Fél évre új otthonba költözhet az két család, amelynek a lakóháza egy épülő mélygarázsba dőlt október 9-én Debrecenben – közölte a városháza sajtószolgálata hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint az egyik, héttagú család az Ötvenhatosok terén lévő 70 négyzetméteres, három szobás, étkezős önkormányzati bérlakást kapta meg hat hónapra, ők már át is vették a kulcsokat. A másik, háromtagú család a Tócóskert téren költözhet be fél évre – várhatóan kedden – egy másfél szobás, 44 négyzetméteres ingatlanba.

A soron kívül kiutalt bérlakások mellett mindkét család kapott szociális támogatást is a debreceni önkormányzattól – tudatta a városháza.

Az épületrész Debrecen belvárosában a Hunyadi utcán október 9-én a hajnali órákban szakadt le és dőlt a mellette épülő mélygarázs munkagödrébe, a balesetben senki nem sérült meg.

A ház lakóit eddig átmenetileg egy közeli épületben szállásolták el.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@vadnarancs: 1 hét után, nem igazán kapkodták el a dolgot a városházán...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vadnarancs
@papa.49: tőlük már ez is valami sajnos...
lampa laz
...és fél év után kapnak parkolóhelyet a mélygarázsba? Miért nem biztosítanak nekik végleges megoldást azok a hülye vakondok akik miatt elveszítették az otthonukat.
wagabund
...eddig még nem találtak felelőst, pedig nyílvánvaló hiba történt...nehogymá holmi ismeretlen szegény családnak legyen igaza...az elő nem fordulhat.(sic)
human
@wagabund: Nyilvánvaló, hogy a fél házat újra kell építeni. A szoba berendezéseit is pótolni kell. Ezen felül pedig kártérítés jár a trauma és a kiesett jövedelem miatt.
sentinel216
Látván a tudósításokat, rögtön arra gondoltam, hogy micsoda kétbalkezes kivitelező kapartatja ki a házak alól az alapot és a talajt? Arra is gondoltam, hogy "vizsgálat" indítás nélkül elzavarják őket a frászba, miután még a gatyájukat is kártérítésre húzatják le velük. De nem! Vajon kinek az érdekeltsége ez az építkezés? Mert a kivitelezés olyan kósa lajososra sikerült. Így hát most a károsultaknak kell meghunyászkodni, igazukat keresni. Még jó, hogy nem büntetik meg őket, mert útban voltak egy - valakinek -marhára hasznos építkezésnek. Bár nem először töténik ilyesmi orbanisztánban. Ld. Ózd, ahol utcasorokat lakoltattak ki a stadion parkolója miatt!
human
@sentinel216: Emlékszünk még mekkora műfelháborodást csinált a kormány abból, hogy a nem lettek meg a vörösiszap katasztrófa felelősei. Na vajon itt megtalálják-e a felelőst? Kíváncsi leszek.
A műfelháborodást pedig a bírói indoklásra alapozom, ami kimondta, hogy a vádlottak padján nem a felelősök ülnek. Azaz az ügyészség nem végzett már megint valami alapos munkát, ahogy nem végzett a Quaestor ügyben sem. Ott meg ugye valamiért a pénz útját felejtették el lekövetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.