Masszívan elbukott az Orbán-kormány népszavazása a (nem létező) "kötelező betelepítési kvótáról". Az érvényességhez mintegy 800 ezer szavazat hiányzott.

Működött az ellenzéki pártok bojkottfelhívása: a részvételi arány csupán 43,35 százalék volt, és ezen belül is sokan érvénytelenül szavaztak.

Az érvényességhez a szavazásra jogosultak 50 százalékának kellett volna érvényesen szavaznia.

Akik elmentek, többségükben a Fidesz instrukciói szerinti nemmel szavaztak, az igenek aránya 1,67 százalék. ("Igen" szavazatra csak Fodor Gáborék liberális pártja buzdított) Emellett több mint 223 ezer érvénytelen szavazat is született, ami a megjelentek 6,27 százaléka. Az emberek több mint 56 százaléka bojkottálta a népszavazást.

A Jobbik és a DK is azonnal lemondásra szólította fel Orbán Viktort. A Jobbik szerint Orbán hazardírozott és elbukott. Gyurcsány Ferenc azt mondta: hiába volt a sokmilliárdos gyűlöletkampány, Orbán elbukott. Hozzátette: a baloldal tíz éve várt erre a győzelemre. Molnár Gyula, az MSZP elnöke arról beszélt: a távolmaradás tudatos döntés volt, az emberek nem hittek Orbánnak. A Fidesz részéről viszont Gulyás Gergely általános döbbenetre "elsöprő győzelmet" emlegetett.

158 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Aki ma elmegy szavazni az orbánra és a folytatjuk-ra voksol...ami Észak-Kóreát jelent.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@almalibre: tipikus birka gondolkodas, vakon koveted a vezer tulkot a szakadekba is. En Europaban szeretnek elni, nem pedig ruszki tagallambelikent. Marpedig orban utja odavezet.
1magyar
Alkoholistának, drogosnak, szellemi fogyatékosoknak nem is szabadna szavazniuk.
Ezeket is ki kell venni a szavazásra alkalmasak közül.
spu00
Konkrét eredmény birtokában, még 80%-s részvétel mellett is győzött a nem szavazat.T.i., ha még a különbségi szavazatok igenek lettek volna.A 3,3 millió már önmagában is győztes szám, s nem az ellenzéknek.
Az ellenzék nagyon szeretne hatalomra kerülni, de szerencsére semmilyen sansza nem lehet.Nem tudnak egyszerűen az ország gyarapodásához semmit sem hozzá tenni. Mindegyik párt csak a pénz költésről tud siránkozni.Legalább egyszer néznének a közvélemény kutatásokra, vagy a tükörbe. Különben elég csak az ellenzék közgazdászait hallgatni, egyiknek sincs egy pozitív gondolata. Nem tudom, hogy miért csak szalon közgazdászaik vannak ?
anka
@1magyar: - és EU-s képviselő sem lehetne..., mint TOMPIKA!
Hellcat
@spu00: Magyarázod már megint a lehetetlent...A fidesz szembement a saját tákolmányával egy népszavazáson és elbukott a saját maguk által módosított választási törvény miatt. Mindezt 15 milliárdból...durván 70-80 millió naponta onnantól hogy beharangozták az egészet. Nincs ezen mit szépítgetni. Ha 1 pont híján megbuksz a teszten akkor ugyan úgy megbuksz mint aki semmit nem tudott...
Yoda69
@spu00: Nem erted hogy ervenytelen lett a szavazas? Az emberek tobbsege nem kert egy ertelmetlen es megoszto szavazasbol. Az Unioba is csak rohognek orban probalkozasan. Mara egyertelmu hogy a magyarok tobbsege Europat valasztotta es orbanisztant. Ha megis alkotmanyt modosit egy bukott nepszavazas alapjan az is ervenytelen lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.