A Belügyminisztérium szerint Magyarországon mind a nemzetbiztonsági szolgálatok, mind az erre a törvény által feljogosított szervek a magyar törvények és jogszabályok betartásával hibátlanul végzik a tevékenységüket.

A szaktárca ezt azok után közölte az MTI-vel, hogy a 444.hu szerdán arról írt, tavaly decemberben egy újságírót zsarolással akartak "titkos együttműködésre" rávenni az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) munkatársai.

A Belügyminisztérium hangsúlyozta: nincs olyan titkosszolgálati tevékenység, amelyet a jogszabályok megkerülésével végeznek.

Kifejtették: általánosságban a nemzetközi tapasztalat szerint a külföldi titkosszolgálatok azokat keresik meg, hogy kémkedjenek, szándékosan, vagy gondatlanságból információt adjanak külföldieknek, akik a legjobb információbázissal rendelkeznek. Ilyenek a tudományos tevékenységet végzők közül a kutatók, újságírók, politikusok, társadalmi szervezetek vezetői.

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke korábban közölte: a bizottság az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) és a Belügyminisztérium (BM) képviselőitől is válaszokat vár a sajtóhírekben megjelent újságírói beszervezési kísérletről. Erre reagálva a BM azt írta, a parlamenti ellenőrzés gyakorlásához mindenben támogatja a bizottságot.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Molnár Zsolt, blablabla... válaszokat vár a sajtóhírekben megjelent újságírói beszervezési kísérletről.
tehát egy túlvirgonc irkafirkász viszketegségi rohamában vajúdott fantozmológia okán országgyűlési képviselő von felelősségre egy kormányt...
...ez egyre bevettebb szokássá kezdett fajulni.
Grumpycat
@Csizmás Kond: ...amit a fideszcsürhe kezdett el, megfigyelték a dajcstompi anyukájaunokatestvéreszomszédjat.
Béla333
Biztos, hogy Molnár teljes erővel küzd az igazságért!

"Ron Werber: Molnár adjon hálát Istennek, hogy nem beszélek
"Zsolt Molnár has to thank God every each day goes by that I keep my mouth shut"
Az Izraelben élő politikai tanácsadó, miután a telefonbeszélgetés során többször is megismételte a fenyegető mondatot, azt mondta: az az MSZP-ben terjedő pletyka ugyan nem igaz, hogy ütésváltásra is sor került volna kettejük között, de az tény, hogy kőkemény vita zajlott le a Jókai utcai székház irodájában, amikor márciusban információt kaptak Rogán Antal lakásügyéről. Werber azonnal használni akarta a muníciót, Molnár viszont meg akarta akadályozni a „negatív kampányt”."
index.hu/belfold/2014/05/14/ron_werber_molnar_adjon_halat_istennek_hogy_nem_beszelek/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.