Orbán Viktor miniszterelnök a Közel-Keleten szolgáló keresztény vezetőkkel tanácskozott szombaton Rómában – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A megbeszélésen III. Junan szír katolikus pátriárka, Bésara Butrosz Rai maronita pátriárka, Jean-Clément Jeanbart, Aleppó melkita érseke, II. Ignatius Afrám szír ortodox pátriárka és Anba Gabriel kopt püspök vett részt.

Az egyeztetés legfőbb témája a keresztényüldözés volt, ugyanis jelenleg a közel-keleti térségben élő keresztények a legkiszolgáltatottabbak a világon – ismertette a sajtófőnök. Orbán Viktor a tanácskozáson kijelentette: Magyarország fellép a keresztényüldözések ellen, és mindenben kész támogatni e létükben veszélyeztetett közösségeket.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
De ki a franc hívta oda? Vagy csak tolakodott, szereplési vágytól hajtva?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Grumpycat
Orbán a keresztényüldözésekről tanácskozott Rómában

A pápa azóta kezelés alatt áll. Megviselte a megbeszélés utáni hat óra, amiben vinnyogva röhögött.
Eriksson
@justhpeter: Na igen.
Nem tudom meghallgattad-e azt a 25 perces videót, amin Gyurcsány beszél 2006-ban? Igaz, hogy kissé nehézkesen, nyögvenyelősen, de ott ugyanazokról a problémákról, nehézségekről beszél, amelyek azóta is a legnagyobb problémát jelentik az "államvezetésben". Beszél az eü-ről, az oktatásról, az érdekek összeegyeztethetetlenségéről, miegyébbről. Na most úgy látjuk, hogy ő Orbán a legnagyobb ellensége, holott ő tudja legjobban, hogy mennyire kilátástalan és megoldhatatlan a probléma, hiszen ő már átélte ezt. Valójában nem kell Orbánt leváltani, mert az elvárásnak megfelelően dolgozik. Vigye el a balhét ő, ne a liberálisok.
Az Unió meg röhög a markába, hogy jól megszívatja a volt szocialista blokkot, akiknek nem lesz más választásuk mint integrálódni, feltartott kézzel.
Nos, most biztos van aki ebben kételkedik, sőt olyan is, aki ennek örül. De ha az Unió olyan mélységekben foglalkozik a magyar gazdasággal, hogy még a dohányárú adóját is megszabja, akkor miért nem oldja meg azokat a problémákat, melyeket ő maga idézett elő?
justhpeter
@Eriksson: A probléma megoldása nem azért kilátástalan, mert nem lehet megoldani, hanem azért, mert a probléma tisztességes megoldásával nem lehet szavazatokat szerezni, márpedig a magyar politikusban annyi az előrelátás, mint a választóikban, azaz semmi. Így a politikus bele sem fog semmibe. Szerintem erre jött rá Bajnai és ezért szállt ki. Orbánnak sem az a legnagyobb bűne, hogy a nagy elosztó rendszerek reformjához nem fogott hozzá, hiszen ő is tudta, hogy rövid távon belebukik. A legnagyobb bűne a tökéletesen jellemtelen klientúra építése (Mészáros, Garancsi, stb.), a jogállam teljes lebontása (alkotmánybíróság, parlament, önkormányzatok ellehetetlenítése, stb.), a gazdaság alacsony szinten tartása.(a közmunkás létszám kizárólagos növekedése, a képzett réteg alacsony bérekkel történő ellehetetlenítése és ezzel külföldre vándorlása, stb.), a teljes jövő elherdálása (oktatás, egészségügy minőségi és pénzügyi lerablása, stb.), az ország teljes erkölcsi állapotának lerombolása (a Nemzeti Együttlopkodás Rendszerének bevezetése, a korrupció állami tevékenységgé emelése és elszaporítása, stb.), a politikai kettős beszéd általi hitelvesztés (külföldön aláír az Uniónak, itthon ugyanazt támadja). Ezeket nem az Unió okozta, hanem az, hogy a fideSS-kdnp maximálisan visszaélt a választók bizalmával. Az Unió érthetően arra az álláspontra helyezkedik, hogy ha a magyar választóknak Orbán rendszere megfelelő, akkor szenvedjenek.
Eriksson
@justhpeter: Felsoroltál jó pár negatívumot, melyekkel Orbán operál, de kicsit ellentmondásos a magyarázatod. Szerinted ezekkel lehet szavazatokat nyerni? Ne felejtsd el, hogy harmadszorra országvezető, és támogatók nélkül ez sosem fordulhatna elő.
kishonda
@Eriksson: Ne felejtsd el Te se az intézményesített választási csalások rendszerét se!
Eriksson
@kishonda: Ez vagy igaz, vagy sem. Ha valóban azok volnának, gondolod, hogy az összes többi párt belenyugodna? S lenne értelme, ha a többi érdemben meg se közelíti a vezető pártot? Ettől függetlenül jó kis hátszelet el tudok képzelni, de legfőbb ok az ellenfelek passzivitása lehet. A lakosságnak feltételezem, itt kevés beleszólása van a dolgok menetébe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.