A Fidesz-frakció támogatja, hogy a vasárnapi kvótanépszavazás után az Országgyűlés alkotmányt módosítson, mint azt Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezte – közölte Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője hétfőn.

Az alaptörvény-módosítási javaslat pontos szövegén dolgoznak, de várhatóan az lesz az iránya, hogy az alkotmány is kizárja, hogy Magyarországra kötelező érvénnyel telepíthessen be bárki nem magyar állampolgárokat a magyar parlament és kormány megkérdezése nélkül – mondta a politikus, jelezve, hogy az alkotmánymódosításhoz ellenzéki támogatásra is szükség lesz.

Kósa szerint aki Orbán Viktor lemondását követeli, az semmit nem ért a politikából, hiszen "hogyan is hagyhatná cserben az ország miniszterelnöke azt a 3,3 millió embert, aki a hívására vele egyetértett".

A Jobbik kampányát kétarcúnak nevezte, amire szerinte bizonyíték, hogy ott, ahol a Jobbik vezeti a várost, például Ózdon, riasztóan alacsony volt a részvétel.

Az érvénytelenséget firtató kérdésre Kósa Lajos arra hívta fel a figyelmet, hogy 50 százalék alatti népszavazási részvétel esetén mérlegelhető, milyen közjogi következményre tesznek javaslatot a parlamentnek. Ezzel ellentétben 50 százalék fölötti részvételnél nincs mérlegelési joga az Országgyűlésnek.

Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor csalódottnak tűnt-e a vasárnapi eredmény miatt, Kósa Lajos nemmel válaszolt.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Oszt akkor most mi a szent fittyfaszért kellett szavazni?Ezt régebben is megcsinálhattátok volna.Ja,hogy így lehetett lopni egy csomó zsét?Kinek is van nyomdája?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Főlökött: Nincs semmi félreértelmezve. A szavazati joggal rendelkezők 43%-a ment el és szavazott. 57% azt mondta ez a kérdés nem kérdés és otthon maradt.
Tehát a többségi döntés az, hogy a kérdés nem kérdés és nincs miről szavazni.
Érvénytelen a szavazás. Csak elloptak megint 15 milliárdot tőlünk.
Főlökött
@justhpeter: A népszavazást kordában tartó írott dokumentumok nem ismernek olyat, hogy " azt mondta ez a kérdés nem kérdés és otthon maradt ", az van lekarcolva : A népszavazás eljárása szerint nem voksoltak, nem kívántak beleszólni ezen kérdésbe. Ennyi és nem több. Egy drága tanulópénz lett ez, remélem eljutott a 4,7 millió aktív szavazóképes állampolgár tudatáig is.
Többségi döntést már leírtam, kézzelfogható : A megjelentek és nemmel szavazók aránya ( teljes létszámra vetítve ) 40%. Ha nem a teljes létszámot, hanem csak a megjelenteket vesszük figyelembe, 98%+az apró. Aki pedig nem ment el, ráeszmélve, belemagyaráz mindent. Akárhogyis, elmehetett volna szavazni, bármit is ! Így viszont ez van, ezt kell szeretni. Max feleslegesen idegeskedhet, de az árt a szépségnek :)
Főlökött
ui.: Azért is vagyok, marconán jóképű :)
justhpeter
@Főlökött: A hatalmas győzelmet arató max feldughatja magának, mert élő ember nem veszi komolyan, hiszen a saját törvényei szerint is érvénytelen a szavazás. Vagyis mintha meg sem történt volna.
papa.49
Fölösleges ezen rugózni, kevesen voltak, az érvényes szavazáshoz hát így jártatok!!!
Tegyük hozzá a saját maguk által kreált törvények szerint, hát FIÚK AKI HÜLYE HALJON MEG!!!
Főlökött
@justhpeter: Mint már említettem, a népszavazást sikerült leamortizálniuk, egy mafla drága közvélemény - kutatássá.
Miért ? A 2013. évi, XXXVI törvény, a választási eljárás szabályairól :
"186. § (1) Érvényesen szavazni csak a hivatalos szavazólapon szereplő jelöltre, listára lehet."

Most, hogy akik vették a fáradságot, időt, költséget és eltipegtek szavazni, hoztak egy eredményt, mely szignifikáns eredmény. Győzelem lenne ? Nem hiszem. Ki-hogy éli meg. Szerintem egy mafla drága közvélemény - kutatás, de az eredményt attól még felhasználhatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.