Olvasói levélben válaszolt Kovács Zoltán kormányszóvivő a Politico.eu című portál cikkére, melyben a magyarországi, 1956-os megemlékezésekről írnak. A Politico.eu 1956-os magyarországi megemlékezésekkel foglalkozó cikke elfogult, méltatlan a tőle elvárható minőséghez - állapította meg Kovács Zoltán kormányszóvivő a brüsszeli központú hírportál Orbán Viktor magyar miniszterelnököt az 1956-os forradalom revíziójával vádoló cikkére reagálva. A kormányszóvivő olvasói levelében leszögezte: az idei magyarországi megemlékezés nem a történelem Orbán Viktor-i felülvizsgálata. Elismeri mindazokat, akik szerepet játszottak benne, köztük Nagy Imre akkori miniszterelnököt is, de:... azokat a hétköznapi hősöket helyezi reflektorfénybe - ahogyan kell is -, akik az utcára vonultak, hogy harcoljanak a kommunizmus zsarnoksága ellen. Ez is 1956 történetének része volt, amelyet hosszú időn keresztül fátyol borított - hangsúlyozta Kovács Zoltán.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@quadrocopter: Röviden megfogalmazva azért mert NEM ILLETT BELE A BESZÉDÉBE, és mint tudjuk ő bármit mondhat majd az UTOLSÓ SZÓ JOGÁN!!!
A Nagy Imre minden volt csak jobboldali nem az biztos, amellett csak ,,ballagott az események után,, !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@papa.49: Igen, '56 a jó kommunisták és a rossz kommunisták hatalmi harca volt. Forradalom és ellenforradalom. Ma odáig jutottunk, hogy ismét értelmet nyer a Hofi mondás: "Nyugodj meg, ha mégegyszer lesz '56, az már 112. .."
papa.49
@Eriksson: A Hofit imádom mert szinte minden poénja tökéletesen ül...
De ez nem a ,,jó kommunisták, rossz kommunisták,, története volt, Hanem erről hogy végül is Kádár szinte lemásolta az akkori elképzeléseket, és mi így lettünk a ,,legvidámabb barakk,,!!!
Csak előbb még néhányaknak meg kellett halnia, hogy nem látta helyesnek a ruszkik által preferált utat!!!
Eriksson
@papa.49: Ebben igazad van. Kádár bemutatta, hogy így is lehet. S működött. Aki nem volt ellene, az vele volt. A renitensek pusztuljanak. Végül is minden hatalom védi a pozícióját.
papa.49
@Eriksson: Attól függetlenül hogy utáltam a kádári kort óriási különbség volt az akkori meg a mostani között, mert ugye Kádár azt mondta ,, aki nincs ellenünk, az velünk van,, ezzel szemben ma mi az álláspont ,,aki nincs velünk, az nincs is,, hát azért itt van nem egy hangyányi különbség
Eriksson
@papa.49: Nem dicsőíteni akarom Kádárt, de sok tekintetben élhetőbb és kiszámíthatóbb volt az ő diktatúrája. Nem volt olyan létbizonytalanság mint most.
papa.49
@Eriksson: Látod ebben teljesen egyet értünk, én is így gondolom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.