Egy emberként háborog a magyar internet azon a videón, amit a Magyar Rákellenes Liga tett közzé Facebook-oldalán múlt szerdán.

A kisfilm arra buzdít, hogy az adónk 1 százalékával támogassuk a szervezetet, ám a dolog fordítva sült el: valószínűleg még sosem vesztett a Liga ennyi támogatást.

Nektek honnan van ehhez bátorságotok?? Undorítóak vagytok!!! Remélem elperelnek tőletek mindent és remélem ti soha sem kaptok semmiféle esélyt a megbocsátásra!! Minden beteg és gyógyult rokonom és barátom nevében kívánom nektek, hogy életetek végéig lelkiismeret furdalással éljetek!!

- írja egy kommentelő, akinek hozzászólása még a visszafogottabbakhoz tartozik.

A videóban egy bírónő förmed a rákos betegre:

Vádlott, álljon fel! Az ítélet: rák!

A továbbiakban kiderül, a férfi nem sportolt és egészségtelenül élt, ezzel "érdemelte ki" a betegséget.

A tűzre csak olaj volt az az interjú, amit Bittner Nóra, a Liga elnöke adott a TV2-nek. A videó egyik ötletgazdájaként Bittner nem értette, mi vele a probléma, sőt, onkológus orvos létére adatokkal próbálta igazolni, hogy sokszor a rákosok tehetnek megbetegedésükről.

A daganatos betegek ellenkampányba kezdtek a Nem vagyok vádlott nevű Facebook-csoportban. Ebben arra kérik sorstársaikat, támogatásuk jeléül töltsenek fel az oldalra egy szelfit, egy papírral a kezükben, amin a #nemvagyokvádlott, #nemazenhibam tagek szerepelnek.

NEM VAGYUNK VÁDLOTTAK!

Kikérjük magunknak a Magyar RÁkellenes Liga kampányfilmjének üzenetet! Felháborítónak és visszataszítónak tartjuk, hogy egy országos szervezet ilyen kommunikácót enged meg magának.

A RÁK nem ítélet, a rákbeteg NEM VÁDLOTT

- írták.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Véletlenül igazuk van.
Máshol is írtam. Egy példa. Tüdő rákos a delikvens és a bagó miatt. A klinikán este és éjszaka a mellékhelyiségben vágni lehetett a füstöt. Ki, ha nem a delikvens a hibás? Szűrésre elmegy? Nem.
Cicamama55
@lusta: Az én bátyám soha nem cigizett, nem ivott, ügyelt, hogy egészségesen táplálkozzon, s járt RENDSZERESEN tüdőszűrőre. Egyik évről a másikra találtak a tüdején foltot, s rá 4 hónapra elhunyt...Miben hibázott?! Miért kellene őt halálra ítélni?! Agyhalott gondolkodásra vall!!!
qxy
A rák egy kutya dolog. Rég meg van az ellen szere csak nem szabad használni . A kemó kurva nagy pénz. Na meg, a beteg, addig jó míg beteg. az hozza a pénzt A nejem is emlő rákos volt
Doki..- hát ezt le kell vágni. vagy,??? tudja mit ? ha most mindkettőt levágjuk akkor kisebb a gond. Erre azt mondtam Anyádat vágd le te barom. a létráról. Tünet mentes. nincs rák. meg vannak a mellek.étrend,váltás, gyömbér, méz, fokhagyma, citrom, mindenestől. Ja nézzetek utána hogy a citrom haja, magja mennyi C vitamint tartalmaz. Jóval többet mint amit kicsavarsz belőle.Tudom, most egy páran, .- persze már 100 ból egy . Nem kérem. Itt is igaz az hogy ,MINDEN AZ AGYBAN DŐL EL. a RÁK IS..Tudom nem mindenki hisz ebben de az az érdekes, hogy a beteg amikor az orvos azt mondja neki, hogy itt van ez a doboz tabletta amit élete végéig kell szedni és csak tíz szem van benne, akkor jönnek hozzánk és akkor akarnak gyorsan hinni benne. arány az 100 ból 100
Cefi
Hát ennek a bandának sem küldök egy fillért sem. Hazugok, mint a papok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.