A Fidesz-frakció támogatja, hogy a vasárnapi kvótanépszavazás után az Országgyűlés alkotmányt módosítson, mint azt Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezte – közölte Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője hétfőn.

Az alaptörvény-módosítási javaslat pontos szövegén dolgoznak, de várhatóan az lesz az iránya, hogy az alkotmány is kizárja, hogy Magyarországra kötelező érvénnyel telepíthessen be bárki nem magyar állampolgárokat a magyar parlament és kormány megkérdezése nélkül – mondta a politikus, jelezve, hogy az alkotmánymódosításhoz ellenzéki támogatásra is szükség lesz.

Kósa szerint aki Orbán Viktor lemondását követeli, az semmit nem ért a politikából, hiszen "hogyan is hagyhatná cserben az ország miniszterelnöke azt a 3,3 millió embert, aki a hívására vele egyetértett".

A Jobbik kampányát kétarcúnak nevezte, amire szerinte bizonyíték, hogy ott, ahol a Jobbik vezeti a várost, például Ózdon, riasztóan alacsony volt a részvétel.

Az érvénytelenséget firtató kérdésre Kósa Lajos arra hívta fel a figyelmet, hogy 50 százalék alatti népszavazási részvétel esetén mérlegelhető, milyen közjogi következményre tesznek javaslatot a parlamentnek. Ezzel ellentétben 50 százalék fölötti részvételnél nincs mérlegelési joga az Országgyűlésnek.

Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor csalódottnak tűnt-e a vasárnapi eredmény miatt, Kósa Lajos nemmel válaszolt.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Oszt akkor most mi a szent fittyfaszért kellett szavazni?Ezt régebben is megcsinálhattátok volna.Ja,hogy így lehetett lopni egy csomó zsét?Kinek is van nyomdája?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Kósa öcsém akit egy egyszerű kérdés is annyira összezavar hogy képtelen válaszolni...takarodjatok a picsába mindannyian.
sziha
Kosanak mar a szavazas kerdesevel is problemaja akadt szerintem. Mert egy olyan fulesbe beleszaladni, mint o, az azert mar Medgyessynek is megmosolyogtato. Kosanak nem az alkotmannyal kene foglalkoznia, mert szerintem mar a konyv cimenel elakad.
Rózsika Hatházi
Tudod mit, Lala? Engem nyugodtan cserben hagyhatna a vezír. Elviheti magával a 3,3 millió hívét, a kamubasült pogátsás tarisznyájában. Azt azért jó lenne tudni, hogy a 3,3 millióból mennyi volt a jobbikos nemmel szavazó. Mert akkor lehet, hogy matekból is "tákolmányt" kéne módosítani!
hetöndöe
Oszt akkor most mi a szent fittyfaszért kellett szavazni?Ezt régebben is megcsinálhattátok volna.Ja,hogy így lehetett lopni egy csomó zsét?Kinek is van nyomdája?
papa.49
Egy ,,költői kérdés,, csupán honnan lesz meg a 2/3. kupaklaja???
bakegya
Ennek a kósának mi dolga van az alkotmánnyal???-JA HOGY EZT IS A fityiSS TOLJA!!!
MÁR LÁTOM AHOGY ÖSSZEBORULVA SZAVAZNAK A VONÁVAL-rohadt patkányok lepték el már megint ezt az országot...a muszlimok legalább vallási meggyőződésből ölnek,de TI HATALOMVÁGYBÓL HARCOLTOK A SAJÁT NÉPETEK ELLEN IS .
qxy
Országgyűlés alkotmányt módosítson, mint azt Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezte .-
.-Aztán nehogy az legyen a lényege hogy senkinek nem szabad beleszólnia amit a Fidesz csinál. .
Ja, a nép nem adhat be Alkotmány módosítást?.- pld,.- nem lehet több vagyona a miniszternek mint egy átlag embernek.vagy amikor csak akarom, be megyek a parlamentbe és le keverhetek neki egy " tockost". vagy kettőt.
aremy
alkotmány miről beszélnek ezek a nárciszok hát olyan már 2010 óta nincs de van helyette TÁKOLMÁNY amit már 4- 5ször már sikerült módosítgatni.
glorianna
Hihi, a zalaptörvényből már csak az fog hiányozni, h "Kósa Lajos okos" :D
simmering73
"A népakaratot az érvénytelenség fejezi ki. A nép elutasította a népszavazásban feltett kérdést. A többség az egész népszavazásra nemmel voksolt, és ez a vélemény nyert. Nem lehet közjogi következménye egy érvénytelen népszavazásnak, de Orbán azt ígérte. Politikai következménye legfeljebb annyi, hogy az elköltött tízmilliárdok, a hazug, gyűlöletkeltő propaganda ellenére az ország többsége nem Orbán mögött áll."
nepszava.us/blogs/news/bartus-laszlo-a-soha-vissza-nem-tero
nem tibi
4,7 millió aktív szavazóképes állampolgár pedig xart a nacionalista álarc mögé bujtatott rasszista 10 milliárdos kormányzati kampányra . Velük mi van ?
koszpeko
"hogyan is hagyhatná cserben az ország miniszterelnöke azt a 3,3 millió embert, aki a hívására vele egyetértett".

Engem nyugodtan itt hagyhatna Kósát és qrmányát is eviheti magával.
Jaaa és a küllő agyat is.
Nessy
Eddig ingyen és bérmentve módosították az Alaptörvényüket, most minek kellett az a bolhacirkusz milliárdokért? Nyulják le ami kell nekik, de felesleges ez a gyűlölet kampány, ami persze tovább terjed. Győzelemről meg nyugodtabban lehetett volna mesélni!
papa.49
@jankó321: ez nagyon találó))))))))))))))))
Főlökött
@simmering73: Áruld már el nekem, "A nép elutasította a népszavazásban feltett kérdést" ez honnan látszik ? Ja, hogy nem mentek el szavazni és egy mafla drága közvélemény-kutatás lett az egészből ? Az tetszik, hogy aki nem voksolt, most pedig tépi a száját, hogy Ő nem ezt akarta. Mit gondoltak mi lesz ? Lemond a mostani vezetés ? Ezt Te sem gondolhattad komolyan.
A megjelentek és nemmel szavazók aránya ( teljes létszámra vetítve ) 40%. Ha nem a teljes létszámot, hanem csak a megjelenteket vesszük figyelembe, 98%+az apró. Aki nem jelent meg és nem voksolt akármit is, annak akarata értelmezhetetlen ezen népszavazási eljárásban. Bele lehet magyarázni bármit, lábgombát, hüvelygombát is, de már felesleges időtöltés. Előttük volt a lehetőség, nem éltek vele. Most pedig néznek, mint maci a málnásban.
justhpeter
@Főlökött: Nincs semmi félreértelmezve. A szavazati joggal rendelkezők 43%-a ment el és szavazott. 57% azt mondta ez a kérdés nem kérdés és otthon maradt.
Tehát a többségi döntés az, hogy a kérdés nem kérdés és nincs miről szavazni.
Érvénytelen a szavazás. Csak elloptak megint 15 milliárdot tőlünk.
Főlökött
@justhpeter: A népszavazást kordában tartó írott dokumentumok nem ismernek olyat, hogy " azt mondta ez a kérdés nem kérdés és otthon maradt ", az van lekarcolva : A népszavazás eljárása szerint nem voksoltak, nem kívántak beleszólni ezen kérdésbe. Ennyi és nem több. Egy drága tanulópénz lett ez, remélem eljutott a 4,7 millió aktív szavazóképes állampolgár tudatáig is.
Többségi döntést már leírtam, kézzelfogható : A megjelentek és nemmel szavazók aránya ( teljes létszámra vetítve ) 40%. Ha nem a teljes létszámot, hanem csak a megjelenteket vesszük figyelembe, 98%+az apró. Aki pedig nem ment el, ráeszmélve, belemagyaráz mindent. Akárhogyis, elmehetett volna szavazni, bármit is ! Így viszont ez van, ezt kell szeretni. Max feleslegesen idegeskedhet, de az árt a szépségnek :)
Főlökött
ui.: Azért is vagyok, marconán jóképű :)
justhpeter
@Főlökött: A hatalmas győzelmet arató max feldughatja magának, mert élő ember nem veszi komolyan, hiszen a saját törvényei szerint is érvénytelen a szavazás. Vagyis mintha meg sem történt volna.
papa.49
Fölösleges ezen rugózni, kevesen voltak, az érvényes szavazáshoz hát így jártatok!!!
Tegyük hozzá a saját maguk által kreált törvények szerint, hát FIÚK AKI HÜLYE HALJON MEG!!!
Főlökött
@justhpeter: Mint már említettem, a népszavazást sikerült leamortizálniuk, egy mafla drága közvélemény - kutatássá.
Miért ? A 2013. évi, XXXVI törvény, a választási eljárás szabályairól :
"186. § (1) Érvényesen szavazni csak a hivatalos szavazólapon szereplő jelöltre, listára lehet."

Most, hogy akik vették a fáradságot, időt, költséget és eltipegtek szavazni, hoztak egy eredményt, mely szignifikáns eredmény. Győzelem lenne ? Nem hiszem. Ki-hogy éli meg. Szerintem egy mafla drága közvélemény - kutatás, de az eredményt attól még felhasználhatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.