Demszky Gábor ügyvédjén keresztül közölte: nincs köze az OLAF-jelentésben taglalt esetekhez.

Demszky ügyvédjén keresztül közölte, nincs köze az OLAF-jelentésben taglalt esetekhez, kiemelkedően az Alstom-ügyhöz – olvasható a Magyar Idők cikkében.

Magyar György: Demszkynek nincs köze az OLAF-jelentésben taglalt esetekhez

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Demszky Gábort Magyar György ügyvéd védi, a volt főpolgármestertől teljes körű ügyvédi megbízást kapott, miután Lázár János miniszter összefüggésbe hozta a 4-es metró ügyeivel.

Magyar György szerint az 1990–2010 között regnáló szabad demokrata városvezetőt sem jogi, sem politikai, sem pedig erkölcsi felelősség nem terheli a 4-es metró körüli ügyekben.

A jogász azt is elmondta: a jövőben minden további nyilatkozatot rajta keresztül fog megtenni Demszky Gábor – olvasható a cikkben.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
@Béla333: Nem egészen. A Váradi juhász ügyét is ő viszi a mai napig. Szerintem jó fej.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Magyar György is csak a politikusok körül sertepertélő, a politikai "elit" korrupcióját, a büntetlenségüket elősegítő megélhetési valaki.
Ha Demszkynek semmi köze semmihez, akkor kinek köszönhetjük vajon, hogy súlyos milliárdokat kell büntetésként visszafizetni?
Józsi bácsi meg Mari néni a felelős? Éppen csak azok nem felelősek sem politikai, sem jogi, sem erkölcsi értelemben (ezt Magyar nyilatkozta!) akik döntési pozícióban voltak, akiknek a felelőssége lett volna, hogy minden a törvényeknek megfelelően, szabályosan bonyolódjon!
Egyszerűen egy Isten csapása ez a milliárdos büntetés, felelősök nélkül!
Ez is csak hülyének néz mindenkit!
elnyomott
@Béla333: Nem egészen. A Váradi juhász ügyét is ő viszi a mai napig. Szerintem jó fej.
Béla333
@elnyomott: 07.54
Neked lehet hogy jó fej, de aki képes ilyet nyilatkozni, Demszkyt látatlanban a jogi, politikai és erkölcsi felelősség alol felmenteni, az jó fej nem lehet!
Szerintem!
coni
@Béla333: Egy ügyvédnek más a hatásköre mint egy papnak. Az elszámoltatás az Ügyészség feladata (lenne), az OLAF jelentés nem tartalmaz új információt 2010-hez képest. Ha 2014-ben az elszámoltatásra szavazol akkor most (és mindörökre) nem kéne dühöngened.
karma1
@Béla333: Bela, valaki nagyon bevitt teged az erdobe... Ha valaki, akkor Magyar Gyorgy eppen jo ugyeket szokott szolgalni, Juhasz Peternek is jo baratja, segiti Sandor Mariaekat is...
Mondd, te siman elhiszed, hogy most demszky tehet mindenrol?Hol tudtak az SZDSZ-esek annyit lopni, (vagy csak megkozelitoleg), mint amit tarlosek kaszalnak orban szemhunyasaval? Demszky idejeben ment a tomegkozlekedes, jok voltak a metrovonalak, ha villamospotlast kellett megoldani buszokkal, akkor az zokkenomentes volt, mi a bajod vele?
quadrocopter
Mindig vannak olyan "értelmesek" akik mindent jobban tudnak/ismernek, mint azok, akik benne vannak egy ügyben és rálátásuk van arra!
Az sem véletlen, hogy a horda nem név szerint tett feljelentést, a hírek szerint egyedül Medgyessyt nevesítette az OLAF-jelentés is!
Cefi
@Béla333: Szerintem tévedsz. Valaki átvert téged. Nézz utána, kiket, hogyan védett. Ha valakire, hát rá nem jellemző a politikai szélkakasság.
karma1
@quadrocopter: Ja, Medgyesi meg ugy eldobta magatol a kerdest, mint Juliska a forro krumplit,...:o)))
Azert ott a vizsgalobizottsagban nem hulyek ulnek, plane nem megvasarolhato emberek, ez orbanek legnagyobb baja... Ezert fujnak rajuk, ezert leptek ki a nemzetkozi korrupcios bizottsagbol is...
quadrocopter
@Cefi: Ez a Béla-veréb többet árt az Lmp-nek, mint használ, majd talán a pártbeliek is észreveszik az ovis szintű böfikéit!
Annyit illene tudnia, az ügvédnek az a dolga, hogy körömszakadtáig védje ügyfelét!
Dr. Magyar György nem arról hírhedt, hogy slendrián módon járna el ügyfelei érdekében!
"Bénámból" időnként kiszakad a "mély értelem" amikor valakit nekiáll köpködni, anélkül, hogy gondolkodna egy keveset!
Béla333
@coni: 08.10
Én 2014-ben az elszámoltatásra, így az LMP-re szavaztam.
Látva ezt a mai helyzetet, szerintem jól tettem!
Honnan veszed, hogy az OLAF jelentés semmi újat nem tartalmaz 2010-hez képest? Egyáltalán nem is hallottam arról, hogy a 4-es metró Uniós pénzeiről az OLAF már 2010-ben is megjegyzéseket tett volna!
Vagy tudsz ilyen 2010-es jelentésről?
Szerinted nincs is felelőse az egész 4-es metró disznóságnak?
Vagy ha szerinted Demszky nem felelős, akkor ki lehet az?
Tényleg kíváncsi vagyok a véleményedre!
Béla333
@karma1: 08.12
Már bocs, de a jelek szerint éppen te akarsz bevinni az erdőbe!
Egy fél pillanat alatt felmented Demszkyt minden alol azzal, hogy Magyar csak jó ügyekben szokott védői feladatokat ellátni, meg egyébként is Tarlósék többet lopnak?!
Ezek a komoly indokok a részedről?
Béla333
@Cefi: 08.16
Nagyjából ismerem Magyar közéleti tevékenységét (legalábbis ami a TV-ből átjött).
Ezért is vagyok megdöbbenve, hogy mer ilyen felmentő ítéletet nyilatkozni: sem jogi, sem politikai, sem erkölcsi felelőssége nincs annak a vezetőnek, aki ezekben az években vezette Budapestet?
Azért ez eléggé elképesztő!
aremy
nekem sincs közöm hozzá csak a vegetáláshoz!!
karma1
@Béla333: Nemcsak en allitom, hogy Magyar Gyorgy jo ugyekben szokott kiallni, hanem ha csak egy kicsit is visszaporgeted a neten a multjat, akkor latod, hogy milyen kemeny ugyekben allt ki orban elleneben. Te pedig mindent rakennel egyedul Demszkyre, mintha azota minden rendben menne a 4-es metro korul.
elnyomott
@Béla333: "2010 óta rendőrségi nyomozás folyik a DBR Metró Projektigazgatóságon vesztegetés, hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt. Antal Attila szerint Hagyó Miklós közvetítő révén 2 milliárd forint kenőpénzt kért a Swietelsky Építő Kft.-től azért, mert belső BKV-s információkkal 40 milliárdos belsőépítési tender megnyeréséhez juttatták a céget. A cég szerint Antal állításai „minden alapot nélkülöző valótlanságok”. 2012-ben házkutatást tartottak a DBR Metro Projektigazgatóságnál és a Swietelsky Kft. székházában. 2012-ben pere kecskeméti tárgyalásán Antal Attila nyilvánosan kért bocsánatot Demszky Gábortól, Hagyó Miklóstól és Mesterházy Ernőtől, amiért szabadlábra helyezése érdekében tett ellenük terhelő vallomást."
hu.wikipedia.org/wiki/M4-es_metr%C3%B3vonal
papa.49
@karma1: Hagyd neki csak a volt pártelnök jó ügyvéd, mert az csinált néhány milliárdnyi felesleges kiadást a Sukoró perrel, ami végül közröhej tárgyává vált...
Béla333
Azért Demszky elég komoly közpénzt beáldozott a nyugodt nyugdíjas évei érdekében, a jelek szerint mégsem jött ez össze neki! Itt az idő ezt a pénzt is számonkérni rajta:

hvg.hu/gazdasag/20110913_margithid_finanszirozas
"...a híd rekonstrukciója az eredetileg becsült összeg duplájába került, még a költségtúllépésben tapasztalt várospolitikusokat is meglepte.
A győztes konzorciumot a Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt., az A-Híd Építő Zrt. és a Strabag-MML Kft. alkotja.
E trióban szerepel ugyanis a Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt., az A-Híd Építő Zrt. és a Strabag-MML Kft. E három cégről elmondhatjuk, hogy sokkal mélyebben és áthatóbban ágyazódtak be a magyar közbeszerzési világba, mint az első látásra tűnik.
Miközben a Strabag a szociálliberális időkben teljesített általában jól, addig a Közgép inkább a Fideszhez áll közelebb,"

Mielőtt rám kezdtek prüszkölni: ott van, ki írta ezt le: a HVG!!!
Béla333
@elnyomott: 08.43
Mielőtt belemélyednénk:
1.! Ha a Swietelsky Építő Kft. azt mondta 2012-ben, hogy ő nem érintett a vesztegetésben, az egy dolog. A másik meg a mostani OLAF jelentés, ami szerint meg van köze!
2./Az hogy Antal bocsánatot kért Demszkytől szintén nem mérvadó a 60 milliárd visszafizetési kötelezettséget nézve.
3./ Demszky volt a vezető, az nem számít indoknak semmilyen büntetőügyben, hogy egy KFT vagy RT vezetője nem felelős a cégének a sikkasztásai ügyében, mert arről a vezető nem tudott. Ugye ezt te sem írod komolyan! Ne menjünk már le ilyen mélyre!
elnyomott
Én nem állítom, hogy Magyar György szent. Védett olyanokat is, mint az azeri baltás gyilkos, vagy a Viszkis. Ügyvéd, aki elvállal pereket. De van elve:
" Ha nem képesek belátni a nem Jobbik és nem Fidesz szimpatizánsok, hogy együtt kell újat alkotnunk, akkor elvesztünk. Meg kell tanulni felülni egy közös szekérre!
...
Be kell látni, hogy újra kell építeni magunkat, nem szabad tűrni, hogy birkának nézzenek minket, mint ahogyan azt sem, hogy a pártok elpuskázzák a közös esélyt. Fel kell ébreszteni az emberekben az aktív, a közélet iránt érdeklődő igazi állampolgárt. A részvételi demokrácia a vesszőparipám, a fixa ideám. Na és persze Éljen a Jogállam!"
nepszava.hu/cikk/1052981/2
sokanvagyunk
Abban egyetértünk, Magyar Gy. jó fej. - Az lenne ám igencsak furcsa, ha fogadott ügyvédként nem ezt nyilatkozta volna. Remélem, nem is az általuk fizetett/fogadott fogja majd az OLAF-jelentésben megfogalmazottakat kivizsgálni.
Nagy reményeket azért már rég nem fűzök politikus-elmarasztalási ügyben, mert mutogatáson túl még érdemleges elkaszálásig nem jutottak - elévülésig szopatás, az megy.
Aki Én
Azt mondjuk nem értem, hogy főpolgármesterként mitől nem felelős, ha alatta történik az egyik legnagyobb korrupciós ügy?
elnyomott
@Béla333: Demszky polgármester volt, nem tudom, egyúttal melyik KFT vezetője is volt?
Én nem védek senkit, aki bűnös, de azt nem hiszem, hogy manapság, amikor csókos politikus ellen nincs nyomozás korrupció ügyben, csak Demszky lenne a ludas, pláne fő ludas.
Béla333
@elnyomott: 09.06
Ne keverd a két dolgot össze!
Magyar sok igazságot mond, mint közszereplő, de mint ügyvéd még nem biztos, hogy szerencsés egy ilyen nyilatkozat, amivel minden alol fel akarja menteni Demszkyt.
Lehetett volna nem ennyire kiállni Demszky mellett valahogy úgy, hogy mondjuk Demszky érintettségét az OLAF jelentés jogi megtámadásával szertnénk bebizonyítani.
De ilyenről szó sincs.
Senki nem vitatja, hogy az OLAF jelentésben igaz vagy hazug dolgok vannak leírva, csak rögtön rögzítik: a város első vezetője, aki az egész beruházásért felet, annak semmi felelőssége nincs!
Na ez gyomorforgató, szerintem!
Béla333
@sokanvagyunk: 09.12
Nézd meg az ide beírogatókat! Már elkezdték Demszky felmentését. Te magad is azzal, hogy nem kéred ki magadnak Magyar hazugságát.
Legalább a jó érzésű embereknek fel kellene háborodni hogy már megint ő fizethet (adóján keresztül) sok-sok milliárd adóforintot a politikusok meg csak röhögnek a képünkbe!
Béla333
@elnyomott: 09.15
Ne relativizáld a bűnösséget.
Demszky nem felelős, mert most is lopnak?
Inkább az egyik tolvajt is el kell kapni meg a másikat is.
Nem vagy-vagy, hanem is-is!
elnyomott
@Béla333: Ahogy mondod, igazad is van. Viszont te vagy, aki két dolgok kever össze.
Olvasd csak:
"Demszky ügyvédjén keresztül közölte, nincs köze az OLAF-jelentésben taglalt esetekhez,"
Tehát nem Magyar véleményét olvasod, hanem Demszky üzenetét. Amiből lehet százalékot vonni.
Ugyanakkor én legalábbis nem ismerem az Olaf jelentést, hogy abban mit állítanak. Még az is lehet, hogy abban nem sáros, ha másban igen, amit még nem tártak fel.
Szóval maradjunk abban, hogy ítélet (persze nagyjából igazságos ítélet) nélkül sem elmarasztalni sem felmenteni nem szerencsés. Persze, az ügyész feladata a látatlanban való elmarasztalás, mint ahogy az ügyvédé a felmentés.
De más a bíró dolga és megint más egy elfogulatlan kívülállóé.
És szerintem Magyar György garancia arra, hogy a hatalom ne legyen elfogult negatív irányban.
elnyomott
@Béla333: Én csak azt szeretném, hogy ne egyedül Demszky legyen a vádlottak padján és megfelelő mértékben kapja meg minden korrupt, szélhámos tolvaj azt, ami jár neki.
És hogy politikamentes, igazságos ítélet legyen.
De ebben egyáltalán nem bízom, csak szeretném.
Béla333
@elnyomott: 09.27
Itt van a cikkben:

"Magyar György szerint az 1990–2010 között regnáló szabad demokrata városvezetőt sem jogi, sem politikai, sem pedig erkölcsi felelősség nem terheli a 4-es metró körüli ügyekben."

Demszkynek nem kötelező igazat mondani, terhelőt meg pláne nem, hiszen ő van meggyanúsítva. De Magyarnak a helyzete más!
karma1
@Béla333: Mitol hazug Magyar? Mert nem mondja azt, amit te szeretnel hallani, hogy mindenert Demszky a bunos? Lehetoleg egyedul? nem vagy te egy kicsit elvakult?
\Magyar azutan nyilatkozott igy, miutan elolvasta az OLAF jelentest es a Demszky ellenes vadiratot.
Hanyszor hallottal vedougyvedet nyilatkozni, amikor rogantonyo disznosagait mosta eppen az egesz fidesz vezetoseg? Mindenki surun kussolt, es orult, hogy eppen agyon tudja hallgatni az ugyeket. mert ugye tobb is fut egymas mellett, gyakorlatilag mindegyikben rogant kellene vezetoszaron elvezetni.
Egy ugyved - plane sztarugyved, mint Magyar - tokeletesen tudja, hogy mi tesz jot az ugyfelenek, vagy mi tesz rosszat neki. Ez eppen eleg arra, hogy Demszky tisztazhassa magat.
elnyomott
@Béla333: Olvasd tovább: "A jogász hozzátette, hogy a jövőben minden további nyilatkozatot rajta keresztül fog megtenni Demszky Gábor. "
Minden további nyilatkozatot -- tehát Demszkyt tolmácsolta.
Egyébként ilyen alapon az ügyészre is ugyanazt mondhatod, mint Magyarra, mert ő meg a másik végletet állítja.
Szóval és változatlanul Magyar Györgyben látom a biztosítékot az igazság legmegközelítőbb feltárásához.
Béla333
@karma1: 09.31
Olyat tulajdonítasz nekem, amit nem írtam.
Olyat írsz, hogy "...amit te szeretnel hallani" aztán meg is válaszolsz, engem kritizálva: "..nem vagy te egy kicsit elvakult?"
Látom elég jól elvagy így, magaddal vitatkozva!
Aztán megint jössz a Fidesz disznóságaival, mintha az felmentés lenne bármire is!
Így nehéz érdemben megvitatni veled bármit is!
coni
@Béla333: 1."Honnan veszed, hogy az OLAF jelentés semmi újat nem tartalmaz 2010-hez képest?"

Onnan veszem, hogy

a. Hagyó tárgyalásán már kiderült
2010-ben Tarlós feljelentést tett metró ügyben az Ügyészségen (plusz még 4 feljelentés történt)
Köztudott, hogy azért volt nehéz beüzemelni a metrót mert az Alstom metrókocsi nem tudott együttműködni a Siemens szoftverrel (vajon miért nem saját szoftvert vettek?)
már akkor vizsgálták az Allstomot a magyar kenőpénz miatt
a metrokocsik nem feleltek meg a magyar szabványnak (fékrendszer)
már menet közben hozta a magyar sajtó is a nyilvánvaló túlárazásokat

a többit az archívumban megtalálod...

2. Egy 5%-os kispárt semmit nem tud tenni a korrupció megakadályozására (csak max. csütörtökönként beolvassa, amíg lehet), az LMP-nek soha nem volt/lesz esélye a 2/3-os Fidesz leváltására. Örülök, hogy úgy látod, hogy a 2014-es választások óta javult a helyzet(!) és jól szavaztál. Legalább Neked jó...
Béla333
@elnyomott: 09.35
Most ne kezdjünk már el szőrözni, a cikkben így szerepel:

"Magyar György szerint az 1990–2010 között regnáló szabad demokrata városvezetőt sem jogi, sem politikai, sem pedig erkölcsi felelősség nem terheli a 4-es metró körüli ügyekben."

Ebből sehogy nem az következik, amit te sugallsz, hogy ez Demszky véleménye saját tevékenységéről, hiszen ott van: "Magyar György szerint.." Nem Demszky szerint, hanem Magyar György szerint.
Gondolom érted a különbséget!
sokanvagyunk
@Béla333: Olvasd el még egyszer, és értelmezd, mit írtam. (9:31)-re: Magyar dr. helyzete miben más? Az ügyvédje.
Béla333
@coni: 09.39
Úgy tudom, hogy 2010-ben nem volt a 4-es metró ügyben semmilyen vizsgálat. Most jött ki 2006-ig (?) visszamenőlegesen az OLAF vizsgálat anyaga.
Így ebből a szempontból, hogy 2010-ben Hagyó, vagy bárki más mit hazudott, vagy mondott igazat, az a 60 milliárdos visszafizetési kötelezettség szempontjából teljesen mindegy! Most van helyzet, az hogy az elmúlt években a politikusaink hogyan passzírozták az anyagot, az teljesen lényegtelen!
justhpeter
Remélem ez a sok naiv emberke nem fog összeveszni. Csak súgom: tartsa fel kezét lábát aki hallott vagy látott politikust felelősségre vonni ebben az országban - félbolond Zuschlag kivételével. A valós eljárás úgy fog lefolyni, hogy a jobboldali felelősöket Polt Pot békén hagyja, a baloldali politikusok húzogatva lesznek a választásig, aztán azt is elkenik.
Béla333
@sokanvagyunk: 09.46
Védje az ügyfelét, de ne mondjon ítéletet! Az a bíróság dolga! Legalább annyit tegyen hozzá, hogy "szerintem" vagy "ügyfelem szerint".
elnyomott
@Béla333: Persze, hogy értem a különbséget. De a cikkíró fogalmazott rosszul, mert az is ott van feketén, fehéren, hogy Demszky Magyaron keresztül nyilatkozik. Tehát ez esetben nem Magyar véleménye a mérvadó.
Én is remélem, hogy érted a különbséget, még ha esetleg szőrözésnek is tartod.
Eladott Ország
mandiner.hu/cikk/ki_kell_tudni_szallni_a_negyes_metro_fetisbol
Horváth Csabának, Hagyó Miklósnak, Demszky Gábornak és Steiner Pálnak mindent tudniuk kellett a négyes metró körüli visszásságokról Vitézy Dávid szerint, aki a Rákóczi útra megálmodott villamosról, a tarifaemelések és járatritkítások értelmetlenségéről, valamint a következő városvezetésről is beszél a Mandinernek adott nagyinterjújában.
elnyomott
@justhpeter: Az ellenzék politikusai azért nagyjából szívnak. Hunvald is ült jó pár évet. Persze, tudnak egymás szemétségeiről, ezért nem vihetik túlzásba a felelősségre vonást.
sokanvagyunk
@Béla333: 'Magyar György szerint az 1990–2010 között..." - én ezt olvastam.
Fradigege
Demszkynek soha semmihez nincs köze. Nem is ő volt a polgármester, az is kiderül mindjárt.
coni
@Béla333: Nem csak Hagyó hadovált, hanem többek közt Tarlós aki átvette az egész projektet. Értem. Nem az a lényeg, hogy a feljelentések ellenére nem történt semmi (százmilliárdokról beszélünk) hanem, hogy a tesze-tosza OLAF miatt 60 Milliárd büntetésre számíthatunk. Szerinted eddig mennyi uniós büntetést fizettünk már az elmúlt 7 évben? Ezt is negyedeljük és befizetjük mint a többit.
karma1
@Eladott Ország: Jaaaa'jjaaa'j keziccsokolom, hat ez a mandiner! A meg ugye teoriakat gyart, foleg ellenzekiek ellen...:o))))))
szaboria1
@Béla333: A kórházi műhiba perekben is igen jól teljesít
és nem a gazdagoknak segít ebben.
Látszik fogalmad sincs miként működik egy fővárosi önkormányzat.
elnyomott
@elnyomott: Mondok én neked még valami.
Én sem hiszem, hogy Demszky ártatlan.
Viszont tartom annyira vagánynak Magyart, hogy a nyilatkozattal (most mindegy, hogy kinek a véleménye) azt üzente a hatalomnak, hogyha ti úgy, mi is úgy. Ne higgyék, hogy olyan könnyű lesz mindent a fekete bárányra kenni.
És ebben igazat adok Magyarnak, teljes mértékben.
elnyomott
@Béla333: Bocsi, az előző hozzászólás neked lett adresszálva igazándiból!
Eladott Ország
@karma1: kolozsvaros.com/2017/02/03/a-vegen-meg-az-is-kiderulhetne-hogy-evtizedek-ota-osszejatszanak-az-eppen-kormanyon-levok-az-eppen-ellenzeki-partokkal/
Lopott itt mindegyik párt egytől egyig !
A végén még az is kiderülhetne, hogy évtizedek óta összejátszanak az éppen kormányon lévők az éppen ellenzéki pártokkal
A végén még az is kiderülhetne – persze csak feltételes módban, mert én ilyen gazdag fantáziával vagyok ­, hogy évtizedek óta összejátszanak az éppen kormányon lévők az
éppen ellenzéki pártokkal, aztán kockafordultával a másik viszonozza a szívességet. Pocsék érzés lenne rájönni arra, hogy évtizedek óta közös erővel fosztják ki a politikusok az országot,
mindenki tudott mindig is mindenről és titokban jókat röhögtek a markukba a szerencsétlen,
hiszékeny, hülye polgárokon. Na, az gáz lenne. Mégpedig nem olyan gáz, amilyen a
gáztárolókból hiányzik, bár ez a gáz is robbanna. Nem is kicsit. Viszont nagyot.
elnyomott
@Fradigege: Ez persze nem igaz. Demszky nem egy szűzlány.
De nem is olyan fekete bárány, mint amilyennek most láttatni akarják, főleg Tarlós, aki szintén polgármester és szintén az önkormányzat vezetője.
Cefi
@Béla333: 08.32. Bárki, aki itt él az országban, és figyel,lát, az ugyanezt mondaná, anélkül hogy ügyvéd lenne. Csak a beszerzések dátumaitkell nézni. Mikor, melyik vezér alatt köttettek.
öcsi55
2010-ben 2/3 többséget szerzett a fidesz ! Miért nem tudták,akarták ezeket az ügyeket lerendezni??? A hatalma meg volt hozzá ,nem? El lehet gondolkozni ! Hogyan is jutottunk a korrupció csúcsára ? Van egy nagyon jó mondás "az egyik varjú soha sem vájja ki a másik szemét" !
Pergető
Nem hiszem, hogy Demszky olyan nagyon ártatlan lenne! Remélem, a kormány előkapar valamit, amivel a tolvajokat számon kérhetik!
elnyomott
@Pergető: bizonyára előkapar, de nem a saját kölykei közül!
Cefi
@Pergető: Kaparnia anyukád nögyógyászának kellett volna, a születésed előtt kilenc hónappal.
Béla333
@Eladott Ország: 10.42
Már régóta ezt fújom! Eddig még semmi sem tudott meggyőzni annak az ellenkezőjéről, amit írtál!
Hülyére van itt az egész ország véve!
Béla333
@coni: 10.24
Fizesd te, ha olyan gavallér vagy, de a saját pénzedből!
Béla333
@elnyomott: 10.39
Így már OK!
Csak könyörgöm: ne mentsük azt ami menthetetlen!
lusta
Hölgyeim és Uraim, mielőtt ilyen nagy vehemenciával küzdenének, olvassaák el azt a 104 oldalas jelentést és utána lehet vitatkozni. Annyit már most jelzek, hogy sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk, benne Csepregy szövegét legyenek szívesek elfelejteni. Igen érdekes helyzet alakult ki, de majd arról kissé később, mert most nincs anni időm, amennyi ehhez kell. Persze a hörgőknek egy apróság. Az ánglus nyelv ismerete előnyt jelent.
coni
@Béla333: Béla! Mellébeszélsz. Az OLAF nem ügyészség és nem fogja a felelősöket elszámoltatni. Nem nekem, hanem nekik kellene befizetni. De nem csak a büntetést, hanem a többi 150 Milliárdot is.
Ha pedig az állampolgári felelősségről beszélünk már rávilágítottam arra, hogy mindenki felelős a szavazatáért. Így a jelenlegi helyzetet csak az szidja aki nem járult hozzá.
elnyomott
@Béla333: Márpedig a hatalom ezt akarja, ha egyetlen fekete bárányt akar.
Béla333
@coni: 12.18
Miért beszélnék mellé? Az OLAF valóban nem ügyészség, de a pénzbüntetést és annak a mértékét ő szabta meg. Elszámoltatni persze hogy nem fog, az lenne a hazai ügyészség dolga!
Csak mivel ezt írtad a 10.24-es beírásodban: "Ezt is negyedeljük és befizetjük mint a többit. "
Ezért írtam, hogy a saját nevedben legyél ilyen nagyvonalú, én egy fillért sem szeretnék befizetni bárki disznósága miatt és azt sem szeretném, hogy az adómat erre fordítsák!
coni
@Béla333: "Ezt is negyedeljük és befizetjük mint a többit. "
Én nem erre szavaztam, de a tények azok tények. Évek óta hatalmas uniós büntetéseket fizetünk és most se lesz másképpen. És ezen az LMP se változtatott.
coni
@lusta: Az, hogy a magyar elszalad ha megszólítja egy külföldi nem fog megváltozni. De az már sokkal nagyobb gond, hogy se az ellenzék, se a média nem kommunikálja magyarul vagy ha ők se tudnak angolul legalább kiharcolhatnák, hogy a magyar nyelvű változatot töltsék fel (az OLAF mindig elkészítetti a hivatalos fordítást az adott ország nyelvén a félreértések elkerülése véget).
Béla333
@coni: 12.47
Hanyagolhatnád az LMP-t, ezerszer elmondtam már, hogy valóban szimpatizálok velük (vagy bármelyik normálisan gondolkodó alakulattal, adott esetben akár a Momentumosokkal is), de nem vagyok az LMP tagja. A véleményem meg a sajátom, függetlenül attól, hogy miről mit gondol az LMP.
Nehéz ezeket megérteni, ugye?!
Egyébként meg hogyan gondoltad, hogy az LMP bármit is tudna változtatni a maga 5%-os támogatottságával azon, hogy ne lopjanak a politikusaink, vagy hogy az Unió kiszabott büntetését nagyobbrészt azok fizessék (vagyonelkobzás!!), akik a pénzeket ellopták?
Ennyi erővel megemlíthetnéd a többi, nem érintett pártot is?!
solidedge
A Fidesz is jól tudja, hogy Demszkynek semmi köze az ügyhöz, de a választásokig szépen meg lehet gyanúsítgatni. Ebben világbajnokok.
lusta
@coni: Már a kezdet megadja az alaphangot. Ugyanis a 4 metró I. és II. szakaszáról regölnek. A II. szakasz megépült? A sort lehetne folytatni. Egyébként a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk csapdába került. Az OLAF szerint a pénz egy jelentős része nem úgy és nem arra, nem olyan feltételekkel, stb. lett kiadva, mint az eredetileg vállalva lett. Még csak arról sem regülnek, hopgy a lovetta el lett lopva, de szerintük és itt bizony pontoznak kőkeményen, szabálytalanul lett felhasználva az építésre szánt pénz. Megint lehet hosszasn erről vitázni és itt értünk el a lényeghez. Másütt, más projektekben is voltak hasonló megoldások, konstrukciók. Na ezt meg lehet magyarázni, sőt dokumentumokkal lehet igazolni mi miért történt. Nem mellesleg erről szól a szügyészség 7 éves megfeszített munkája és nem talál(t)nak fogást. Ha bírósági szakaszba jut az ügy, gyakorlatilag nem lesz belőle semmi, de ez nem az érdeke a regnáló maffiának. Inkább, nem ők, az ország bukik 100 milliárdot, de a választásra ez jó téma, de az ország érdeke számukra nem ér annyit a számukra, mint az egyéni hatalomban maradás érdeke.
surdilloFUJT
valami konkrétumot ,ha lehetne fitymaszoskám!!!
lusta
@surdilloFUJT: Az ánglusul megírt szövegben, Csepreghy nemzethyesen dumált a baloldali vezetőkről, és sorolta ám őket. Nem találtam semmit. hagyót kaldos idézeteként említik, de lábjegyzetben a nokiás doboz ügyében megjegyzik a felmentő ítéletet, ámbár milláról szólt a fáma, de ők csak ről regöltek. Medgyessy cége szerepel, meg ő, de annyit írnak, hogy miniszterelnök volt meg az ország szószóló nagykövete. Volt befolyása. Apropó, ha már itt tartunk, akkor Schröderről szerintem zavtosabban is lehetne írni. Mondtam, írtam, az érvek csk politikailag erősek, de szerődésileg meg lehet magyarázni, de ennek a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunknak és qurmányunknak ez nem érdeke, inkább fizessen az ország 1 milliárdot. Itt tartunk.
www.kormany.hu/download/4/24/f0000/final_report.pdf#!DocumentBrowse/
Györe-Juhasz Eva
@solidedge: Van egy tippem a fidesz számára,
Szerintem Rákosi volt !!!
alterego56
Ha valóban bűncselekmény történt, akkor felteszem a kérdést : Mi a lóf@szt csinált hét évig a Polt féle ügyészség?
Sanyi2015
@karma1: "Ha valaki, akkor Magyar Gyorgy eppen jo ugyeket szokott szolgalni"
Tényleg, most hogy visszagondolok például az ő védence volt az azeri baltás gyilkos...
karma1
@Sanyi2015: Ha megnezed a felkeres modjat es szemelyet, azonnal rajossz, hogy Magyar nem a sajat otletetol hajtva vallalta el a feladatot, hanem nagykoveti felkeresre.
Es ha mar itt tartunk: szeretett vezired meg kiadta a hazajanak.
Amilyen ugyeket viszont most kepzvisel Magyar, azt mind sajat akaratabol teszi, es javareszt ingyert, foleg az igazsag kideriteseert.
Jo, hogy a te eletutad rozsakkal van felhintve, estenkent angyalok karanak muzsikajara szunnyadsz, es sohasem kell nehez donteseket meghozni az eletedben. Maradj igy minden szinten, beleertve az ertelmit is...
Desischado
@alterego56: A jó ég megáldjon, hát mit csinált volna? Szorgalmasan sikálta például rogán, szíjártó, es a többi mocskos ügyeit!

A fidesz elélvezne örömében, ha Demszkyre sikerülne mindent ráverni. A gond csak ott van, hogy ők nyakig sárosak az ügyben. Nem véletlenül lépett az Olaf, a közbeszerzések miatt. Akkora már a korrupció és a lopás, hogy ez már nekik is sok volt!
Györe-Juhasz Eva
@Desischado: Kíváncsi lennék,hányszor sírták vissza a jóérzésű BP.-i emberek Demszkyt ?
surdilloFUJT
A huszonvalahány fideszt érintő OLAF ügyről viszont mélyen hallgat a fitymaszos bagázs,2009-től nem hoztak nyilvánosságra semmit,pedig a kaki már a nyakukig ér!!!
kukac50
Csepregi már annyi nevet felsorolt,Ő honnan tudja kik hibáztak loptak?
Ő is benne volt?
Érdemes lenne vizsgálni a korrupciót 2002 előttit is!
Orbán papának akkor nem lenne bányája!
Béla333
@kukac50: 11.26

"Érdemes lenne vizsgálni a korrupciót 2002 előttit is!"

Keller lelkesen belefogott, de a párttársai leállították...
Sanyi2015
@karma1: azért mielőtt szenté avatnád, azért nézz utána! Ő csak olyan ügyeket vállal, amin nagyot lehet kaszálni, vagy pedig nagy a média visszhangja és jó reklám neki.
Amúgy a kiadatási eljárásban vajon miért nem mondta mint ügyvédje, hogy ehhez Ő nem adja a nevét?
karma1
@Sanyi2015: Adta? Ennyire nem ismerem az ugyet, azzal egyutt valoszinunek tartom, hogy Magyarnak "megmondtak" fentrol, hogy o igenis el akarja vallalni safarov ugyet, csak meg nem tud rola... Nekem nem ugy tunik, mintha magatol kepesztett volna ezert az ugyert...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.