Jövőre 3,5-4 százalék között bővülhet a magyar gazdaság, 2016-ra a Magyar Nemzeti Bank (MNB) fenntartja 3 százalékos GDP-növekedési prognózisát – mondta Matolcsy György jegybankelnök az Országgyűlés gazdasági bizottsága hétfői ülésén, amelyen a bizottság elfogadta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2015. évről szóló üzleti jelentését és beszámolóját.

Matolcsy György az írásos beszámolót kiegészítve azt állította: az MNB tevékenysége 2015-ben hatékony, eredményes és sikeres volt, a jegybanki törvényben foglaltaknak megfelelően biztosították az árstabilitást, a pénzügyi stabilitást és a kormányzati gazdaságpolitika támogatását.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Micsoda hülyde ez a Bandzsa Bsnkár! Nem a gazdaság bővül, hanem a csúti hippopotámusz térfogata, de az napról napra!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cefi
Kedves Matolcsy-rajongó embertársaim, akiket nem zavar, hogy Matolcsy Gyuri soha nem volt közgazdász és unortodox szélhámos a pénzetekből vásárol palotákat, kastélyokat, festményeket, műkincseket! Akik úgy gondoljátok, hogy Matolcsy hősszerelmes nem a ti pénzetekből jógáztatja a nőjét, akik szerint nem a ti közvagyonokat kezeli családi kosztpénzként! Ezt a morális Mariana árkot ma közszereplő minőségében kérdezte a sajtó legalább négy darab képviselője egy közintézményben, az erre kijelölt helyen. Nem Vajda Zita szeretőjét, nem Patai Mihály ivócimboráját, nem Szemerey Tamás unokatestvérét, hanem egy állami vezetőt kérdeztek. Nem a kocsmában, nem a szombati kertipartin, nem a hitvesi ágyban. A magyar parlamentben.Matolcsy Gyuri, akit valószínűleg (nem állítom, de sejtem) az iskolában agyba-főbe vertek, mert már akkor is ilyen savanyú, humortalan, magánakvaló seggfej volt, nem hajlandó közpénzeket érintő költésekre vonatkozó kérdéseket megválaszolni. Drága megvezetett polgártársaim, akik a kognitív disszonancia nevű betegségben szenvedtek, és sehogyan sem akaródzik kigyógyulnotok belőle! Az, amit ez az ember ma megengedett magának, ez a teljesen nyíltan dölyfös, pökhendi magatartás nektek is szól, a ti szátokba is belevizelt a jegybankelnök úr
papa.49
Jó volt neki ott az MNB. a hátsó, a cselédlépcső melletti szoba ahová az mszmp. bedugták, ott csak vonalazni kellett neki az már ment, a mai feladat messze meghaladja az igen, igen szerény képességeit!!!
Equus
@Cefi: egyetértek. Egy patkány, aki nem hajlandó az eltartóinak beszámolni... Ettől különbet 1000-et is akasztottak már...
human
Egy tényezőről megfeledkeztem. Valóban nem kizárt egy gazdasági növekedés, hisz az EU pénzek most hívhatók le a legnagyobb mértékben. Ha elég sok betont öntenek ki és elég bőre eresztik a túlszámlázást a fiúk, akkor fel lehet tornászni a GDP-t. De ne feledjük, hogy a túlszámlázás miatt a kivitelezés valódi érték töredéke lesz a papíron szereplőnek. Arról nem is beszélve, hogy bár egy stadion nagyon sokba tud kerülni, de az ország fejlődésében túl építési költségéhez képest nem játszik jelentős szerepet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.