Nem a kormányról vagy Orbán Viktorról kell véleményt mondani, hanem személyes sorsukról dönthetnek az emberek az október 2-ai népszavazáson – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Ambrózfalván.

Lázár János az ötszáz lakosú Csongrád megyei községben szervezett utcafórumon hangsúlyozta, a népszavazás nem a 2018-as parlamenti választásról, nem pártkérdésről szól, az embereknek arról kell határozniuk, hogy gyermekeik, unokáik milyen országban nőjenek fel.

Lázár: Személyes sorsukról dönthetnek az emberek

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus ezért arra kérte a mintegy ötvenfős hallgatóságát, hogy vegyenek részt a referendumon, attól függetlenül, korábban melyik politikai erőt támogatták.

El kell dönteni október 2-án, megnyissuk a határokat vagy zárva maradjanak, befogadjunk-e embereket, akarunk-e gondoskodni róluk, felelősséget vállalni értük – hangsúlyozta Lázár János.

A politikus kitért arra is, az érkezők között valóban vannak, akik segítségre szorulnak, de ezt ott kell megadni, ahol születtek, ott kell olyan életfeltételeket teremteni, hogy ne kelljen elindulniuk.

Az idén a magyar határhoz érkezők 95 százaléka azonban azért kelt útra, mert jobban akar élni, szociális segélyt, lakást, munkát, egzisztenciát szeretne – jelentette ki Lázár János.

A miniszter úgy fogalmazott, ha Németország vagy Ausztria úgy dönt, behívja ezeket az embereket, mert szüksége van rájuk, akkor tegye ezt a saját kontójára.

De az elképzelhetetlen, hogy Németország a hozzá érkező egymillió bevándorló közül kiválogatja azokat, akikre szüksége van, a többieket pedig szétdobják, mi pedig kapunk 100 ezer embert, akinek lakást, szociális ellátást kell adni – tette hozzá.

A kormány felkészült arra, hogy szükség esetén a teljes román-magyar határszakaszon megépítse a kerítésrendszert, mert az őszi hónapokban könnyen újabb bevándorlási hullám érheti el az országot – közölte a miniszter. Hozzátette: a román kormánnyal közösen azon dolgoznak, hogy erre ne legyen szükség.

Jelenleg azért érkezik viszonylag kevés bevándorló a Balkán felől, mert több ország is fizikailag lezárta határát. A szerb-magyar határszakaszt nyolcezer rendőr és katona védi. A probléma azonban nem oldódott meg Líbiában, Török- és Görögországban milliók várnak arra, hogy elindulhassanak – tette hozzá.

A jelentős sajtóérdeklődés mellett megtartott fórumon Lázár János elmondta, választókerületében 19 település van, a következő napokban ezek mindegyikén tart lakossági fórumot, hogy személyesen győzze meg az embereket a népszavazás fontosságáról.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
A kormány feltesz egy értelmetlen kérdést, majd megmondja, hogyan válaszoljunk rá, az egészre a mi pénzünket költi, és ezt valamilyen okból népszavazásnak kell hívni.
Nincs ebben valami ellentmondás, hogy a kormány "nem" választ vár a szavazóktól, ugyanakkor meg migránsok betelepítésével fenyeget?
Diktatórikus balkáni őskor!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Lázár egy nagy taktikázó suttyomban mást akar, mint írtam máshol a Fidesz már két táborból áll. Lázár és Orbán tábor van
gazdag dezső
A szavazásnak csak akkor lenne értelme,ha az EU is figyelembe venné,és nem kötelezne bennünket a befogadásukra ! Egyébként csak fölösleges óriási pénzköltés az egész! Semmi értelme az egésznek!! Vagy majd a népszavazásra hivatkozva fizet az ország olyan óriási pénzeket ki amit nem bír az ország kiheverni !!Nagyon rossz játék ám ez így !!!
Ludmilla
ennek a féreg kormánynak minden egyes intézkedése a saját hatalomban tartásáról szól...Nem akarják őrizetlenül hagyni a pénzes kondért,ennek érdekében bármire ,BÁRMIRE képesek
lópicigáspár
@nusika: A gencsháti Návay kastély is az övé ( a Bodrogi nevén mondjuk, de ő amolyan mészároslőri szerű lézer módra), arról is csönd van!
kukac50
Nem a Mi személyes sorsunkról kell dönteni,hanem a politikusokéról. Az Én életem nem változik október 3-ától meg.
Arról szavazunk,hogy engedjük e Őket tovább lopni csalni hazudni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.