Micsoda tisztelettel bántak a külügyminiszter úrral a Russia Todayben, nem úgy, ahogy a CNN vagy a BBC szokott. Egyelőre nem tudni, miről is tárgyal majd csütörtökön Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor éves találkozójukon, de a megszokáson kívül talán némi igény mutatkozik a civil szervezetek megrendszabályozásának megtárgyalására. Szijjártó Péter a magyar részt most felmondta Putyin propagandatévéjének, a Russia Todaynek.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Orbán Viktor 1988 áprilisától a Soros Alapítvány pénzéből gründolt Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, 1989 szeptemberétől pedig az alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta. Soros-ösztöndíjjal tanult az Oxfordi Egyetemen 1986–87-ben Szájer József, a Fidesz EP-képviselője. Németh Zsolt volt külügyi államtitkár 1988–89-ben ugyancsak ösztöndíjasként politikaelméletet hallgatott az oxfordi St. Antony's College-ban.
Schmidt Mária, Orbán korábbi főtanácsadója, a Terror Háza igazgatója hároméves kutatási ösztöndíjat nyert a Soros Alapítványtól a magyar zsidóság XX. századi történelmének tanulmányozására ­1985-ben.

Kövér László mostani parlamenti házelnök 1987–1988 között kutathatta Soros-ösztöndíjjal a közép-európai társadalmi mozgalmakat. ­Deutsch Tamás a részben Magyarországon, részben Angliában működő, kifejezetten a Fidesz és az SZDSZ ifjú reménységei számára szervezett hat hónapos „menedzseriskola” hallgatója volt 1989-ben. Kovács Zoltán kormányszóvivő 1994 és 1995 között Soros-ösztöndíjjal Oxfordban a The Queen's College-ban tanult.

A pofádról leéghetne a bőr te szarkupac !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
BELÜGYES szemétkedést KÜLÜGYESEN teregetni,na hát ilyet még egy fogyatékos sem tenne!!!-és ez a szíjgyártó az orbán rezsim gazdagságos minisztere!!!KOMIS
huKKK
@nyanya001: jauár 30, 17:09

"2003 végén a vatikáni Zenit ügynökség egy elemzést tett közzé a Soros által finanszírozott intézmények működéséről, amelyek több mint 50 országban vannak jelen. A Zenit idézte a Foundation Watch közleményét is, amit a washingtoni Capital Research Centre adott ki. Ebből kiderül, hogy a Nyílt Társadalom Intézet „tömegével finanszíroz liberális propagandacsoportokat és a radikális baloldal tevékenységeit” a társadalmon belüli kulturális változás elősegítésének céljával.

1998 és 2003 között az Intézet több mint 150 pályázatot írt ki 31 millió dollár értékben különböző abortusz-támogató programokra. Főleg az olyan, tervezett család programját támogató szervezetek merítették az összeget, mint az Abortusz és Reprodukciós Jogok Ligája, amely 700 ezer dollárt kapott televíziós műsorokra.

Soros a könnyűdrogok legalizációját pártoló szervezeteket is pénzel. A Lindesmith Központot például, amely a marihuána legalizációjáért küzd, 1994 és 1999 között 4 millió dollárt kapott.

A pénzügyi guru az eutanázia törvényesítését is támogatja. A projekt neve „Halál Amerikában”, melynek célja megváltoztatni a közvélemény hozzáállását az asszisztált öngyilkosság kérdésében. A projekt 2000-ben 15 millió dolláros támogatásban részesült.

Félreértett szavak

Soros György önmagáról mint spekulánsról, filozófusról és emberbarátról beszél. Az első kétségtelenül igaz. A brit fonttal vagy az ázsiai valutákkal folytatott spekulációinak történetei közismertek.

Soros viszont biztosan nem nevezhető eredeti gondolkodónak. Filozófiája Karl Popper gondolataiból, annak nyílt táradalomról vallott elméleteiből szemezget. A Popper által veszélyesnek nevezett önkényuralmi ideológiákhoz Soros hozzáadta a piaci fundamentalizmust is. Paradox módon éppen azt a rendszert, melynek köszönhetően mérhetetlen vagyonra tett szert. Szóval nincs semmi olyan új a nap alatt, amire a különböző gondolkodók már ne mutattak volna rá jóval korábban.

A legnagyobb gond azzal...
huKKK
"A legnagyobb gond azzal van, hogy Soros önmagát filantrópnak nevezi. És nem csak arról van szó, hogy saját magát így jellemzi, hanem hogy a médiában vele kapcsolatban is szinte mindig a „milliárdos, jótékonykodó, emberbarát” szavak hangzanak eé.

Soros György viszont leginkább színtiszta politikai aktivista, aki vagyonát politikai és ideológiai célokra használja fel. Konkrétan – és írásaiban ezt egyáltalán nem titkolja – globális polgári társadalmat akar létrehozni (használja a Polgári Társadalmak Szövetsége kifejezést is). E tervét illetően Soros akadálynak tekinti a katolikus egyházat és más hagyományos vallási csoportokat azok társadalommal és a családdal kapcsolatos nézeteik miatt. A társadalmi problémák egy részének, amit ki kell gyomlálni.

A hagyományos családmodell elleni támadásai ráadásul nem vezetnek semmilyen közjóhoz, épp ellenkezőleg, egy sor negatív társadalmi jelenséget és trendet hívnak életre. Demográfiai válságot, a szociális rendszer túlterheltségét, bizonytalan társadalmi-gazdasági jövőképet jelentenek.

Bizonyára sok olyan ember van, aki azonosulni tud Soros György céljaival. Többségüket azonban politikai aktivistának nevezzük. Hogy az alapítványai által nyújtott ezernyi támogatásból hasznos és értékes, politikailag semleges projektek is kaptak, a lényegen semmit sem változtat. Vitathatatlan, hogy adakozásaival Soros világos politikai tervet követ. Megváltoztatni a világot saját elképzelései alapján.

Soros nem emberbarát (a szó pozitív, önzetlen értelmében), hanem egy milliárdos politikai aktivista, veszélyes célokkal."

Forrás:
www.korkep.sk/cikkek/velemeny/2016/09/26/jozef-majchrak-soros-gyorgy-minden-csak-nem-filantrop
huKKK
@3dwhite: Ez nem tramp véleménye.
A forrás elérhetõ.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.