Továbbra is elképesztő mértékben hagyják figyelmen kívül a magyar cégek a biztonsági előírásokat. Az idei első félévben alig találni olyan céget, amely ne bukott volna meg a hatósági vizsgálatokon. Ennek is köszönhető, hogy 2016-ban már harmincan haltak meg munkavégzés közben.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A ,,vadkapitalizmus,, jele, a mértéktelen harácsolás, a ,,biorobotok,, meg nem érdekesek!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@papa.49: Szerintem az igazi agyatlan biorobotok azok a munkajogokat gyakorló vezetők, akik a pénzért, pozícióért és a nagyobb főnök kegyeiért cserébe lelkiismeretlenül feláldozzák az embereket.
emerencia
@Horizont: Ezen már csak egy a munkavállalókat érintő amnesztia segíthetne. Fel kellene hagyni azzal a gyakorlattal, hogy a munkavállalót is büntetik, ha szabályt szeg, legalább az első alkalommal. Normális, nem leereszkedő vagy megfélemlítő hangnemben el lehetne beszélgetni velük a miértekről. Meg kellene szerezni a bizalmukat! Az öntudatos, retorziótól nem rettegő emberek nagyon sokat tudnának segíteni abban, hogy javuljon a helyzet valamelyest. Emellett lehetőséget kellene adni nekik, hogy bármikor bizalommal fordulhassanak egy FÜGGETLEN, lefizethetetlen szervezethez, ha úgy érzik, hogy munkahelyük megtartása érdekében szabályszegésre vagy fölösleges gyötrelmek elviselésére vannak kényszerítve függetlenül attól, hogy éppen milyen formában vannak alkalmazva. (Próbaidő, határozott időre szóló vagy megbízásos, és akkor is, ha nincsenek bejelentve vagy csak minimálbérrel, stb.) Álom, álom édes álom...
papa.49
@emerencia: a 10.06. ra A munkavédelmisek kilóra megvehetők (tisztelet a kivételeknek, mert olyanok is vannak), de amikor pontosan tudja a főnök, a tulaj mikor fog jönni az ellenőrzés, és az mindjárt az irodában meg is történik, akkor már nem is kell hozzá kommentár...
papa.49
@szaboria1: Igazad van hiányzik a kapitalizmusban eltöltött első 50 év, addigra szoknak le a tulajok a harácsolásról!!!
emerencia
@papa.49: Csengős macska nem fog egeret az biztos. De az sem jobb, ha pl. megbüntetnek egy céget valami röhejes összegre, a rossz gyakorlat pedig megy tovább mintha mi sem történt volna, mindenki szeme láttára.
papa.49
@emerencia: Nem is azért szólnak előre hogy jönnek, hanem hogy az apanázs kéznél legyen, zsebből, zsebbe, ez a lényeg, valami ilyesmi történt a vörös iszap katasztrófa előtt is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.