Utcára vonultak a belga fegyveres erők tagjai kedden Brüsszelben, így tiltakozva a nyugdíjkorhatár tervezett emelése ellen. A kormány tervei szerint 2030-ig fokozatosan hét évvel megemelik a nyugdíjkorhatárt a katonák számára, valamint a gazdasági nehézségekre való tekintettel más, az eddigieknél kevésbé nagyvonalú szabályokat alkalmaznak majd a nyugdíjak összegének kiszámításakor

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Ők legalább tettek , a nyugdíjukért!
Nálunk, a net adó kivételével, semmi sem volt fontos! Pedig lett volna miért! Munka Törvény Könyv! Magánnyugdíj pénztár, rokkantnyugdíjak,,oktatás,de van még, mint ahogy csend is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@emerencia: Itthon is van olyan, pld. politikus, orvos aki még tud, bír dolgozni 80 évesen.
De ezek között is aki egész életében talpon állva műtött 6-8 órákat a műtőben, nem biztos, hogy vágyik 60-on felül dolgozni.
A fizikai munkásoknak nálunk sokkal több terhet kell viselniük, mert pld.egy festékgyárban a nőknek is 120 l-es hordót arrébb kell vinni,tolni. Vagy kereskedőnek,vendéglátósnak rekeszeket pakolni stb. A multik ma már látom,hogy kocsikkal segítik a dolgozóikat.
wagabund
nebaszkimá...katonák tüntetnek Brüsszelben? jééézusom...nem mondták meg nekik, hogy nemes cél érdekében kell szenvedniük?...a migráncsokat el kell tartani valahogy...a magyarok nem akrják átvenni ezt a nemes terhet, akkor maradnak ők...

és ez még csak a kezdet...
emerencia
.@1magyar: 8:52-re Van olyan multi, ahol az eladótérben kell veszélyes gépet kezelni és úgy vannak elhelyezve sokszor az áruk a magas polcokon (gyakorta a targonca mozgását nehezítő belógó tárgyak mögött), hogy azt csak szabálytalanul tudják levenni a dolgozók. Máshol pedig raklap nélkül felhelyezett klf. súlyú tárgyakat kell felenni/levenni arra alkalmas eszköz nélkül. Mindez nyílt színen játszódik le, összevissza mozgó, mindenféle korú (olykor szaladgáló kisgyerekek!!!) vásárlók között.

Látván a gépeket, fel sem merül, hogy az adott eszköz alkalmas-e arra amit csinálni kell vele. Az sem jut senkinek az eszébe, hogy a cselédtörvény olyan jogosítványokat ad a munkáltatóknak, mellyel akár ki is rúghatják a dolgozót, ha a főnökök által megfellebbezhetetlenül létrehozott (olykor akár szabálytalan) munkakörülmények között túl lassan, tehát szabályosan végzi a munkáját. Jogvédők nincsenek vagy ha mégis, akkor a dolgozókért kiálló munkatársat egzisztenciálisan megfenyegetik és hátrányos helyzetbe hozzák. A szakszervezetnek erre a válasza: hagyja magát kirúgni és keressen másik állást. (Mondjuk késő ötvenesként, Európa egyik legelmaradottabb részében.) Mindez súlyosbítva hosszú műszakos járkálással a cég által biztosított olcsó, súlyos acélcipőben mely még a bokát sem fogja és a szélessége sem választható meg. Csak annak van jó cipője, aki sok sok pénzt beáldoz rá a béréből. Olyan is előfordul, hogy lomisnál vesznek Németországban használt, márkás cipőt. Ezt nevezik "könnyű" fizikai munkának. Rehabilitáció nincs, táppénzre menni nem ajánlatos mert akkor a jövedelem a kevésnél is kevesebb. Az RSI (ismétlődő terhelések okozta sérülések) pedig manapság csak az irodai alkalmazottaknál vannak elismerve, így az életkor előrehaladtával is tanácsos tovább játszani a fiatalos dinamikusat a lábfájások közepette. Az üzemorvost (tudtommal az EU-ban egyedüliként) a munkáltató fizeti, ha alkalmatlannak ítél valakit, annak fel is út le is út. (Egy munkaügyi per drága ügyvéd...
emerencia
@emerencia: folyt.: közreműködésével eltart 2-3 évig és max egy évi bér nyerhető meg vele.)

Aki egy műhelyben, eladótérben húzza az igát, az kussoljon és nyomorogjon ellátatlanul, ha már pl. idősen, betegen nem bírja tovább. Legfeljebb majd a képébe vágják, hogy miért nem tanult melynek valósága senkit nem érdekel... Egy a lényeg: öregen is vigyorogjon naphosszat, adjon szaktanácsot, intézzen el mindent amivel bárki megbízhatja és dolgozzon végkimerülésig az egyre később esedékes nyomor nyugdíjáért.
1magyar
A Kádár-rendszerben legalább elismerték, hogy aki fizikailag nem bírja, rokkant, vagy nem dolgoztatták haláláig az embereket. 55-57 évesen nyugdíjazták. Ha bírt dolgozhatott ha nem volt ideje orvoshoz menni.
Ez ami most folyik, nemcsak itt, rablókapitalizmus, kizsákmányolás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.