Könnyű sérülést szenvedett egy olasz vadász és egy magyar hajtó vasárnap Békés megyében egy szervezett hajtóvadászat során – tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Albert István elmondta: a baleset a Battonya és Kunágota közötti szántóterületen történt, egy 79 éves olasz vendégvadász sörétes puskájával nyúlra lőtt, eközben eltalálta egyik társát és egy hajtót.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást, a lövést leadó vadászt gyanúsítottként hallgatták ki – tette hozzá.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Itt van az ősz, itt van újra,
vadász, társa sírját túrja!

Egyébként hajtásban nem kell nyúlnak öltözni, őznek sem szerencsés.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
70 éves vadász már lehet reszkető kezű. Vajon kiad ilyenkor engedélyt egy ilyen korúnak?
Levendula
@szaboria1: Nem 70, hanem 79 éves a vadász bácsi.
Bringás
Tud még az öreg lőni! Két másikat csak eltalált! :-)
quadrocopter
Itt van az ősz, itt van újra,
vadász, társa sírját túrja!

Egyébként hajtásban nem kell nyúlnak öltözni, őznek sem szerencsés.
eugen4402
Ahogy Hobo énekelte anno a Bolond levelében: "Lehettem volna vadász, vagy hajtó...". Már régen a boldogabb vadászmezőkön kóborolnék, mert valamelyik kolléga lepuffantott volna. Vizsga ide- vagy oda, legtöbben ami mozog, arra lőnek.
Veleda
Tán kancsal volt az a talján vitéz? Hogyan lehet eltalálni nyúl helyett a társát? Nem látta, hogy az nagyobb egy nyúlnál? Ámbár, lehet, hogy jó nagy fülei voltak.
Köb Jani
A fegyverkarbantartás első mozzanata- 1 fegyver kiürítése, 2 fegyver részleges v. teljes szétszerelése, cső majd alkatrészek tisztítása, olajozása, összeszerelése biztosítása, tárolóhelyre történő elhelyezése.. A vadász baleset akkor van amikor vadászás közben történik meg a baleset, de fegyver karbantartás az nem vadász baleset, hanem egy felelőtlen személy, aki nincs tisztába a fegyver használat veszélyével. Könnyű sérülést szenvedett egy olasz vadász és egy magyar hajtó vasárnap Békés megyében egy szervezett hajtóvadászat során – tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-t.
Albert István elmondta: a baleset a Battonya és Kunágota közötti szántóterületen történt, egy 79 éves olasz vendégvadász sörétes puskájával nyúlra lőtt, eközben eltalálta egyik társát és egy hajtót. Rövidlátása akadályozta vadásztársának, és a hajtó meglátását. A nyúl meg sikeresen megszabadult a nokedli vadászoktól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.