A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szerint 1956. hatvanadik évfordulóján a szabad magyar sajtó és minden magyar ember számára sértő, hogy Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője a Népszabadság felfüggesztésével kapcsolatban azt írta, hogy a sajtószabadság veszélyben van Magyarországon.

Az alapítvány szerdán az MTI-hez is eljuttatta az Európai Parlament szociáldemokrata frakcióvezetőjének írt nyílt levelét. Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke ebben kiemelte: megdöbbenéssel olvasta a politikusnak a Népszabadság kiadásának felfüggesztésével kapcsolatban írt közleményét, egyúttal sajnálatosnak nevezte, hogy Gianni Pittella is részt vesz a "politikai hisztériakeltésben".

A Népszabadság szombati felfüggesztésére reagálva az Európai Parlament szociáldemokrata képviselőcsoportjának (SD) vezetője az MTI brüsszeli irodájához eljuttatott aznapi nyilatkozatában azt írta: a Népszabadság bezárása a magyar sajtószabadságot veszélyezteti, kiadását újra biztosítani kell.

Erre reagálva a CÖF-CÖKA nyílt levelében felidézte: a politikus által védett újság múltját. A lapot 1956 novemberében az "elnyomó diktátor, Kádár János szolgálatára hozták létre", majd "évtizedekig kritikátlanul szolgálta ki a kommunista hatalmat". Kitértek arra is, hogy ez volt az a lap is, amely "a csernobili atomkatasztrófát napokig próbálta eltitkolni a magyarok elől".

Hozzátették továbbá, hogy a rendszerváltás után a Népszabadság sokáig a szocialista párt alapítványának résztulajdonában volt, 2015-ben 1000 millió forintért adta el a lapot a szocialisták alapítványa – idézték fel, megjegyezve, hogy a szociáldemokrata párti frakció mindezek miatt nem tiltakozott.

A CÖF-CÖKA nyílt levelében kiemelte: a "politikai célú kampányok ellenére a magyar sajtószabadság él és virul". "A valóság az, hogy pártpolitikai meggyőződéstől függetlenül minden olvasó megtalálhatja a világnézetének megfelelő véleményeket" – szögezték le.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemfideszes
... és közben egy pillanatra sem röhögték el magukat.
solidedge
Természetesen a sajtónak jobboldalinak kell lenni. Csak ennyi a megszorítás.
RonaGyuri
Így igaz, lévén a CÖF-ka vezír Kereszt-papi szabadon annyit hazudik amennyit csak akar
bencemacska
a "politikai célú kampányok ellenére a magyar sajtószabadság él és virul".
Természetesen, annak, aki annyi támogatást kap az államtól, mint a III/ valahányas múlttal rendelkezőnek az alapítványa a CÖKA !!!
Pálinkafőző Rézüst
A kis cöfi-röfi gittegylet röffentett egyet...:)
Pálinkafőző Rézüst
@solidedge: ezek nem jobboldaliak! A fidesz a bal-külső idővágányon éppen tolatást végez...
quadrocopter
A parazita herék unatkoznak, ha felriadnak, kiköpik a szart a szájukból, aztán visszadöglenek a puha, bársonyos, közpénzes kitartottságba!
Az emberiség szemete egy kupacban!
cs.n.
Szerintem az itt teljesen irreleváns, hogy mit csinált a Népszabi 60 éve meg 30 éve. Az (állami) tévé meg a rádió is ugyanazt csinálta, de azokkal valahogy nincs problémája cöfcökéknek, mert most a narancsbőrös valag közelében érzik jól magukat.
nyanya001
Hiába növelte árbevételét az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonába került TV2 Média Csoport Kft., a társaság most közzétett mérlegadatai egyáltalán nem kecsegtetőek, megtízszereződtek a veszteségek, ráadásul meglehetősen magas a társaság eladósodottsága.
Mínusz 5 milliárd 504 millió 702 ezer forint. Ekkora mérleg szerinti eredménnyel, vagyis jókora veszteséggel zárta a mérlegbeszámolója alapján a 2015-ös pénzügyi évet Andy Vajna televíziója. A társaság működésének kedvezőtlen irányú elmozdulását mutatja, hogy 2014-ben a cég vesztesége még csak 524 millió forint volt, vagyis egy év alatt több mint tízszeresére ugrottak a mínuszok.
Részben emiatt a TV2 Média Csoport 2015 végére nagyon jelentős mértékben eladósodott, 16,7 milliárd forint kötelezettsége volt a beszámoló szerint.
Ezzel nem foglalkozik a röfögő ?
Ez nem fáj neki(k) ?
Menjetek a q. anyátokba !
simmering73
A 3,14csából kerültek most ezek elő? Hol voltak mikor ugatni kellett volna. Szaralakok. Már Bástya elvtársék sem bízhatnak bennük?
papa.49
Ca,ca,ca gyertek cöffögők vályúra!!!
nyanya001
Bayer, Steffka, Bencsik... a pofátok hogy nem szakad le ... ti férgek !
quadrocopter
@nyanya001: Ez a Magyar Nemzethy Puhagerincű Féreggyűjtemény megtekinthető a Nemzeti Múzeumban...és a Lendvai utcában!
nyanya001
@quadrocopter: Leginkább az utóbbiban és a teljes kormányban !
bencemacska
@papa.49: Ne etesd őket, elég kövérek már! Vágásra érettek!!!
justhpeter
Orbán seggéből megint előbujt a saját civilszervezete.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.