Orbán Viktor köszönőlevelet és egy 25 pontos listát küldött a Professzorok Batthyány Körének (PBK), amely olyan, a kormányzati döntések kiindulópontjául szolgáló adatokat tartalmaz, melyek eltérnek a PBK által közölt elemzéstől – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár csütörtökön az MTI-t.

Orbán Viktor levelet küldött a Professzorok Batthyány Körének

Szeretnék gratulálni ahhoz a munkához, amelynek eredményét január 12-én az ország közvéleménye is megismerhette. A kormány nevében köszönöm azt a munkát, melyet hazánk érdekében, hazánk helyzetének pontos felmérését segítendő elvégeztek

– fogalmazott levelében Orbán Viktor.

A kormányfő jelezte, hogy örömmel áll a PBK rendelkezésére olyan, "nem propaganda célú érdemi beszélgetésre, amely során eszmét cserélhetnek a dolgozatról".

A levéllel együtt Orbán Viktor elküldött egy 53 oldalas mellékletet, amely 25 pontban tartalmaz a kormányzati döntések alapjául szolgáló tényeket, adatokat, grafikonokat, melyek több helyen eltérnek a Professzorok Batthyány Köre elemzésétől – tájékoztatott Havasi Bertalan.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Ez az 53 oldal és a 25 pont lenne a selyemzsinór a kinyílt szemű professzoroknak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Vajon lesz e válasz a PBK részéről? Merik-e azt mondani, hogy "Miniszterelnök Úr, Ön még mindig téved." vagy finomabban fogalmaznak "Önt még mindig megtévesztik tanácsadói." vagy fejet hajtanak és egyszerűen csak az mondják "Tévedtünk, visszaadjuk a diplománkat."
papa.49
@human: Na de a hazugovics mikor adja vissza a ,,diplomáját,, bár lehet hogy ő a ,,dádé egyetemen szerzett lopásból diplomát,,!!!
Hofipisti
Ha már a PBK nyilvánosságra hozta véleményét, elvárható lenne (?), hogy a válasz, s annak melléklete is nyilvános legyen. Különösen a kormány válasza, hiszen - nyilván - nem a kormányra dehonesztáló adatsorokról van szó. Avagy netán megkérdőjelezhetőkről?
lusta
@Hofipisti: Marad a feltételes mód. Majd megmagyarázzák miért nem.
justhpeter
Ha Orbán írta, a PBK-nak segítség kell majd az értelmezéshez.
Eladott Ország
„Nem baj! A lényeg, hogy dübörgünk valamerre!”
Azt hiszem ennél zseniálisabban nem lehet összefoglalni, hogy mi a jó fenéért nem mozdul annyi ember, hogy az elég legyen egy változáshoz. A valamerre dübörgés össznépi boldogsága, nemzetmegtartó ereje elég ahhoz, hogy felülírja a józan ész, a személyes tapasztalat, vagy akár a tulajdon nyomorúságunk valóságát is. Hiszen haladunk! Igaz, hogy nem pont mi személyesen, de mindenki más igen. A kormány a világon mindent megtesz azért, hogy egy valóságos boldogságsziget legyünk az ellenséges Európában (egy testvérnép sincs a környéken!) a megcsonkított mivoltunk ellenére (Trianon!) is meg tudjuk mutatni a világnak (Nobeldíjasaink), hogy mi igenis dübörgünk. Valamerre. Kár, hogy ezt rajtunk kívül senki nem hallja."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.