A kormány határozott célja, hogy a következő években az egész országot érintő digitális fejlesztéseknek köszönhetően Magyarország a digitális átalakulás versenyében Európa legsikeresebb, legjobb teljesítményre képes országai közé tartozzon – jelentette ki a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn Nyíregyházán.

Deutsch Tamás a projekt helyi alprogramjának záró sajtótájékoztatóján elmondta, el kell érni, hogy a hálózati fejlettséget, a köznevelési-szakképzési-felnőttképzési rendszer, illetve a vállalati szektor digitális-gazdasági átalakulását tekintve Magyarország benne legyen az európai elitben.

Ehhez már rendelkezésre áll a tudás, az együttműködés, valamint a szükséges hazai és uniós pénzügyi forrás is – hangsúlyozta.

Hozzátette, az elmúlt években a piac jelentős mértékben fejleszt és beruház ebben a szektorban, így nincs pénzügyi akadálya a későbbi fejlesztések megvalósításának.

A miniszterelnöki biztos kifejtette, a Digitális Jólét Program keretében indított beruházások "életteli fejlesztések", amelyeket például a nyíregyházi térségben diákok, tanárok, vállalkozók és önkormányzati alkalmazottak egyaránt tudnak használni.

A program középpontjában a magyar emberek állnak, akiknek nagyon fontos, hogy a digitalizáció kézzel fogható legyen, és az életükben a gyarapodást és a sikert megalapozó hatásaival találkozzanak

- fogalmazott Deutsch Tamás.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Minden relatív! Milyen sáv szélesség, milyen infra struktúra, milyen költséggel, milyen eszközökkel érhető el? Ahol nincs áram, ott mit terveznek? Hogy akarják oktatni, ha nincs meg hozzá sem a tárgyi, sem a személyi feltétel?
Cefi
Agyatlan, vérfertőzött szétdrogozott tripperkirály! Aki ezt meg tudná teremteni, már mind elmenekült előletek, a civilizált világba. Továbbá a suttyó bandádnak nem a digitális jóléttel kellene foglalkozni, hanem az emberek, (akikből éltek) jólétével. Zsírosfejű tahóka! Ti beszéltek digitális világról, ahol a miniszterelnök és csürhéje digitális analfabéta? Ahol a miniszterelnök nem tudja mi a különbség a fax és az email között? Ó, hogy húzott volna az apád a faszára időben gumit!
RonaGyuri
Jaj Tompika ehhez alapfeltétel lenne, hogy ne hozzád hasonló töketlen majmok próbáljanak sertepertélni körülötte! =))
nezelodo
@Cefi: Rákattant a Tomika a digitális jólétre, mint egykor a beléptetőkapukra. Valami lehet a sikerben, mert a Gülütóni már fel is talált valami digitálisat... Jaj hogy óvszert emlegetsz, használt az apuka, csak Nemzeti Kotont, előre van lukasztva, és íme az eredmény!
Cefi
@nezelodo: A digitális beléptetőkapuival tudnám szétbaszni azt a zsírcsimbókos fejét...
jancsipapa
@Hellcat: Vagy legalább a középmezőnybe .De ez valahogy nem cél ...
Pálinkafőző Rézüst
És hogyan jussunk be tompika? A beléptetőrendszereden keresztül???
quadrocopter
Arról regélj Dajcs, hogy milyen cimbik járnak jól ezzel a digitális mesével, tekintve, hogy az uniós források már megvannak hozzá, továbbá hány tegnap alakult cég lesz erre a tárgykörre, melyek holnapután megszűnnek, ( "Tiborcz-effektus") miután felmarkolták a nagy zsét?
Lényeges szempont, hogy milyen módon és mekkorát vasal be a rezsim ezért a digitális szédítésért a "keményen dolgozó kisembereken"?
Eladott Ország
Az internetet használók száma Magyarországon jóval alacsonyabb, mint az európai átlag. Az ok az informatikai eszközök és az internet hozzáférés drágasága. A magas árakat az őket terhelő járulékok alakítják ki. Az adathordozók például 70 %-kal olcsóbbak a szomszédos Szlovákiában. Franciaországban kb. havi 2000 Ft-nak megfelelő összegért lehet teljes körű internet szolgáltatást vásárolni. Az európai országok többségének polgárai a magyarok jövedelmének sokszorosát keresik, számukra nem gond a legjobb informatikai eszközök és az internet hozzáférés megvásárlása.
A belgák után a náluk nagyságrendekkel kevesebbet kereső magyarok fizetik a legmagasabb adókat és járulékokat a kontinensen, ugyanakkor alacsony minőségű szolgáltatásokat kapnak, és a túlburjánzott, értelmetlen bürokrácia nehezíti életüket, köti gúzsba vállalkozásaikat.
Rózsika Hatházi
Tompika! Neked, meg a haverjaidnak kellene eltűnni a tarka pichába. Annyira sötétek vagytok, hogy észre sem veszitek, hogy a zemberek zömének tele van veletek a hótaposója?
justhpeter
Veletek maximum a kelet-mongóliai csugmu járás elitjébe lesz esélyünk bejutni.
perfekt
Tompika minden Magyar ott van--te pedig még fagyizol? De ne bánkódjál, csináltatok több milliárdból, egy atombiztos bunkernek is csúnya, focipályát.
volvós
Kijaf@szomzombika ! Te már rég bent vagy a " digitális elitben "
mint egy vírus, lassan eléred a " wurm " fokozatot...nézd meg a
szótárban, hogy mit jelent...gyerekgyáros barom !
Foxley
Tommy G, majd egy-két titkos jelszót privétba akkor elfogadnék
Desischado
@Eladott Ország: Pontosan. Az internet és a számítógép vagy a laptop ára az egekben van, ezt egy kispénzű ember nem bírja megvenni. Ha tönkremegy a gép, akkor annyi. Arról nem is beszélve, hogy először a megélhetést kéne rendezni. De nyilván ebből a juttatásból is kasálnak a cimborák, ugye? Erre mit lép ez a drogos hazug?

@Szeparepa2: Szepa, csak azt mondd már meg, hogy mikorra várható ez a csodálatos esemény?
Zeta
A net adó elleni tüntetés óta, Tomit aktiválták. Miért, mit várnak tőle, hogy az ország minden problémája megszűnik,Ragyás Tóni?
Eladott Ország
A kokaint, fűt, alkoholt, prostit nyomó Deutsch Tamást elvihetné a digitális vírus.
Szókrakész
Tompika!!!
Wazze!!!

Akkor miért akartátok emelni a netadót?!?!?!
Most más fajtát szívsz, hogy egész más hatása van?!?!?!
Szókrakész
"Hozzátette, az elmúlt években a piac jelentős mértékben fejleszt és beruház ebben a szektorban, így nincs pénzügyi akadálya a későbbi fejlesztések megvalósításának."

Igen!

Az elitben még a talicska és az ásó is komputervezérlésű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.