Lakner Zoltán politológust három héttel a kvótareferendum előtt kérdezte a HVG a választás valódi tétjéről.

A szakértő úgy látja, mivel Magyarországon erős az idegenellenesség, a kormány arra törekszik, hogy a migránstéma kifogyhatatlan maradjon. Orbán egy valós idejű, sokféle probléma által szabdalt Európát és politikai játékteret lát, és 

már nem azért kell küzdenie a magyar miniszterelnöknek, hogy a saját érvrendszerének a létjogosultságát elfogadtassa Európával. A szövetségesek toborzásánál tart.

A meglehetősen széttagolt ellenzéknek el kell döntenie, mi ellen küzd, illetve mi az a közös platform, és

valamit arról is kellene mondani, mi jönne Orbán és a rendszere után.

Lakner szerint az ellenzék szinte kilátástalan helyzetben van, szavazói jelentős része ugyanis a kormány bevándorláspolitikájával ért egyet.

A kormány célja most már az, hogy legalább 3 millió "nem" szavazatot összegyűjtsön, ami a későbbiekben hivatkozási alapot jelenthet szinte bármire.

Nem tartom túlzásnak, hogy eldőlhet a 2018-as választás október 2-án

- fogalmaz a szakértő, majd hozzáteszi: ha érvényes lesz a referendum, az azt jelenti majd, hogy ellenzék az általa kitűzött minimális célt sem tudta elérni, és folyamatos nyomásra számíthat a következő hónapokban is.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Kedves Lakner ur azert en nem szaladnek ennyire elore. Az teny hogy a magyarsag tobbsege idegen gyulolo es erre alapozza orban az oktoberi nepszavazast. De az is teny hogy a korrupciot nehez feledtetni, es orbanek eddig a tortenelem legkorruptabb kormanya, legalabbis Magyarorszagon. Nem hiszem hogy ezt toleralni fogjk a szavazok 18-ban, ha megis, nos akkor valoban nagy birka nep vagyunk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bringás
Fenét dőlhet el a 2018-as választás három hét múlva! Már eldőlt!
oncogito
@Bringás: - látod, ebben egyetértünk.
Visszatér az egypárt rendszer és a diktatúra. Ez már le van zsírozva.
RonaGyuri
erről ezt írtam:

Valami lehetett a levegőben

Egyes szájtépőkben a meghosszabbított nyár borzasztó dolgokat váltott ki

Az ember csak fogja a fejét, hogy kik, mit csináltak és főleg mit mondtak a nagyjaink a magyar tenger (valamikor a matyaros nagyzási hóbort egyik jele volt) közelségében. Ömlött a tömény hülyeség és nagyképű fellegzős duma.
De nem csak – vagy nem tudunk róla – a pánik-környezett váltott ki ilyen reakciókat. Lakner Zoltán politológussal trécseltek a derék hvg.hu-s fiúk. Na az sem volt semmi. Meg kell mondjam a legkarakteresebb baromság, amit egyébként a címbe is kiemeltek, egyértelműen az kijelentés, hogy: „Nem tartom túlzásnak, hogy eldőlhet a 2018-as választás október 2-án.”.
Még ha igaz is lenne, ezt egy értelmes ember akkor sem mondja ki, annál is kevésbé, mert ő abból él, hogy az esélyeket hámozza!
De abszolút nincs igaza.
Egyfelől; ő is tudja, hogy ezen a kérdésen az ég egy-adta világon semmi sem múlik, mert értelmetlen és értelmezhetetlen.
Másrészt; bármi is történik a propaganda ugyanazt fogja sulykolni, legfeljebb megfogalmazás-béli, szóhasználati eltérések lehetnek. Pontosabban lehetnének, ha nem lennének annyira műveletlenek.
Végezetül; meg kell jegyezzem, hogy eldőlhet, hanem már régen el is dőlt a 2018-as választás. S ez már akkor egyértelmű tény volt, mikor még csak Orbán érezte úgy, hogy migráncsozni jó!
Bringás
@oncogito: Ez a többség akarata! Nem erről szól a demokrácia? Te pedig itt diktatúrázol!
oncogito
@Bringás: - a többség akaratát ugyan hogy lehet tudni két évvel korábban?
A többség akarata a választás lezárásakor derül ki. De te már most eldőltnek tudod.
Legalább ne olyannak mosd az agyát, akié tiszta!
Bringás
@oncogito: Minden közvéleménykutató azt hozza ki, hogy a bal és a libsi oldal széttagolt, erőtlen. Ebbe a népszavazásba is belebuknak! Ezek képtelenek nyerni és a Jobbik, akinek egymagába van annyi szavazója, mint az említetteknek összesen, csak fele annyi embert tud mozgósítani, mint a Fidesz.
Nem csalást kell ostobán rikkantani, hanem felmérni az erőviszonyokat!
Ha a Fidesz és a Jobbik összefog, nem 2/3 lesz az eredmény hanem 4/5!

Hát így állunk mi, győztesek!
oncogito
@Bringás: - akkor már nem is kell választás, igaz? Ha közvéleménykutatók egyetértenek, akkor tudják az egész ország szavazatát és sok milliárdot meg lehet spórolni a szavazás elhagyásával.
Megjegyzem, az enyémet illetően teljesen tévednek. ;-)
Bringás
@oncogito: Be kell tartani a szabályokat és fogunk választani!
Ballibsiék azért szűkölnek, mert itthon szinte senkinek nem kellenek! Leszerepeltek és azt a hazug bandát már jól ismerjük!
Mivel nem szavaznak rájuk, azért itt diktatúra van! Na ezt is csak a libsi agy tudja kiötleni! :-)))))))))))))))
oncogito
@Bringás: - nincs már ballibsi, le vagy maradva a kiokításból - már nihilisták vannak. A kisistened mondta hirdetésekor!
És szűkölni majd te fogsz, ha nem áll mögötted egyszer hatalom!
Bringás
@oncogito: Olvastam a Miniszterelnök Úr beszédéből megjelent részt! Egyetértek vele. Annyit hozzátennék, hogy a libsi= nihilista!
oncogito
@Bringás: - akkor légyszi élj a kisistened szóhasználatával, különben még eretnekké leszel!
Yoda69
Kedves Lakner ur azert en nem szaladnek ennyire elore. Az teny hogy a magyarsag tobbsege idegen gyulolo es erre alapozza orban az oktoberi nepszavazast. De az is teny hogy a korrupciot nehez feledtetni, es orbanek eddig a tortenelem legkorruptabb kormanya, legalabbis Magyarorszagon. Nem hiszem hogy ezt toleralni fogjk a szavazok 18-ban, ha megis, nos akkor valoban nagy birka nep vagyunk.
Nil
HA a nem szavazatok győznek akkor még négy év - minimum - és kiürül az ország- jöhetnek a kínai haverok (bibliai sárga veszedelem) - aki marad az meg tapsikol majd hozzá.
Úgy látom itt mindenki csak a pénzét számolgatja gondolkodás helyett.
No meg fél- ez is akadályozza a gondolkodást - Becstelenül élni tényleg jobb mint becsületben meghalni?
500 évnyi török uralom alatt nem vesztettük el a magyarságunkat - most pár migráns miatt igen? Melyik migráns kérte hogy imádkozzunk Allahhoz? ez ellentmondana az iszlám vallásnak - Mohamed tanításainak, mint ahogy Jézus tanításait is sárba tiporják az önmagukat kereszténynek tartó vezetőink.
Yoda69
@Nil: Csak annyiban javitanalak, hogy a torok uralom 150 evig tartott. A tobbivel egyetertek :)
dr. prédikátor
@Bringás: 12.26 ra elolvastad a hablatyolását a viktor szopkinnak???És megértetted?? Nahát! ez új dolog a részedről hogy szöveget értelmezel!!!Hát ez csoda, annyi aggyal és észbeli tudással amivel te rendelkezel olvasni és értelmezni!!!De amint látom jól megszívtad maga a viktor szopkin seggén!!!Rátapadtál mint a pióca! És csak szívtad és szivtad és szivtad, mig a gazdád lerugott a seggéről!!!
Bringás
@dr. prédikátor: Íme a liberalizmus arca!
justhpeter
A mostani ellenzéket figyelembe véve mindent el tudok képzelni. Soha nem látott mélységben dagonyázik az ellenzék.
Nil
@Yoda69: A magyar jobban fél az idegenektől mint a korrupt kormánytól - más szemszögből: Az ismert rossz jobb, mint az ismeretlen jó.
És az emberek e szerint élnek, hoznak döntéseket, ezért dolgoznak rabszolgabérért (kajára és munkásszállóra talán elég).
És félnek a polgárháborútól, ezért nem mennek az utcára, nem tüntetnek.
Aki pedig teheti elmegy.
Yoda69
@Nil: Jol korulirtad. Ezert voltunk vagyunk es leszunk MINDIG birkaorszag.
Desischado
Remélem, nem lesz igaza. Ha igen, akkor innen menni kell, bárhogyan, akár mezitláb is!
Lepényleső
...vagy nem. Lesz eső,vagy nem,ehhez kell a szakértelem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.