Jövőre 3,5-4 százalék között bővülhet a magyar gazdaság, 2016-ra a Magyar Nemzeti Bank (MNB) fenntartja 3 százalékos GDP-növekedési prognózisát – mondta Matolcsy György jegybankelnök az Országgyűlés gazdasági bizottsága hétfői ülésén, amelyen a bizottság elfogadta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2015. évről szóló üzleti jelentését és beszámolóját.

Matolcsy György az írásos beszámolót kiegészítve azt állította: az MNB tevékenysége 2015-ben hatékony, eredményes és sikeres volt, a jegybanki törvényben foglaltaknak megfelelően biztosították az árstabilitást, a pénzügyi stabilitást és a kormányzati gazdaságpolitika támogatását.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Micsoda hülyde ez a Bandzsa Bsnkár! Nem a gazdaság bővül, hanem a csúti hippopotámusz térfogata, de az napról napra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Matolcsy úgy látja! Sőt szerinte "hatékony, eredményes és sikeres volt"! =))
Equus
matócsi szempontját nehéz követni... a kurvája az jó zséhez jutott, a többi le van szarva
silber13
Micsoda hülyde ez a Bandzsa Bsnkár! Nem a gazdaság bővül, hanem a csúti hippopotámusz térfogata, de az napról napra!
anka
Ugyan kuszaszem...:) - a te szemedre nem ad senki! :)
quadrocopter
Nos, akkor máris lehet emelni az 1.6 %-os nyugger választási dédelgetést, legalább 3 %-kal!
Na, mi lesz?
bakegya
Ja,akkor már értem MÉRT LETTEK KISZORÍTVA A SURDI ,DE A A SOMOGYI FENYŐÁRUSOK-AKIK EGYÉBKÉNT ŐSTERMELŐK IS EGYUTTAL A BÉKÁSMEGYERI PIACRÓL...OTT IS TIBORC-ÉS MÉSZÁROS ÁRULHAT KARÁCSONYFÁT-mert ők jobban teljesítenek!!!
justhpeter
@bakegya: Az is csak a piac szabályozása és nem befolyásolása - Matolcsy szerint.
CsipkeRózsa
Matolcsy nem tud arról, hogy a szoci kormány betervezte 2010-re:

"Bevezetésre kerül a nyugdíjprémium intézménye. Amennyiben a GDP 3,5-4,5 % közötti, akkor egyheti, 4,5-5,5 % közöttinél kétheti, 5,5-6,5 % közöttinél háromheti nyugdíjprémiumot fizetnek. Ennél nagyobb mértékű gazdasági növekedés esetén - amire még akár éveket is várhatunk - négyheti prémiumot kapnak a nyugdíjasok, vagyis csak elméletileg tér vissza a 13. havi nyugdíj intézménye."

A baj az, hogy 2010-ben Orbán győzött.
anka
@quadrocopter: Na arról ne ábrándozz..., inkább még azt az 1,6%-ot is elvenné!
Nessy
Ez az ígéret szépen hangzik, de még ha véletlenül jobb is lenne az eredmény, gyorsan lefele kerekítenék! Ezzel az erővel én is ígérhetnék a kis családomnak kacsalábon forgó várkastélyt, a kertben csengő barackkal, szóló szőlővel. A parkban az örök élet forrásával!
Clavigo
Ez a gyökér,,2014 -re 7 % -os !!! bővülést igért...!!! Kíváncsi lennék,,melyik szemével látja ezt a 3,5-4 %-ot. ???
Szókrakész
"Matolcsy úgy látja: 3,5-4 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság"

A bal szemével 3,5%, a jobbal 4%.
human
Matolcsy és az ő meglátásai. Na hagyjál már.
Nessy
Pedig egyszerű! Az egyik szemén + 7.00 dioptria, a másikon - 3.5 dioptria. A teljes látás így kiadja a 3.5 dioptriát.
Szégyellem magam, nem szoktam senki állapotával viccelődni, de ezt nem lehet komolyan venni, amit az úr mond. Blöff - blöff -blöff!
Eladott Ország
Matolcsy a szellemi súlyemelő.
Megismétlem: ha ennek a kormánynak az egyetlen bűne az lenne, hogy az ezoterikus­unortodox
közgazdaságtan főpapját, a svindlis görénység eme mutogatnivaló példányát az országra
szabadította, akkor is megbocsáthatatlan lenne a bűne. Ez az emberszerű lény, aki a legfőbb
ügyésszel ebédelget, aki a legfőbb ügyész feleségét foglalkoztatja, aki az alapítványain keresztül
milliárdokkal fosztotta ki az állami költségvetést, aki a pórnép pénzéből fizeti fiatalka szeretőjét,
aki 5 milliós fizetést intézett magának, miközben a kormány 2 millióban állapította meg
szemfényvesztésileg az állami vezetők fizetését, aki folyamatosan blöfföt emleget, de semmit
nem tud megcáfolni abból, amit ellene felhoznak, az Orbán nevűvel azonos súlyú rontást
képvisel az ország nyakán.
bakegya
@justhpeter: szerintem meg a vidéken még vegetálni képes volt kulák gyerekek unokák kiirtásának nem csakkk kísérlete-
A magyarok talán az egyetlen jelét keresztény hagyományaik őrzését-a KARÁCSONY ÜNNEPLÉSÉVEL JELZIK-EZ ÁRFELHAJTÓ ERŐ ÉS EGYETLEN EMBER A TÖMÖTT ZSEBHUSZÁROKAT TESZI MÉGGAZDAGABBÁ-szar lesz ebből nem piac.
Cefi
Kedves Matolcsy-rajongó embertársaim, akiket nem zavar, hogy Matolcsy Gyuri soha nem volt közgazdász és unortodox szélhámos a pénzetekből vásárol palotákat, kastélyokat, festményeket, műkincseket! Akik úgy gondoljátok, hogy Matolcsy hősszerelmes nem a ti pénzetekből jógáztatja a nőjét, akik szerint nem a ti közvagyonokat kezeli családi kosztpénzként! Ezt a morális Mariana árkot ma közszereplő minőségében kérdezte a sajtó legalább négy darab képviselője egy közintézményben, az erre kijelölt helyen. Nem Vajda Zita szeretőjét, nem Patai Mihály ivócimboráját, nem Szemerey Tamás unokatestvérét, hanem egy állami vezetőt kérdeztek. Nem a kocsmában, nem a szombati kertipartin, nem a hitvesi ágyban. A magyar parlamentben.Matolcsy Gyuri, akit valószínűleg (nem állítom, de sejtem) az iskolában agyba-főbe vertek, mert már akkor is ilyen savanyú, humortalan, magánakvaló seggfej volt, nem hajlandó közpénzeket érintő költésekre vonatkozó kérdéseket megválaszolni. Drága megvezetett polgártársaim, akik a kognitív disszonancia nevű betegségben szenvedtek, és sehogyan sem akaródzik kigyógyulnotok belőle! Az, amit ez az ember ma megengedett magának, ez a teljesen nyíltan dölyfös, pökhendi magatartás nektek is szól, a ti szátokba is belevizelt a jegybankelnök úr
papa.49
Jó volt neki ott az MNB. a hátsó, a cselédlépcső melletti szoba ahová az mszmp. bedugták, ott csak vonalazni kellett neki az már ment, a mai feladat messze meghaladja az igen, igen szerény képességeit!!!
Equus
@Cefi: egyetértek. Egy patkány, aki nem hajlandó az eltartóinak beszámolni... Ettől különbet 1000-et is akasztottak már...
human
Egy tényezőről megfeledkeztem. Valóban nem kizárt egy gazdasági növekedés, hisz az EU pénzek most hívhatók le a legnagyobb mértékben. Ha elég sok betont öntenek ki és elég bőre eresztik a túlszámlázást a fiúk, akkor fel lehet tornászni a GDP-t. De ne feledjük, hogy a túlszámlázás miatt a kivitelezés valódi érték töredéke lesz a papíron szereplőnek. Arról nem is beszélve, hogy bár egy stadion nagyon sokba tud kerülni, de az ország fejlődésében túl építési költségéhez képest nem játszik jelentős szerepet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.