Nem indítja újra a Népszabadságot a Mediaworks – tette közzé az Opimus Group Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a cég egyszemélyes leányvállalata, az Opimus Press Zrt. felkérésére a 100 százalékos tulajdonában álló Mediaworks Hungary Zrt. igazgatósága megvizsgálta a Népszabadság újraindításának lehetőségét.

Az igazgatóság "nem látja sem racionális lehetőségét, sem gazdasági megalapozottságát a Népszabadság című napilap újraindításának" – írták.

A Mediaworks kiadó október 8-án jelentette be, hogy felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig. A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, aminek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

Október 25-én a Mediaworks addigi tulajdonosa, a Vienna Capital Partners eladta a céget Opimus Press Zrt.-nek.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@verőce21: Tévedsz, utolsó leheletéig a legolvasottabb napilap volt Magyarországon. Lehet persze azt mondani, hogy dögöljön meg egy, a kormánynak nem szimpatikus lap, és vele együtt mindenki, aki írta és olvasta, de nem gondoljátok, hogy ők is a magyar nemzethez tartoznak? Egy lap, amelyik az országban a legolvasottabb, nem dől be csak úgy magától. A Népszabadság kizárólag pártunknak és kormányunknak köszönhetően és akaratából szűnt meg. Ez pedig egy undorító aljasság.

De az olyan agyamenteknek, akik nem látnak az orruknál tovább, azoknak csak virágozzon az iszonyat ócska Magyar Idők, hadd butuljon tovább a nép.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
Mily meglepő... Lőrinc barát megbízhatóan elvégezte a strómanok dolgát...
eugen4402
Most szépen búcsúzzanak el a Népszabisok a szeretteiktől, mert bármelyik pillanatban jöhetnek a Takarítók, és élő tanú nem marad utánuk... A magyar sajtó vezérhajójának még az emléke is feledésbe merül majd az archívummal együtt, mint Attila koporsójának végső nyughelye. :-(((
verőce21
Nem olvasta már senki azt a lapot, egy-két nyugdíjas, kommunista-ÁVH-son kívül.
Meg a könyvtárak polcai voltak vele tele, 5-5 példányban.
fentike
@eugen4402: Egyszerüen kifingották ! Ha ráérek majd zokogok egy sort !
eugen4402
@fentike: Már késő. Hamis érzelemkitörések nem nyitják ki az archívum bejárati ajtaján fityegő lakatot, és nem oldja meg az utolsó magyar zsurnaliszták megélhetési gondjait sem...
RonaGyuri
@eugen4402: ez tévedés, ugyanis az archivumot lementették néhány hónapja, így bárki olvashatja, hogy Zsótim az 5számú tagkönyv büszke tulajdonosa, Tömjény Sónyi cimborája, a nemzet lovagkeresztese a lap főmunkatársaként miket is irkodott a 90-es évek egy részében! =))
nemkati
@verőce21: Tévedsz, utolsó leheletéig a legolvasottabb napilap volt Magyarországon. Lehet persze azt mondani, hogy dögöljön meg egy, a kormánynak nem szimpatikus lap, és vele együtt mindenki, aki írta és olvasta, de nem gondoljátok, hogy ők is a magyar nemzethez tartoznak? Egy lap, amelyik az országban a legolvasottabb, nem dől be csak úgy magától. A Népszabadság kizárólag pártunknak és kormányunknak köszönhetően és akaratából szűnt meg. Ez pedig egy undorító aljasság.

De az olyan agyamenteknek, akik nem látnak az orruknál tovább, azoknak csak virágozzon az iszonyat ócska Magyar Idők, hadd butuljon tovább a nép.
Bringás
Végre egy jó hír! Ezt az uszító, hazug, libsi lapot csak felejteni lehet! Tisztul a média végre, de van még mit kisöpörni!
silber13
A kisöprésnél magadra gondoltál?:-)))
eugen4402
@RonaGyuri: Köszönöm, de tényleg. Jó hírekben nem dúskálok mostanában, de ennek valóban megörültem...
nemkati
@eugen4402: Ezt találtam, ami előfizetős, de nem vagyok előfizető, úgyhogy nem tudom, működik-e:
adtplus.arcanum.hu/hu/collection/Nepszabadsag/?gclid=CIKpg6mG8dACFSH3cgod0xgHPA

És az Index írta még a felfüggesztés utáni napon, hogy egy Chrome böngésző kiegészítéssel elérhető itt az archívum:
index.hu/tech/helpdeszka/2016/10/10/csak_egy_kattintas_es_elerheto_a_nepszabadsag_eltuntetett_archivuma/

Megjegyzem, egy ilyen archívum a múltunk dokumentumainak hatalmas része, nem csak a történészeknek nagy kincs hanem mindannyiunknak, úgyhogy nem elég, ha a szerkesztők háborodnak fel az elérhetetlenné tétel miatt, mindannyiunknak tiltakozni kellene! Amíg élt, nagyon sok más lap idézett onnan, hivatkozott rá, tehát óriási értéke volt még életében is. Most majd csak az lesz hír, amit az MTI-től vesz át a többi lap, az MTI-n meg ugye csak az jelenhet meg, amit az elnyomók megengednek.
sziha
Valaki szoljon mar a biciklisnek, hogy mocskosul eltevedt...
Azt irja, uszito, blabla... Egyszer szolal meg egy cikk alatt, abban semmi mas nincs nincs, mint frocsoges, uszitas. Igazi, fajtiszta FideSS-es.
sziha
Ma sem leptek meg.
Ez mar le volt jatszva, a napi emmutnyocevezes is kihullot a fideSS arcan hoffmanrozsika tolmacsolasaban, asszem a fidiotak most mar hatradolhetnek, es recskazhatnak egyet erre a mai marha nagy sikerre.
verőce21
@nemkati: (10:52) Képzeld el, még én is olvastam néha, ha betévedtem egy könyvtárba!
De tévedsz Te is, nemcsak "kormányunknak köszönhetően és akaratából szűnt meg", hanem a tulajdonos (egy osztrák) akaratából is.

24.hu/belfold/2016/10/12/a-vadlottak-padjan-a-nepszabadsag-tulajdonosa/
De az archívum elérhetőségét én is feltöltöttem még akkor ide a blogba. :)
nemkati
@verőce21: Köszi a linket, ezek szerint el is olvastad. Ugyanis ez a cikk a letiltás után 2 nappal jelent meg, és ez van benne:
"a Mediaworks tulajdonosa két hete vette meg a Pannon Lapok Társaságát, ami az ügylet bírálói szerint furcsa, korábban ez versenyjogba ütközött volna. A kritikusok feltételezik, a kormány azzal a feltétellel adott hirtelen zöld jelzést, hogy cserébe elnémul a Népszabadság, amelyet előzőleg a hatalom kivéreztetett."

Vagyis igazad van, a tulajdonos ´akaratából´ IS szűnt meg a lap, mivel a kormány kvázi átjátszotta a bűnöző Pecinának, a fent említett céllal (= hogy szűnjön meg). Amikor azt mondja valamelyik gátlástalanul hazudozó, hogy Magyarországon demokrácia és sajtószabadság van, akkor röhögnöm kell kínomban.
eugen4402
@nemkati: Köszönöm a segítséget, és maximálisan egyetértek: a Népszabi nem egy közönséges pártlap volt, hanem a magyar kultúrhistória krónikása, pótolhatatlan dokumentumok tárháza. Ekkora anyagtól megfosztani a néhány érdeklődőt, nem más, mint emberiség elleni bűn. Persze "ezektől" ez is kitelik...
human
Mit lehet tenni, ha nem gazdaságos. De majd lesz egy új lap, ami bár kevesebb példányban lesz eladható meg szintén nagyon nem lesz gazdaságos, de csontig benyal majd a rendszernek.
Grafix69
Igazán nem csodálkozom. Sőt javasolnám a Birodalmi Propaganda miniszternek(a hasonlat nem véletlen) ,hogy azokat az orgánumokat ,netes , vagy írt lapokat tessenek azonnal betiltani vagy megszüntetni amik a következő szavakat az itt leírt szó összetételben használnak: Orbán ,korrupt,lop, geci, Matolcsy tolvaj,Rogán dőzsől ,hazudik,lop. reggel meg délben ja este is meg éjjel is.Mészáros Lölövics, mangalica szerelő,Habony ,tanács sikkaszt,kötvény ,bank,pénzek ,lopás,hazudik geci . Na amelyik ezeket a szavakat használja meg kell szüntetni . Helyette javasolnám , a nép hőse, Európa megmentője ,egyszerű ,szerény ,saját lábon állunk.
verőce21
@Grafix69: ...egyszerű szőrös saját lábon állunk!
nemkati
@eugen4402: "a magyar kultúrhistória krónikása" - ez nagyon igaz a Népszabadságra, de sok más lapra is. Lehet a Népszabadságot szeretni, lehet nem szeretni, de totálisan megsemmisíteni, úgy, ahogy mondod, óriási bűn. Olyan eseményekről is lehet információt találni bennük az archívumban, amikről máshol nem tudósítottak. Persze érthető a kormány gyűlölete azzal a lappal szemben, ahol megírják róluk az igazságot, és a bezárást pedig azért tették meg, mert megtehetik. Szerencsére az online lapokkal nehezebb dolguk lesz. De szerintem már dolgoznak a ma még meglevő ellenzéki lapok kivégzésén is, már a Magyar Nemzet se kíméli őket, talán tervbe van véve a Népszava, és a HVG, a 168 óra, meg néhány heti és havi lap. Az ellenzéki média totális megsemmisítése a cél.
kiscsillag66
@human: Igazad van. Nyilván gazdaságos a Magyar idő, a 888. Nyilván több lap is "gazdaságos", csak most nem tudok többet felsorolni. Mindenesetre aggódom a többi normális lapért, amit még nem kebeleztek be.
kiscsillag66
@nemkati: Tegnap hallottam, hogy újra hozzáférhetővé tették a Népszabadság online-t.
human
@kiscsillag66: Orbán kormánya elefánt a porcelánboltban. Nem csak azt rombolják le, ami amúgy is bontásra ítéltetett, de azt is ami működik.
nemkati
@kiscsillag66: Jé, tényleg! :))
Csak szomorú, és nagyon furcsán hangzik a teteje

nol.hu Friss hírek percről percre

meg az alja

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül...
krumpli
@nemkati: Legolvasottabb. Katica, letiltottál a Facebook-ról mert más a véleményünk.. meglepődtem de elfogadom.. Más itt írogatni, és más a személyiségem...
krumpli
Nem követtem a Népszabdságot ! De ha egy napilapot nem vesznek elegen ! FORINTÉRT ! A kedvelőik, és a kiadása már mínuszba fordítja a kiadót... lelép.. gondolom nem Kormányzati pénzek tartották fent ! Amire nincs KERESLET megszünik !
Előfizetni ! Naponta megvenni ! / Nemcsak reggelente felmenni a weboldalra / ... én sem veszek már Nemzeti Sportot, Dunántúli Naplót, ahogy régen.. Ágyban olvasom el a legfrissebb híreket...
Nem volt érdeklődés becsődőlt ! Ennyi.. Csak a ti hibátok...
human
@krumpli: A jobb oldalon melyik sajtó az ami nem veszteséges?
krumpli
@human: Hmmm... Talán ha Gyurcsányt végre elfelejtenétek...
krumpli
@human: Ki nem sz@rja le, a ti időtökben azok voltak veszteségesek ...
kiscsillag66
@nemkati: Ez az az info volt, amit tegnap hallottam. Még nem néztem meg, de szomorúan hangzik, amit írtál.
nemkati
@krumpli: Mivan? Mi az, hogy letiltottalak? Nem is vagyok a fészbukon!
Lepényleső
A nép szabadsága még soha el sem indult,tehát olyan mit újraindítás,fel sem merülhet?
JAJMÁR
"Ha, ha! Elő síp, dob, zene,
Harsogjon harsona:
Fülembe zúģja átkait a welszi lakoma"
(Aran)
verőce21
@nemkati: (10:52) "...nem dől be csak úgy magától" - Hát mégis bedőlt, látod! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.