A bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottjának ügyvédje szerint védence "véletlenül lőtt", nem akart megölni senkit.

Léhner György az M1 aktuális csatorna péntek esti híradójában azt mondta: a gyanúsított csak "rá akart ijeszteni" a rendőrökre.

Szerinte a 76 éves férfi azt akarta, hogy a rendőrök várjanak egy kicsit, mert ügyvédet szeretett volna hívni, ezért ment be az épületbe. Hozzátette: a férfi azért vette elő a házban tartott fegyverét, hogy visszatartsa a rendőröket, hogy "ne tudják elvinni", amíg ügyvédet hív.

Szerda reggel gépkarabéllyal adott le több lövést Bőnyben a 76 éves Győrkös István, és megölte Pálvölgyi Péter őrnagyot, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozóját. A meggyilkolt férfit a belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és alezredessé léptette elő. Győrkös István ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást. A férfi is megsérült a lövöldözéskor, csütörtökön a kórházban helyezték előzetes letartóztatásba, majd a tököli rabkórházba vitték.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A végén még a pacák lesz az áldozat, azt elhiszem a védőnek a dolga, hogy védje a tettest, de ez nem védelem ez ,,mosdatás,,!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Az orosz katonai hírszerzés, a GRU (Glavnoje Razvedivatyelnoje Upravlenyije) emberei kapcsolatban álltak a Győrkös István vezette Magyar Nemzeti Arcvonallal, az MNA-val – értesülésünket több, egymástól független biztonsági forrás is megerősítette az Indexnek. Úgy tudjuk, korábban orosz diplomaták is részt vettek a Győrkös-féle csapat airsoftos gyakorlatozásaiban, amiről a hazai titkosszolgálatoknak, köztük a katonai elhárításnak is tudomása volt.
Aztán véletlenül elsült a fegyver... mert azzal grasszál a lakásban...
Lepényleső
Véletlenül az lőhet,aki azt sem tudja mi az,hogy fegyver? Bár a fydes politikában is annyi véletlen van,akár ez is lehetne az?
human
Ilyen hihetetlen sztorit talán azóta nem hallottam, hogy a NAV egy hétvége alatt megállapította, hogy minden vizsgálat törvényszerűen működik a szervezetben.
papa.49
A végén még a pacák lesz az áldozat, azt elhiszem a védőnek a dolga, hogy védje a tettest, de ez nem védelem ez ,,mosdatás,,!!!
wagabund
..."Az ügyvéd szerint véletlenül lőtt a bőnyi rendőrgyilkos"...

Erre a mondatra az igazságszolgáltatás dolgozói egységesen felsírtak!
(az ügyvéd kirendelt, vagy fizetős?...mindegy is...már most maradandót mondott)
Zeta
@papa.49: Perelni fog, mert a ballába lebénult!
Különben is véletlenül ölt, mert et is légpuska, hogy véletlenül elsüljön!
Tudnak hülyeséget mondani!
papa.49
@Zeta: Kár hogy nem a légzése bénult le!!!
micfild
@papa.49: Undoritó féreg az ügyvéd.. aki nem akar lőni az nem vesz a kezébe gépfegyvert.
Mézike
@Horizont: @papa.49: Vannak kirendelt ügyvédek is akiknek minden tudásukkal kötelező védeni a védencüket, mert ha nem (és ez bebizonyosodik pl. az ügyfele feljelenti ) akkor elmarasztalja a kamara. Mint az orvosok. Kötelesek mindenkit akihez kirendelték védeni.
papa.49
@Mézike: Védeni igen, de ez nem védelem ez ,,MOSDATÁS,, volt!!!
Mézike
@papa.49: Ha kirendelt védő nem tehet mást!
Ha pedig vállalta akkor pénzért az ördöggel is lefeküdne!
eugen4402
Milyen kiképzőtiszt az, aki nem tudja, hogy fegyver csövét vagy a földre, vagy az égre tartjuk, mert véletlenül is elsülhet? Bár a PPS óta nem hallottam ilyen esetet...
papa.49
@eugen4402: A Kalasnyikovra nem jellemző, akár felhúzott állapotban is bebiztosíthatod, aztán aláteszed a tanknak és akkor se sül el, ez biztos, ezt láttam a saját szememmel...
papa.49
@Mézike: Vissza is lehet adni a megbízást, pl. lelkiismereti okra hivatkozva...
Mézike
@Horizont: Én ismerem azt az ügyvédet aki kihozta a lányom barátnőjének gyilkosát a börtönből.
quadrocopter
- ha ijeszteni akart, minek a töltött tár a gépkarabélyba?
- ha betárazott, akkor minek húzta csőre?

Ügyvédke, ügyvédke...
Mézike
@papa.49: Olvasd amit horizontnak írtam. Vissza de azt alaposan meg kell indolkolni.
papa.49
@Mézike: Ebben most nem értünk egyet, sőt elmondom neked MEG SE TUDSZ GYŐZNI az ellenkezőjéről, tehát nem is akarok erről tovább beszélni...
Mézike
@Horizont: Még most is él. Nem volt. :-)
Jó ember. Jó ügyvéd. Nem próbálta meg visszaadni az ügyet. sikerült kihozni a gyilkost , elmebajra hivatkozva , amit egy kirendelt agykurkász állapított meg. pár évig volt kényszer gyógykezelésen, azóta otthon él a szüleivel. Vállalkozása van stb. Él mit hal a vízben. Mintha nem tett volna semmit. Különös kegyetlenséggel ölt. 4 éve udvarolt a lánynak amikor megölte. Ha jól emlékszem. Az apja nem talált ügyvédet ezért kirendeltek egyet. Majd a tárgyalások illetve a bizonyítási eljárás folyamán a kikeresett mindenféle enyhítő körülményt és sorolta az ügyvédnek. hogy mire hivatkozva kérheti az enyhítést a felmentést.
Peller Anikó
@quadrocopter: az úgyvédnek ez a dolga. Aki meg elhiszi az úgy járt.
eugen4402
@papa.49: Az ilyen koncepcióval nem védi az ügyvéd a védencét, inkább saját magát nevetteti ki. Attól tartok, ha kizárólag apácákból állna a büntetőtanács, ők is mosolyra fakadnának. Mért nem mondta, hogy fájt az öregnek a feje, vagy iszonyú rosszul aludt és baromi ideges volt, hajnalban már az újságkézbesítőre is leadott egy rövid sorozatot, akármit, de ez a véletlen, ez a leghülyébb dolog, amit mondhatott...
Mézike
@Horizont: Én jó embernek ismerem a mai napig. Nem akarlak meggyőzni, mert nem ismered.
quadrocopter
@Peller Anikó: Az ügyvédnek sem muszáj hülyét csinálni magából!
Mézike
@Horizont: Kihozta mert az a dolga. Majd nézzük meg hogy ezt a vén szarzsákot hogy fogja kikavarni az ügyvédje!
Meg fogsz lepődni.
moareka
Előbb kellene az agyament honfitársainkat elkapni, mint a gyűlölködést szítani! Mindenki jobban járna, és nem lennének sérült rendőrök és apátlan árvák...Eltelt a két hét olajos Sanya...
moareka
Előbb kellene az agyament honfitársainkat elkapni, mint a gyűlölködést szítani! Mindenki jobban járna, és nem lennének sérült rendőrök és apátlan árvák...Eltelt a két hét olajos Sanya...
Peller Anikó
Nem az ügyvéd a bűnös, mert ez a dolga. A bíró? Na az a bűnös, ha a szarzsákot mindenféle baromság miatt felmenti. Neki ugyanis az lenne a dolga hogy bíráskodjon. A felfüggeszetett és a fellógatott között kellene döntenie. Ehelyett tömve vannak a börtönök.

Na persze ez csak egy normális világban működne, de ilyet még nem láttam.
sokanvagyunk
Ezekben az esetekben a rendőrnél mindig legyen kéznél néhány ilyen ügyvéd - akiket előre küldhetnek...
Köb Jani
Az ügyvéd a megbízó ügyét védi, meghatározott összegért, ez a munka ennyibe kerül, a megállapodás., lehet a teljes felmentés a vád alól, vagy a megbízó által elfogadható enyhe ítélet. de ha az ügyvéd nem éri el a megbízó elismerését el is eshet a kialkudott összegtől. Ügyvédnél igazságot nem lehet, nem szabad keresni. Ügyet véd ami független a személytől.
Veleda
Én csak azt nem értem, hogyan lehet 6 lövést leadni véletlenül? Egyet még megértek, de többet...

A védőügyvéd is teszi a dolgát, mert ez a megbízatása. De nem kell túl jól elvégezni azt a feladatot, na arra már senki sem kötelezi. Egy gyilkosra felmentést kérni, na ez nonszensz.
világlátó
A jó ügyvéd mindent megtesz, hogy a pert így vagy úgy de megnyerje. Nem ő a hibás.Ha a rendőrség, majd az ügyészség jól végzi a dolgát, a védelem minden kísérlete zátonyra fut.
Ha a védelem egy kicsiny rést talál a vád oldalán, biztosak lehetünk abban, hogy rombolja majd azt, kimenekíti a legsúlyosabb vádpont alól a védencét. Ez nem gyomor és izléás kérdése. Ez az ügyvédi bravúr kérdése.Egy ügyvéd nem lehet egyben bíró is.Hogy miért vállalta, sok oka lehet.De semmiképpen sem emberbaráti segítségnyújtás céljából. Ő is átnézte Györkös előéletét, ő is tudja hogy egy megveszekedett barom, aki egy más világban él, aki azt gondolta, majd ő helyreállítja a katonai becsület dolgát még akkor is, amikor minden katona tudta és tudja, mikor, meddig lehet szó a katonabecsületről, hol az emberi méltóság és a becstelenség határa.Természetesen azért drukkolok, hogy ez az idős és hitébe belerokkant ember ne haljon meg, bár az ítélet amit kiszabnak rá, úgy is kettétöri a hitét és félrebillent tudattal éri el előbb - utóbb a vég.Megengedhetetlen, hogy Magyarországon titkos fegyveres csoportosulások működjenek bármilyen céllal.Hogy mégis működnek, ez a helyi társadalom, a helyi bűnüldözést végző rendőrség, az országban jó pénzért működtetett felderítő és terrorelhárító szervek, hatóságok hibája, laza működése, a lakosság és ezen hatóságok közötti együttműködés fogyatékossága. Nem a múltbéli besúgó hálózatra, hanem a felelős állampolgári jelzés fontosságára gondolok. A feljelentéseket undorító jelenségnek tartom, de ez azért más.
micfild
@világlátó: A hatóságok pontosan tudták és tudják ezeknek a neonáci -katonai fegyverekkel felszerelt idiótáknak a mükődését.
Csak nem tettek semmit.
Nekem inkább az a furcsa--- hogy miért éppen most kezdték a -fejeket- begyüjteni??
Mi az oka hogy eddig egész nyugodtan müködhettek- akár lövöldözhettek is, meg gyakorlatozhattak egy elég sűrűn lakott település közelében-.. most meg hirtelen begyüjtik őket. Eddig kellettek.. most már nem?
vagy majd lesz per ahol bizonyiték hiányában felmentik őket... de valamit előtte meg kell ígérniük...
vagy csak üldözési mániám van
papa.49
Az ügyvéd hazudik, ez a fegyver ,,VÉLETLENÜL,, SOHA NEM SÜL EL!!!
Több cselekedet kell ahhoz is hogy tűz kész állapotba hozzuk,
tárazás,
a tár behelyezése,
a fegyver felhúzása,
a tűzváltó beállítása,
és végül az elsütő billentyű meghúzása!!!
Ebből látható ez nem a véletlen kategória, ez színtiszta ,,SZÁNDÉKOSSÁG,, értelmetlen a hazudozás ez ügyben!!!
micfild
@papa.49: De ott indul hogy mit keres egy katonai lőfegyver egy elmebetegnél??? hol szerezte? honnan van?
ilyenre még fegyvertartási engedélyt sem lehet kapni.
papa.49
@micfild: Az már egy másik történet, hogy minden illetékes tudott a pacákról, tudták a beállítottságát mégse tettek ellene semmit 26 éven keresztül, és végül a ,,VÁGÓHÍDRA,, küldtek két rendőrt!!!
Most sűrű fej hullásoknak kéne lenni, de semmi nem lesz a végén megállapítják ,,SENKI NEM HIBÁZOTT,, csupán egy ember meghalt, akinek nem kellett volna meghalnia!!!
kamazuka
Én is véletlenül álltam a pissoir előtt és végeztem dolgom,csak később derült ki,hogy álmodtam!
A magyar jóg értelmezése a jogolvasás rejtelmes szigete.Úgy is fogalmazhatnánk,hogy a joggyakorlása, a jogalkotás csődje!

Legyen egyértelmű!
Mindenki számára!
sokanvagyunk
@Veleda: (17:21) Sorozatra állítva elméletileg 600 lövedék/perc, tehát egy másodperc...
világlátó
Amikor a hatalmi ágak ugyanúgy viselkednek mint Mészáros Lőrinc, amikor megkérdezték vásárol - e médiát, esetleg a Népszabadság és még 12 vidéki lapot kiadó magánvállalatot.
Mészáros válasza az volt hogy nem tudja, ki tudja, elképzelhető, Mindezekből csak az a következtetés: még nem mondta meg Orbán Viktor, mit és mikor fogok venni. A hatóságok, köztük a rendőrség, az ügyészi szervezetek, a kúria, a TEK., az alkotmányvédő hivatal, csak arra vár mit mond Orbán Viktor. Nincs ez másként Rogánnal , Pintérrel, a fidesz alelnökökkel, de még Lázárral is, bár ő kezd önjáróvá lenni. Vagy zöld lámpát kapott, vagy eszesebb az összes többinél.A tucatnyi titkos , szélsőséges kis/nagy csoport valóban előre nem látható kockázatot hordoz .Jobb ha lekapcsolják őket, mielőtt terrorcselekményeket követnek el bármi vagy bárkiellen. Hogy venné ki magát egy magyar, hazai, belterjes terrorhullám, amikor tízegynéhány milliárdért azt ordítozzuk Európában, hogy a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár.Nálunk most csak párszáz menekült és 18 ezer fizetős letelepedési okmánnyal bíró külföldi van, akik - mint állítják - nem terroristák.Én sem hiszem hogy azok, csak hát az elvek.
öcsi55
@papa.49: Így van ez Papa ahogy leírtad,nem most jöttünk a falévédőről.Ilyen véletleneket jobb helyeken szándékosságnak hívják! Annak mesélhet az ügyvéd aki életében ilyen fegyvert soha sem fogott a kezében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.