A kemoterápiás kezeléseket sajnos szmogriadó esetén sem lehet szüneteltetni. Tudta ezt az az édesapa is, aki négyéves, leukémiás kislányával autózott 180 kilométert Budapestre, hogy a gyerek megkapja a létfontosságú gyógykezelést.

A házaspár egyik ismerőse a 444.hu-nak azt mesélte, a kislány immunrendszere túl gyenge ahhoz, hogy a tömegközlekedést megkockáztassák, így a család 20 éves Opel Astrájával keltek útra. Az autó viszont a környezetvédelmi osztályba sorolása miatt nem közlekedhetett volna Budapesten.

15 ezerre büntették, mert autóval vitte kezelésre rákos kislányát

Hiába foglalták bele a szmogriadót szabályozó fővárosi rendeletbe, hogy azok a járművek, amelyek kórházi és járóbetegellátásra, kezelésre beutalt, előjegyzett beteget szállítanak, mentességet élveznek, a rendőröket ez nem hatotta meg. Amikor az apa hazafelé tartott, a nála lévő igazoló dokumentum ellenére 15 ezer forintos büntetést kapott.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Kevés, sokkal többre kellett volna. Nem elég, hogy nem hajlandó 10-15 millióért hibridautót venni, de még a gyereket is az állam pénzén lenne képes gyógyíttatni.
És most: te ostoba büdös paraszt rendőrvezető. Ha ezek után nem engeded el a büntit és nem kapod le a tíz körméről a túlmozgásos beosztottadat, akkor sikeresen felzárkózol az ún. szocialistarendőrök szintjére.
Remélem, hogy ez a feljelentés első és utolsó útja nem lehet más, mint egyből a papírdaráló. Még a jegyzőkönyvig se lenne szabad eljutnia.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@papa.49: Szorgalmaskodott akár itt a fizetett troll pergető
Eladott Ország
A háztartási szilárd tüzelés sokkal nagyobb mértékben járul hozzá a magyarországi légszennyezéshez, mint a közlekedés. A rossz minőségű fűtőanyagok, a vizes fa és lignit, ruha bála, Pet palack, lakkozott parketta, olajfestékes nyílászárók mellett sokan a szemetet is elégetik, és a kistelepüléseken ezzel annyi ultrafinom káros részecske kerül a levegőbe, hogy néha még Pekingben is jobb a helyzet. Például Bódvaszilason a Budapestihez hasonló értéket mértek. „Az első lépésben szigetelni kellene az épületeket, ha ez megvan, a hőigény is kisebb lesz” A kazánvásárlást kamatmentes hitellel kellene támogatni, mert nagyságrendi különbség van egy jó és egy rossz kályha hatásfoka, illetve károsanyag-kibocsátása között.
Csak nem kellene ellopni az UNIOS támogatásokat, de Lázár tótumfaktum, majd megint elmagyarázza, hogy az nem is úgy volt.
wagabund
@Eladott Ország: ahol én lakom, már a házak zöme szigetelt, kivétel nélkül gázzal ellátott..

Nemrég a gázszolgáltató razziaszerűen ellenőrizte a mérőket(is)...azoknál, akiknél a gázfogyasztás nagy mértékben csökkent, vagy alig mutat valamit a száláló...

nos nem lopják az emberek a gárt, hanem a nyugdíjas szülő, nagyszülő ül a kazán mellett, és rakja az általad igen pontosan felsorolt anyagokkal...-merhátugye így óccsóbb...papa ráér, dógozzon valamit az ebédjéért...
és a füst csak dől...autóból csupa modern van minden udvarban, az nagyon fontos, hogy lássa a szomszéd ..fussa ám...

így élünk kis hazánkban...Magyarország jobban teljesít!
Eladott Ország
@wagabund: Azért a lakóépületek hőszigetelése között is van különbség a "C" től az "A+"-ig illetve a passzív házig. Nem beszélve a megújuló energiáról a földhő (geotermikus energia),
a napenergia, a szélenergia stb. Azaz van bőven még javítani való, csak kellene hozzá állami támogatás és tisztességes fizetés.
simmering73
Váratlan(?) fordulat. Tényleg nincs ebben az országban tíz igaz ember? Most ki hazudik?
http://index.hu/belfold/2017/01/30/leukemias_...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.