Lezárult a nyomozás a férfi ellen, aki otthonában nevelte a Holládról ellopott őzgidát – írja a police.hu.

A Balatonkeresztúri Rendőrőrs lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy holládi lakos ellen. 

Bíróság elé kell állnia a férfinak, aki őzikét nevelgetett otthonában

Fotó: police.hu

A 40 éves férfi 2016 júniusában egy holládi erdőterületről egy körülbelül két hónapos őzbakot tulajdonított el és azt az otthonában nevelte. A rendőrök Sz. B. lakcímén megtartott házkutatás alkalmával egy melléképületben a gidát megtalálták, lefoglalták és az illetékes vadásztársaságnak visszaadták. 

A Balatonkeresztúri Rendőrőrs a nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Marcali Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

perfekt
Gratulálok!Kérdezem,nem azt-a fekete szarvasmarhát-kellene már megfogni-és megbüntetni aki milliárdokat lopott.Flórián névre hallgat egyébként.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
perfekt
Gratulálok!Kérdezem,nem azt-a fekete szarvasmarhát-kellene már megfogni-és megbüntetni aki milliárdokat lopott.Flórián névre hallgat egyébként.
bakegya
...és tessék mondani az őzike háta mögül a nemesdédi erdőket akik tarra engedték vágni azokat nem csukják dutyiba,mert most már a volt kuláknak kikiáltott károsultak nyugdíját végrehajtók csapolják az OTP SZÁMLÁIKRÓL!
justhpeter
@perfekt: A Flórián névre hallgató marha szarvatlan "védett állat".
justhpeter
@bakegya: Azok indították az eljárást.
oncogito
Mondjuk a kép alapján ez nem nevelgetés, hanem rabságban tartás.
Csak az a baj, hogy nem állatkínzás miatt van büntetve, hanem lopás miatt. Mert ugye kis hazánkban az állat jogilag nem élőlény, hanem dolog. :-(
Grumpycat
Bíróság elé kell állnia a férfinak, aki őzikét nevelgetett otthonában

A fideszgecik, akik ellopták a nyugdíjamat, akik naponta ellopják a keresetem 65%át, azok ellen nem indul eljárás.

Az összes vérfertőzésből született fidesz vezető, és a beltenyészetben fogant szavazóik megnyalhatják a végbélnyílásomat. És ezt vegyék kitüntetésnek.
perfekt
@justhpeter: Szia: Vazeg! Akkor már értem--mert a farkas is védett állat,így aztán jól ki van ez találva!
wagabund
...na, jól néz ki a bíró...kereshet egy nagy termet, ahol tárgyalják az ügyet...Mert bizony így is telelesz a sok kíváncsi kedves emberrel, aki drótcsapdát, medvecsapdát állít, ezerszám pusztítva kimondhatatlan szenvedések közepette kiszenvedő vadat...

na most jön az, hogy és mivan a vágóhídi kínzásokkal, meg az élőállat szállítással?...meg amiről nem tudunk...

...ugyanakkor a világban a nők tízezreit verik, kínozzák, éheztetik, alázzák, árulják, ölik meg büntetlenül nap mint nap... akikért nem szól a müezzin, sem a harang...

azzal együtt az őzikének drukkolok...még nem is sejti szegény, hogy jövőre egy részeg vadász fogja megsebesíteni, hosszas szenvedésre ítélve.
eugen4402
@wagabund: Köszönöm. Ez volt az az utóbbi öt év legjobb kommentje.
Én is az őzikének drukkolok, de nagy valószínűséggel majd olyan ügyész emel vádat a "gyanúsított" ellen, aki eddig legalább 8 -10 őzagancsot juttatott az erdőből a saját kunyhója falára...
solidedge
Ha az ellopott állatot megette volna semmi baja nem lenne. Ha elütök egy őzikét a törvény szerint a ripityára tört autó az én károm, a döglött őz pedig a vadásztársaság kára. Nem tudom hogyan heverik ki a vadászok a kárt, mindenesetre fájdalomdíjként valószínű hogy megeszik az őzet.
1magyar
Mi a baj azzal, hogy szegény kis őzikét etetik, gondozzák?
Ismerősök is neveltek régebben egy pici őzet és mire megnőtt szabadon engedték.
Ők úgy szerették, hogy nem tudtak volna a húsából enni.
De majd valami vadbarom megöli ezt a kis állatot.
nemkati
És ha az öreg bátya őzikéjének el volt törve a lába? És csak azért vitte haza, hogy meggyógyítsa???
Borsodi
Ilyen a törvény Magyarországon! Nevelgetsz egy őzikét bíróságra kerülsz,milliókat el sikkasztasz,kineveznek egy másik helyre persze nem mindegy melyik csapatban focizol.
oncogito
@Borsodi: - ez nem nevelgetés, hanem rabságban tartás. Állatkínzásért felelne egy jogállamban.
De nálunk sajnos csak dolog az állat, így lopás a vétség.
Pedig ismétlem, állatkínzás!!!
Borsodi
Te szemszögedből nézve mivel nincs szabadon rabságban van,eteti szereti gondozza nem kínozza, nem ítélném el .A cirkuszban élő állatokat sem kínozzák.Viszont sok gyereket megszülnek csak azért,hogy több legyen a segély éheztetik őket bezárják,disznó ólban alszanak,ez a kínzás ,és ezért fizet az állam.@oncogito:
oncogito
@Borsodi: - egy bizonyos szabadságot, életvitelének megfelelő környezetet lehet biztosítani még vadállatnak is. A kép alapján ez messze nincs meg.
Egy kutyát, aki háziállat is lehet szabadabban és lehet rabságban tartani.
A rossz gyerektartást még valamennyire szankcionálja az állam, de a rossz állattartást nem. Nem tudom, mennyire vagy képben, de elképesztő állapotok között tartanak kis hazánkban állatokat - következmény nélkül. És nem egy-két esetben. És értük szinte semmit nem lehet tenni, még ha nyilvánosságra is kerül.
Szóval ne irigyeld az állatokat, akiket emberek tartanak rabságban, mert az nekik életük végéig tartó szenvedés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.