Az I. kerületben Nagy Gábor Tamás polgármesternek egyszemélyi joga, hogy a lakásbérleti pályázatokat intézze. Hogy ki lakhat a valódi piaci ár töredékéért a Várban, az titok, a képviselőknek is csak öt évvel később derül ki, amikor meghosszabbítják a szerződéseket – derítette ki az Index.

Nyár közepén egy előterjesztés készült az I. kerületi önkormányzatban. Arról szólt, hogy a testület egy szeptemberi ülésén hosszabbítsa majd meg Dr. Torma Szilvia lakásbérleti szerződését további öt évre, 2021-ig. Torma a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kiemelt Állami Szerződéseket Vizsgáló Főosztályának vezetője, a 86 négyzetméteres lakás, pedig a Budai Vár egyik legjobb részén, a Hess András téren van, a Mátyás templom mellett.

Az Index szerint a lakást 98 ezer forintért bérli, amikor az I. kerületben a Váron kívül, a "rosszabb" környékeken is 2-300 ezer forint egy ekkora lakás díja, de ha a Vár területéról van szó, már 400-450 ezer körüli díjak vannak.

A cikkben az olvasható, nem egyedi esetről van szó, maga az elbírálás viszont már meglehetősen egyedi. Egy négyfős biztosság dönt arról, hogy a lakásokra pályázók közül ki nyeri, nem nyilvánosan, 3 fideszes és 1 MSZP-s politikus a tagja.

A slusszpoén: a bírálótestület hivatalosan nem létezik (egy ellenzéki képviselő szerint az egy fügefalevél-bizottság), nincs szó róluk sem a bérbeadási rendeletben, sem az önkormányzati SZMSZ-ben. Ezek azt mondják, hogy a polgármester, vagy a tulajdonosi bizottság gyakorolja a bérbeadói jogokat, és a polgármester határozza meg a pályázatok adminisztratív szabályait, kiírási feltételeit, elbírálási szempontjait is.

Nem csak a főosztályvezetőnek van jóárúsított albérlete a Várban, az Index összeszedte, hogy rajta kívül még

a volt önkormányzati pénzügyi igazgató, aki most a Forster Központ gazdasági elnökhelyettese, 60 ezerért lakik egy 52 négyzetméteres, Toldy Ferenc utcai lakásban.

egy helyi önkormányzati képviselő, Dankházi Tibor a Mátyás templom melletti Tárnok utcában bérelhet egy kis, 27 négyzetméteres lakást 47 ezerért.

a kerület közbiztonsági közalapítványának egyik ellenőrző testületi tagja, aki 2006-ban kerületi fideszes listás jelölt is volt, egy Úri utcai 38 négyzetméteres lakásban lakik 40 ezerért

a budavári Ruszwurm cukrászda melletti lakást az üzemeltető Szamos család egyik tagja bérelheti, 52 négyzetmétert 71 ezerért

a polgármester (akkor még) felesége havi 100 ezerért kapott meg egy Pala utcai 100 négyzetméteres lakást 2010-ben.

A polgármester is bérel egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakást, havonta 81.203 forintért, úgy, hogy Nagy Gábor Tamásnak van egy saját lakása is.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
roganantal peldat mutatott hogyan lehet a fideSSes polgarmestereknek buntetlenul lopni, adotcsalni. Nem kell meglepodni hogy vannak koveti.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@RonaGyuri: Vannak ott tucatjával építészlakok, pl. emelet ráépítésre is kaptak engedélyt.
Yoda69
@Szókrakész: Nem lesz vege addig amig MI el nem kuldjuk oket. De az aki otthon marad a valasztas napjan az a fideSSt tartja hatalomban.
Desischado
Ez igen, nem semmik a fiúk! Összehasonlításképpen: Kértem lakástámogatást, és ma kaptam meg a határozatot, havi 3000 ft-ot ítéltek meg. Ez aztán a király ugye? Hogy rohadna rátok a műanyag lakat a börtönben, ahová valók vagytok!
Eladott Ország
Bérlakások csak a fideszes oligarcháknak, hűbérseknek, állami csókosoknak és haveroknak jár.
Azok a fiatalok, akik felnőtt koruk ellenére sem képesek kiszakadni a családi otthonból, azért
nem képesek erre, mert egyszerűen nincs lehetőségük önálló otthont teremteni maguknak.
Éppen ez az ország nagy tragédiája. Nem csak a pénztelenség, nem csak az alacsony bérek
hanem a jövőtlenség. Annak a hiánya, ami képes mozgásban tartani egy társadalmat. A jövő
hiánya, a lehetőségek hiánya.
Nincsenek megfizethető bérlakások, ami mobilizálhatná a munkavállalókat. Nincs
vállakozásbarát gazdasági és jogi környezet. Nincsenek stabil munkahelyek. Nincsenek fejlődő
bérek. Csak duma van, propaganda és hazugság. De abból legalább sok.
mariaberta
Fontos embereknek? Kiknek fontosak? Ugyan úgy jöttek a világra mint mindenki, és ugyan úgy kerülnek a másvilágra mint mindenki . PUCÉRAN.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.