Nem máshol, mint az új-zélandi Aucklandben adtak tájékoztatást a közmédia vezetői kedden a Duna World csatorna célkitűzéseiről és programjáról a helyi magyaroknak – tájékoztatott az MTI. Úgy tűnik, a köztévé szívén viseli az óceániai magyarok véleményét, meg jó meleg is van most arrafelé.

A találkozón Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója és Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató televíziós szolgáltatási igazgatója arra kérte az Új-Zélandon élő magyarokat, fogalmazzák meg igényeiket, hogy ennek megfelelően alakíthassák a csatorna programját.

Szingapúrban és Új-Zélandon tárgyalt közpénzből a köztévéről a közmédia

Az MTI szerint az Új-Zélandon élő több ezres magyarság képviselteti magát a Diaszpóra Tanácsban is.

A közmédia vezetői előtte Szingapúrban találkoztak az ott élő magyarokkal a magyar nagykövetség szervezésében. A következő napokban Új-Zélandon további két nagyobb magyar közösséget keresnek föl, majd a jelentős számú ausztráliai magyarság képviselőivel folytatnak eszmecserét a Duna World csatorna fejlesztéséről.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
B+... Ez a nem semmi... Max. 4000 magyar el Uj-Zelandon, de az sem kozossegben, hanem szetszorva... Ha ez az eszetlen csuti cezar tudna, hogy azert vannak itt a magyarok, mert az olyanok elol mentek el, mint o, akkor inkabb Dubai-ba befizette volna azt az egesz tarsasagot 5 napra, oszt jonapot.
Foghato itt a Duna World, de az adas 90 %-a Erdelyrol szol, na, hat arra nem igazan vagyok kivancsi, vagy legalabbis nem ilyen aranyban...
Az itteni tevezes unalmas, mert csak a realis hireket kozlik, itt is erdemes megvenni a Sky tv-t...\
Ne akarjanak itt propagandat csinalni, ahhoz nem kell tv, az internet mindent tud, foleg, hogy az ember az okos televiziot hasznalja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
Remélem kedveskedtek pár Böske utalvánnyal az ottani magyaroknak.
karma1
@Hellcat: Aaaa, ennek a bunbandanak nem baratjuk a szamok se, a tenyek sem, az internet az kifejezetten ellenseg (tobbszorosen is, mert egyszer az internet nem felejt, masodszor, mert a sok ven hulye nem tudja kezelni sem...) Kepzelj el egy foldresznyi orszagot, en 1600 km-re lakom Aucklandtol, Wellingtontol is 1100 km-re, osszesen lakik itt 4.6 millio ember, amibol max. 4000 magyar. Mi a f@szt akarnak itt??? Persze udvariasan fogadnak itt mindenkit, van a protokoll, oszt jonapot. De itt nem lehet jopofizni, pavatancolni, itt csak egyszer mondasz valamit , ami nem igaz, es abban a pillanatban el is vagtad magadat egesz hatralevo eletedre. Ezt meg ezek a sunyisagban doktoralt tetvek a budos eletbe nem fogjak megerteni. Vannak dolgok, amik csak egy bizonyos kornyezetben mukodnek. Amit o csinal, (a csuti torpe), arra itt nincs vevo...:o(((
karma1
@Macskaszem: Pont eleg lenne kb. fel szatyor kajara, 2 liter tej, fel kilo margarin, meg egy kenyer, 10 deka kave es egy kilo banan kijonne belole. (50 ujzelandi dollart er 1 db 10 ezres Bozse, de itt nincs hol bevaltani. )
Equus
úgy hallottam, Vanuatun is él egy magyar. Oda is mennek? És a Karib tenger? Kuba? Hawaiion is lehet néhány... Mo-n még egy darabig tél lesz...
namihami
@karma1: Az a Te nagy bajod, hogy rossz irányból közelíted a dolgokat. Nem a cél a lényeg, hanem az odavezető út. Most például Szingapúr vagy Új-Zéland.
Márpedig a ""köztévé"" vezetői összehoztak maguknak egy olyan kirándulást, amit ugyan a nép által ""önként és dalolva"" adott juttatásukból is ki tudtak volna fizetni, de hülyék lennének, ha állami suskából is megtehetik. A nép pedig boldog, hogy egy ilyen szép és emlékezetes kirándulásra befizethette az ő kiválasztott vezetőit.
Miként a régi mondás ezt már oly képletesen leírta: A whisky az az ital, amit a nép fogyaszt az általa kiválasztott vezetői által.
Na, itt csak a whisky szót kell behelyettesíteni és helyben vagyunk.
cs.n.
Kanadában is sok magyar él, miért nem oda mentek? Vagy Svédországba? Vagy Csángóföldre? Véletlenül pont a déli féltekére volt repjegyük. De átlátszó ez a hivatalos útnak álcázott nyaralás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.