy egy ilyen válasz után milliók fognak tüntetni az itt élő 2-3 generációs, vegyesházasságból született gyermekek mellett, az szedjen porokat, és hívja fel gyógyszerészét.
Nem a magaslabdás kérdéstől lett tökös.
Ha azon az alapon, hogy huszadiziglen mindenki migráns, megtagadja a választ, akkor lett volna tökös.
karma1
@GeoCravker: Megint tokeletesen igazad van, mar csak abban bizom, hogy mivel beletette a romaniai, karpataljai meg a tobbi keleteuropai menekult megemliteset is, bizzunk benne, hogy ezt a kerdest azert nem fogja tudni egyertelmuen megvalaszolni, mert nem tudja elvalasztani a nemzetisegeket. (Talan a romanokra azt mondhatja, hogy azok nem migransok, csak nalunk dolgozo unios tagallambol jovo munkasok es azok gyerekei).

Egyebkent meg mi van a "nagyon duhos tanarok majdmeglatjuk milyenkomoly es duhos " tuntetesevel? Errol meg gallone is belengetett elozetest...
Yoda69
@GeoCravker: Nemcsak a migrans szo jelenteset szeretne tisztaztatni orbanekkal, hanem a felmeres celjat is tudni szeretne.
"Mindezek mellett fölmerül bennem a kérdés: milyen céllal kérik be tőlünk az adatokat? Reményeim szerint segíteni szeretnének a tanulókon, viszont ez az utasítás erre vonatkozóan nem tartalmaz semmiféle leírást."
Ha nem kielegito a valasz, akkor nem koteles megadni a kert adatokat.
Utoljara Magyarorszagon a nyilasok listaztak ilyen modon embereket. Na meg kubatovgabor
Bringás
Megint előmászott ez a pojáca? Mikor vágják már ki az igazgatói székből ezt az alkalmatlan paprikajancsit?
vadnarancs
Szerintem meg az összes fideszes seggnyaló migráncs. Ugyanis a magyar nép értelmes, jó eszű alapjában véve, de ezek... Ááá kár több szót vesztegetni rájuk...
perfekt
@karma1: szia 23:49 re.Visszautasítom -kommented első öt sorát.Te nem tudod mit beszélsz.Én-és a fidesz ss,aki a struccot utánozza,és nem értem kristálytisztán a magyart.-
Figyelmesen kellene olvasnod, nem a Gyurcsány szemüvegeden át. Mártuska-itt nem mindenki szerzi infoit a zuhany híradóból.
Azt kifogásoltam leginkább,hogy buta kérdéseire saját maga válaszol is.Miután kérdéseire egy 8. osztályos tanuló kapásból válaszol--ő pedig leírja idézem a gyengébbek kedvéért "...a migráns szó definíciójának megadásáig a feladatot nem tudom teljesíteni"! Tévedsz akkor is mikor azt írod--a hülyének tettetés nem sikerül ,Pukli bepróbálkozott --sikerült most is nevezettnek de ezt neki kellene megírnod:-)
karma1
@perfekt: Meg megkaphatja tolem a velemenyemet,...:o)))) (Nem, de vegulis igaza van Puklinak, magyar hiradot pedig NEM nezek, se ilyet, se olyat, tehat en nem vagyok agymosott meg veletlenul sem...:o)))))
perfekt
@karma1: Én pedig még annyira sem-vagyok ,agy mosott sem-mint a legkisebb agy mosott! Ingázom Ausztria,Budapest-és Magyarország sok városa között.És megélt éveimben, még egyetlen pártnak nem voltam tagja- így politikai rendezvényén, nem vettem részt-mert a politikusok-viselkedése hidegen hagy.De napra pontosan,ismerem-országunk-helyzetét-és a nagyvilágét is.Elítélem-a politikusok tevékenységét mégis-és utálom azokat akik ezen emberek farvizén próbálnak a húsos tálig elcsorogni---ez ugye nem struccos?.
karma1
@perfekt: Nem, nem struccos,... Csak maskepp gondolkodo...Nagyon maskepp...
Tudod, ha az en gyerekem most jarna egy ilyen iskolaba, es ezt hozna haza az iskolabol, hogy en mondjam meg, hogy milyen nemzetisegu vagyok, vagy eppen milyen vallasu (Atyauristen, de rossz ize van ennek!), akkor az lenne az elso, hogy berobognek a tanarhoz, megkerdeznem tole, hogy ez mi a loszar? ha O nem tudna adni jo valaszt - persze, nem tudna, mert erre NINCS jo valasz! - akkor mennek a dirihez, vagy annal is foljebb, de megbeszelnem ezt a tobbi szulovel is,
Nem hiszem, hogy ma, a XXI. szazadban Magyarorszagon barmilyen alapon LISTAZNI kellene az embereket, es hogy ez mennyire jogszeru, amikor az egyenek szemelyi jogainak vedelmerol beszelunk.
Ez csak ma es Magyarorszagon, Torokorszagban, esetleg Romaniaban, vagy a tobbi diktatorikus rendszerben elnek.
perfekt
@karma1: Mint családapa--én is tartottam a kapcsolatot az iskolájukkal, két gyermekem van.Mellette jó néhány évig ,gyakorló pedagógus voltam--és pontosan ez az oka amiért-én Puklit bírálom,mert önös haszon szerzés,és mű probléma amit feszeget.Leírtam korábban is ,többször is-hogy nálam ő hibás úton jár.Ez a LISTÁZNI-szó a vészkorszakban volt divat-és a Jobbos parlamenti javaslata, ez ügyben figyelemre méltóbb.Egyszer már szeretnék egy igazán bíráló mondanivalót-olvasni-vagy hallani-nem a hülyeségekből perecet hajtani Pukli elvtárstól.
karma1
@perfekt: Ezt egy KLIK egy igazi demokraciaban NEM csinalhatna meg, mert ket percen belul rakuldenek a birosagot a szemelyisegi jogok reszletes leirasaval.
Igaz, egy igazi demokraciaban a KLIK nem is letezne, mint teljesen felesleges gittegylet...

(Lasd meg Karinthy Frigyes oriasi talalmanyat, a mutyukszemet...:o)))
Apatszerek
@perfekt: Pukli a nemzetköziség ideológiájának liberális képviselője, kommunista talajon nevelkedett, tévedésből embernek nevezett gyom. Ez nem képes normális emberi értelemmel élni gondolkozni, képzelet világában ragadt piros sapkás bohóc, ezen még a Gyurcsány sem tud túl nőni!
perfekt
@Apatszerek: szia Adjuk meg neki a tiszteletet,azzal a megjegyzéssel,hogy az ilyen embereknél érvényes a félig üres-félig tele pohár esetet.Legkevesebb számára a tanítás-az izgatás fontosabb.Tudom baj van-az oktatással-de a témához való közeledése hiteltelenné teszi minden mondanivalóját.Nem érdemes vele foglalkozni.A család miben élt--minden olyan ismérvét rajta hagyta, amely nem veszélytelen.
GeoCravker
@Yoda69: ""Mindezek mellett fölmerül bennem a kérdés: milyen céllal kérik be tőlünk az adatokat? Reményeim szerint segíteni szeretnének a tanulókon, viszont ez az utasítás erre vonatkozóan nem tartalmaz semmiféle leírást."
Ha nem kielegito a valasz, akkor nem koteles megadni a kert adatokat.
Utoljara Magyarorszagon a nyilasok listaztak ilyen modon embereket. Na meg kubatovgabor "

A végével egyetértek. Az elejeével nem. "Ha nem kielegito a valasz, akkor nem koteles megadni a kert adatokat." Dehogynem.
Apatszerek
@perfekt: Legyen úgy ahogyan kéred, megadatik neki, na de meddig lehet elviselni fején a bohócsapkát? ilyen emberre van bízva a jövő generáció egy részecskéje, aki egy kérdőíven fennakadva tudatlanságát bizonyítja a diákok előtt hablatyolva!
perfekt
@Apatszerek: Hanyatt estem,Most olvastam egy nyilatkozatát.Idézem. Ülj le! " A MAGYAR HONFOGLALÓK ILLEGÁLIS MIGRÁNSOK VOLTAK"! A Propi hogy nem vette még át.?Ez a fäsz nem a kormány ellenzéke, hanem az ország ellensége.Az,hogy számára a jelenkor-és a történelem is ismeretlen- legyen az -az ő magánügye.De hogy ifjú lelkeket deformál-és még iskola igazgató is--megkockáztatom-a kormány oldal prominensei azért tűrik ezt a habajkát mert maguk is ugyan olyan degeneráltak, mint ez a senkiházi!
Apatszerek
@perfekt: Vérbeli bolsi vonal, csecsén szívták magukba az országellenességet nem tudják elfogadni , hogy nekik csak múltjuk van, jelenüket, múltjuk semlegesítette, jövőjük a teljes elmúlás!
perfekt
@Apatszerek: Az a helyzet,hogy országunkban-több rabló banda is működik.De kettő biztosan.Személyes tapasztalatom-ez, de nincs személyes kötődésem hozzájuk! Ezek az országot-felosztották és most szépen ki is fosztják! Soha nem aktuálisabb a nóta miszerint,a múltat végképp eltörölni,rabszolga had indulj velünk! Egy tálból cseresznyéznek a ballibekkel az átjárást úgy fedezik-hogy út csinálnak ,mintha -ostoroznák Orbánékat--ami csak látszatjogos kérdés talán--a baloldal-miért veri szét önmagát?-azért mert így felelősség nélkül is kitűnően megélnek.A választókat pedig 4 évenként palira veszik
Aki Én
@Csodálkozó: ...esetleg az Indiából bevándorolt felmenőkkel rendelkező politikusaink???
Aki Én
@perfekt: @Bringás: Az, hogy nem értitek Pukli kérdéseit, még nem jelenti, hogy az butaság. Egész mást jelent...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.